Posted December 6, 2017 "Ovih smo dana imali u Mostaru zanimljivog ustašu, ženu-muškarca, Zejnu-Ragiba Čelebića. Zejna-Ragib Čelebić iz Bijele kod Nevesinja, surađivala je cijelo vrijeme među ustašama. Zejna Čelebić je kći pokojnog Džulbega. Ona sada živi kao muškarac. Kada su joj bile tri godine, obukli su joj muško odijelo, dali ime Ragib i od tada se ona ponaša kao pravi muškarac. U kući je ona jedini "muški" domaćin, jer nema više muškaraca. Fizionomija njena već se izmijenila, a lice joj dobilo grube crte muškarca tridesetih godina, tako da na prvi pogled niko ne bi mogao ni pomisliti da pred njim stoji jedna žena. Neki poznanici Ragibovi - moramo ju i mi tako nazvati - upozorili su me na okolnosti, da je ona neposredno nakon proglašenja Nezavisne Države Hrvatske aktivno surađivala u ustaškom pokretu. Tu me stvar zanimala, te sam našao ustašu Zejnu-Ragiba i stupio s njim u razgovor. Čudna je to pojava. Pravi pravcati muškarac! U razgovoru upotrebljava za sebe uvijek muški rod. Tek u njezinim...Pročitajte Domaćin u kući Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites