Followers 0

Bantustan: Kako sebe izreći drugome

2 posts in this topic

Zanimljivo mi je nešto što je rečeno u ovom intervjuu, a to je fascinacija nekom ličnošću, ako dolazi iz određene sredine. Da li ste se zapitali ili zatekli u situaciji u, hajd da ga nazovem tako, mikro okruženju?

Meni je jako zanimljivo da posmatram fascinacije ljudi iz manjih sredina kada dođem i kažem da sam iz Beograda. Kao mlađi sam flertovao sa tim, i uživao u fascinacijama. Kako sam počeo da putujem više, manje sam se igrao time dok me ideja o flertovanju nije potpuno napustila...

Primetio sam i fascinacije u obratnom smislu - kada iz manje sredine idete naspram većoj, u mom slučaju dok sam bio student na work and travel programu u Americi. Amerikanci vole da slušaju i pričaju i istražuju i uče od nas. Nema veze da li smo iz Srbije , Bosne, Bugarske, Slovačke, Ukrajine i td. Mnogima je fascinantna ta naša ideja da zapucamo preko okeana, napustimo prijatelje i porodicu na kratko, kako bi radili kod njih nekoliko meseci, putovali i vratili se nazad... Iako deluje da oni takve mogućnosti imaju na pretek, mnogi moji sagovornici se nisu upuštali u tako nešto. 

Dobar intervju...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0