Autostop za Bogatić (Pavlovića most), Loznicu

Ako ste u Šabac stigli iz Srema i čovek vas je ostavio na semaforu malo iza mosta, imate 2 opcije: možete da produžite pravo, pored autobuske stanice pa na obilazni put na stop, a možete i desno kroz centar (ima lepa pešačka zona), do Nove robne kuće. Ja uvek praktikujem ovu drugu varijantu.

Vikendom i noću zgodno je stati na stop kod Nove robne kuće, jer ima lepo proširenje druma (stajalište prigradskog prevoza). Radnim danom je tu malo prevelika gužva pa treba produžiti još oko pola km do Kamička, gde je sledeća (rakljasta) raskrsnice. Neposredno iza raskrsnice ima onaj X-znak (zabranjeno zaustavljanje), ali je stop ipak pristojan. Prihvatajte svaki prevoz jer je 2-3 km dalje, u centru sela Majur, lepa raskrsnica opremljena ležećim policajcima. Još 3 km iza, na izlazu iz Majura, je famozna Sokina kafana (doduše kafana odavno ne postoji), H-raskrsnica koja spaja puteve Šabac-Majur-Bogatić i Šabac-obilazni put-Loznica. Stop za Bogatić je ovde tradicionalno odličan.

Upad u prigradski prevoz (na stanici, kod Nove robne kuće, na Kamičku) i vožnju do Majura ili Sokine kafane smatram za korisnu stvar.

U svim selima od Šapca do Drine zgodno je stati na stop u centru.

Od Sokine ka Loznici, sela su uglavnom nizdrumna. U Prnjavoru na centru postoji semafor.

Autostop za Srem, Beograd, Novi Sad

Ispred mosta, tj ispred nadvožnjaka, neposredno pre mosta. A svako u Šapcu zna gde je most (savski, drumski, naravno). Usput, zgodno je stopirati u Platičevu i Hrtkovcima, a na skretanju za Klenak i u Jarku nije.

Autostop za Obrenovac, Valjevo

Između autobuske stanice i mosta ima velika raskrsnica sa visećim semaforima. Do nje je moguće stići i iz centra grada Pop Lukinom ulicom. Četvrti pravac vodi pored Zorke, put je širok i  stop je baš tu, odmah iza semafora. Par kilometara iza (na Dumači) je prostrana T raskrsnica, pravo je Obrenovac, a desno Valjevo. Ni jedan od ova 2 pravca nije puno prometan.

---

Ako imate svežiju informaciju ili komentar, kliknite ovde

Za pitanja i diskusiju o autostopu, posetite forum