Autostop u pravcu Iriškog venca (Irig, Ruma, Sremska Mitrovica, Šabac...)

alt

Ako krećete iz Petrovaradina ka Iriškom vencu, nema potrebe da idete do Mišeluka na stop. Zgodno - mada malo specifično - mesto je na raskrsnici Preradovićeve i Reljkovićeve ulice, ali ispred semafora, u Reljkovićevoj ulici. Obzirom da se istom linijom kreće i dosta vozila koja idu u pravcu Beograda i Beočina, treba (mada nije neophodno) držati karton sa natpisom recimo RU u ruci. Raskrsnica je odlično osvetljena i natpis se vidi u svako doba dana.

Reljkovićeva ulica je nastavak drumsko-železničkog mosta i deo obilaznice za teretna vozila, pa uglavnom i očekujte kamione. Obzirom da je drumsko-železnički most uzak, i prohodan naizmenično u jednom i drugom smeru, ili zatvoren za drumski saobraćaj u vreme kad treba da naiđe voz, očekujte da bar po 10-15 minuta ni jedan kamion ne naiđe od mosta. A kad naiđu, idu u koloni, i tada treba spremno reagovati sa kartonom, uz dobar rad nogu. Jedna tura kamiona traje obično 2-3 semafora, i često je dovoljna za uspešan stop.

Skrećem pažnju da na sledećoj rakljastoj raskrsnici (gde se odvajaju pravci za Beograd i Rumu) vozila koja idu poludesno (ka Rumi) nemaju semafor i obično se kreću relatvino brzo, pa zato ne preporučujem ovu raskrsnicu.

Btw, na ovom istom mestu bi mogao da bude zgodan stop i ka Inđiji i Beočinu.

---

Ako imate svežiju informaciju ili komentar, kliknite ovde

Za pitanja i diskusiju o autostopu, posetite forum