Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li slučajno ima nekoga na forumu ko radi ili je radio sa migrantima, izbeglicama i tražiocima azila u Srbiji, u nevladinom ili vladinom sektor? Ili da li znate nekoga? 

Za projekat koji organizujem u BG trebaju mi ozbiljne institucije/ljudi koji se ovim bave. 

Ukoliko imate neki lični kontakt, možete li nas spojiti? Miksalište i Centar za azil sam već kontaktirala.

Hvala!

Da ima imalo dugorocnog planiranja u Srbiji mogao se osmisliti program naseljavanja azilanata, narocito u napustenim selima gde im se moze dati zemlja na koriscenje i pomoc da obnove napustene kuce, pokrenu proizvodnju, nauce jezik... Ne bi to bila navala jer naravno da bi pre trazili azil u razvijenim zemljama, ali neko bi se nasao. Gledao sam dokumentarac o jednom Iracaninu koji vec preko 5 godina zivi u Srbiji u prihvatilistu za izbeglice i pomaze drugima da uce jezik. A ipak mu nikakvo boraviste nisu dali. Place covek jer ne moze nigde da mrdne, hoce da opet vidi porodicu, pa i da ih dovede da zive zajedno.

Obostrana bi korist bila, ali ne vredi kada se izbeglice posmatraju kao manje vredne. 

Edited by noskich