Followers 0

Evropa - Preporuke za putovanje leto 2017.

6 posts in this topic

Pozdrav putnici!

Ovde 19-godisnji neiskusni putnik koji zeli da provede leto u nekoj od zemalja Evrope, bar na kratko.
Naime, drug i ja planiramo vec neko vreme i zelimo da otputujem negde ovog leta, ali ne mozemo da odlucimo gde s obzirom da je stari kontinent prepun potencijalnih destinacija. Razmisljali smo o Berlinu, ali nam se cini da je to preveliki grad s obzirom da prvi put sami putujemo. Takodje, ne bismo isli u Prag i Bec jer smo ih, mada veoma neozbiljno, posetili preprosle godine na srednjoskolskoj ekskurziji... Voleo bih da cujem vase predloge koji bi se uklopili u budzet od nekih 300 evra po osobi (transport, smestaj, hrana + ako ostane nesto za trosak). Otvoreni smo za sve vrste transporta kao i za sve vrste smestaja (airbnb, couchsurfing, moteli, hosteli...). Nadam se da cete nam pomoci i hvala unapred! :biggrin::biggrin::biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idi na sajt mladih istraživača Srbije i upoznaj sa mogućnostima koje pružaju volenterski kampovi. Daju ti mogućnost da se uz volonterski rad provedeš 2-3 nedelje u nekoj od zemalja, gde imaš obezbeđen smeštaj i hranu gratis, a onda još nekoliko dana pre ili posle kamp za svoj groš. Druženje sa vršnjacima iz celog sveta je gratis :biggrin:

http://www.mis.org.rs/vss/pages/sr/volonterski-program/kampovi/volonterski-kampovi-u-svetu/kako-se-prijaviti.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dodajem da je super opcija prijaviti se za EVS (iz ličnog iskustva preporučujem), takođe probajte se prijaviti i za ovogodišnju Putničku kuću/školu a imate i u Atini Putničku Kuću :biggrin:  Iz Niša Rajaner leti za male pare do Milana/Bergama do aerdoroma Weeze i do Berlina pa eto opet iz tih gradova imate dalje destinacije isto povoljne. Moja preporuka je za tako nešto uvek Španija ili Portugal ali s obzirom na to da idete na leto ipak ne. Npr. možeteda letite do Diseldorfa (Weeze) i odatle možete malo obići istočnu i južnu Holandiju i zapadnu Nemačku. Lepo je i nije mnogo vruće.

@anthonytoni

Edited by MarkoToro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zavisi kakva vrsta destinacije i sadržaja vas zanima. Teško je napamet davati preporuke ako ne znaš nečije preferencije, ali recimo Budimpešta je dobra ideja ako je niste dosad posjetili.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja bih negde na letovanje ali ne klasicno kao npr. Grcka ostrva. Super mi je i tamo ali to bude plaza i nocni provod do 6,7. Sada zelim nesto drugacije. Zelim more naravno ali to mi nije dovoljno. Zelim i grad, sveobuhvatni zadrzaj preko dana. Barselona mi pada ovako prva na pamet. Tu imam sve ovo standardno more, nightlife plus umetnost, arhitektura... Nisam bio pa pitam vas? Jos neki predlog je dobrodosao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0