October 19, 20178 yr Imam devojku u Belgiji koja je tamo 3 godine i ima stalan posao ali ne i njihovo državljanstvo. Mislim da mora čekati još 2 godine za to. Zna li neko da li ja mogu dobiti na osnovu nje boravišnu i radnu dozvolu ako bi se venčali u Srbiji pa da onda dođem u Belgiju kao njen suprug? Ili postoji neki drugi način.
October 20, 20178 yr Možeš. Venčanje nije neophodno, možete i da sklopite ugovor o partnerstvu (cohabitation légale) u opštini u kojoj je ona registrovana u Belgiji, s tim što morate dokazati da je vaša veza stabilna i duga, trebaju izjave prijatelja/porodice, slike itd. Naravno, ako se venčate, onda vam ne treba to Postoji još uslova koje treba ispuniti, npr. finansijski, ona mora da zarađuje minimum neki određeni iznos, ne sećam se sad koliko. Ona nema EU pasoš, samo srpski?
November 2, 20232 yr Pozdrav! Mogu li se prebaciti sa Slovenske vize na Belgijsku, sta mi je potrebno od dokumenata i koje uslove trebam ispunjavati da dobijem boravisnu dozvolu. Trenutno radim u Belgiji preko slovenske firme za Belgijskog poslodavca.