Mape nevidljivog Balkana su projekat Kluba putnika, koji se sprovodi u partnerstvu sa Tačkom komunikacije, uz podršku Erste banke. Trenutno su u fazi izrade.

Mape su zamišljene kao kolekcija geotagovanih mikropriča, organizovanih u kartografski vodič za istraživačke šetnje po gradovima Balkana. Svaka mikropriča određena je svojim geografskim koordinatama. Sve priče su se zaista dogodile.

Priče tako napuštaju police i premeštaju se u otvoren prostor. Nevidljive, čekaju da naiđemo na njih. Gradovi postaju košnice mikropriča koje se otkrivaju putovanjem.

U potrazi smo za zanimljivostima koje se mogu vezati za geografske tačke širom Balkana. Ukoliko znate neku zanimljivost, pozivamo vas da nam javite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kao i da fotografijama iz vaših mesta doprinesete kolekciji ulične fotografije, koja se nalazi na Fejsbuk stranici Mapa.

Radionice participativnog mapiranja

Periodično, biće prilike za zajednička, terenska istraživanja gradova. U toku su prijave za prvi od četiri radioničarska modula, koji će do kraja godine biti realizovani u Beogradu i Zagrebu.

Prvi radioničarski modul održaće se 21.04 – 26.04. u Beogradu, u prostorijama organizacije Tačka komunikacije u Ulici Kneza Miloša 47. Tokom predavanja, radnih sesija, šetnji i praktičnih vežbi moći ćete da se upoznate sa osnovama prikupljanja podataka o gradu, njihovom selekcijom i mogućim načinima prezentacije.

Ograničenja za učesnike ne postoje, potrebno je da nam pošaljete svoju kratku prijavu (ime, prezime, kontakt telefon, mejl i nekoliko rečenica (do 100 reči) o tome zašto želite da učestvujete na radionici) najkasnije do 19. aprila 2016. godine, do ponoći.

Više informacija o sadržaju radionice možete pronaći ovde

Sva pitanja u vezi sa radionicom, kao i prijave, možete poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ukoliko biste želeli da sličnu radionicu organizujete u svom gradu uz našu pomoć, slobodno nas kontaktirajte.