Posted December 24, 2007 Evo jos jednog mesta koje sam obisao i u koje bih ponovo otisao, naravno ukoliko je jos neko zainetersovan Vrlo je zeznuto ako idete sami u smislu "put pod noge" a pritom govorite samo srpski jezik Ima par nekih sela u vrhu Homolja, udaljenih oko 8-10 km od prve civilizacije. Sada cu ja vama postaviti pitanje ono na koje ja nisam znao da odgvorim posle samo jedne popijene kafe kod baba Stevke po dolasku u selo. :-\ Pesacanje dakle 8 km od autobuske stanice u sred klisure, negde na 3.km pocinje zavojni put prema vrhu planine a onda ulazak u sumu kao u kucu realne strave i uzasa. Posle oko 2 sata pesacenja stize se u selo u kome zive,ko drugi?, do Vlasi. Niko drugi. U selu nema struje, voda se pije sa obliznjeg izvora LEDENE vode i svi su vrlo gostoprimljivi, ali tek kada uspete da se sporazumete sa njima (Naso srpsko jeziko). Posle pola sata price sa pomenutom baba Stevkom budete pozvani na kafu, naravno:D Kafa u planini??? Baba odbija da kaze sta je to od cega se kuva ista, ali kafa nije sigurno iako ima jako slican ukus i pitka je. Poziva vas da prespavate tokom ispijanja "kafice" , a pritom sve vreme vas prska nekom vodom i govori nesto na vlaskom, a onda u ruhu popularne vlaske magije otpocinje prezentaciju svojih "moci", tako da vas ne moze iznenaditi cak da vidite kako iz prevrnute soljice iz koje ste pili kafu, posle njene 2 recenice izadje crna glista i nestane pred vasim ocima. Spooky?? U trenutku pozelite da ste u svom toplom domu, zar ne? Ali ne mozete jer autobus kroz planincine ide samo jedan dnevno. Pocinje da pada mrak, iako ste iz BG-a (npr.) krenuli u 4 ujutru. U svemu tomu cujete vriske u selu, vise nalik na neke zivotinje, ali vas baba gura napolje, a u okolini (selo ima 5 kuca i nijednog jedinog muskarca) vidite babe koje se drze za ruke i vrte glavom kao crnacka plemena koja prizivaju Bogove. Ja tada nisam znao za sebe kao i drustvo koje je bilo sa mnom. Onda se pojavi jedna od njih i na cistom srpskom vam kaze da ne treba da se plasite jer je to u stvari vlaska dobrodoslica. Koja bre dobrodoslica kad vam se strah navukao u kosti i imate zelju da potrcite glavom bez obzira u stilu "bezhte noge-posratju vas". Ok, ovde stajem. Ima neko zainteresovan? Dzoni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2007 da napises ti jedan dobar putopis o svemu tome a? bilo bi lepo da chitamo tako neshto uz poneku sliku isl.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2007 Ovde je jedan deo iz putopisa koji sam poceo da pripremam. Bice mnogo toga. Nish' se ne sikiraj:D Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2007 Jedva čekam da vidim taj putopis... ajd dovrši ga pa pošalji, da okačimo na sajt Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2007 I'm in!!! Oke Maki...idemoooooo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2007 Izgleda da su nasi ljudi zainteresovani za istrazivanje drugih zemalja, a ni svoju nisu prosli niti znaju ista o njoj. Cast izuzecima. Ima nas, ali smo u manjini, na zalost:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2007 I ja se javljam za taj put! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2007 Lepo, lepo.... Cim prodju praznici videcemo kako napredujemo za zainteresovanim drugarima pa bismo jedan vikend mogli da posvetimo ovome Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2007 e svratite i po mene i maku :angel13: u zajecar pa idemo mi mi sa vama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2007 E Nikola, super je ovo što si napisao... U Februaru ove godine sam stopirao od NS do tamo i po tom kraju nekih 4-5 dana... Jako jako jako interesantan kraj, i jako interesantne priče i ljudi. Doduše na pola planiranog puta smo se smrzli, pa smo se vratili u NS... Kad se budete dogovarali možda vam se pridružim, sve u zavisnosti od toga šta ćete obilaziti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2007 uuuu sjajno ja već duže vreme planiram da napišem neki opširan rad o vlaškoj magiji i baš ovakve informacije i iskustva su mi potrebni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 27, 2007 e svratite i po mene i maku :angel13: u zajecar pa idemo mi mi sa vama Daleko je ZA....silazimo s busa pre Zagubice Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 27, 2007 E Nikola, super je ovo što si napisao... U Februaru ove godine sam stopirao od NS do tamo i po tom kraju nekih 4-5 dana... Jako jako jako interesantan kraj, i jako interesantne priče i ljudi. Doduše na pola planiranog puta smo se smrzli, pa smo se vratili u NS... Kad se budete dogovarali možda vam se pridružim, sve u zavisnosti od toga šta ćete obilaziti Dogovricemo se...sad prvo Bac (konacno) a posle cemo lako za Homolje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2007 Dobrovece . I ja sam za samo malko da otopli . Naci ce nas u prolece kada se odledimo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 7, 2008 ja sam zainteresovan! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2008 I ja sam zainteresovan. Samo kada? Inace, ovo je moj prvi post, odlucio sam da putujem, kupio sam opremu jos samo nemam destinaciju . i pojavicu se sigurno na prvom sledecem okupljanju (naravno ako su novajlije dobrodosle) aj ziveli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2008 ocem i jaaa i ja i ja i ja... bas je prica strava... a mogli bi da uklopimo to i sa kupanjem vrelu kod Zdrela...hm? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2008 Evo i mene posle dvomesecnog putovanja poslom po Evropi i sire. Na Zdrelu? Moze,mada se u restoranu kafica od 45 dindzi ceka po sat vremena:) xixi Spremam konacno ovu akciju za prvi slobodan vikend kada se vratim sa godisnjeg odmora, dakle , negde od sredine juna. Mislite o tome... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites