Followers 0

Bantustan, Afrika, knjige, putovanja, pričanje priče i koferi koje uvek nosimo sa sobom

1 post in this topic

Bantustan – kolekcija priča tri putnika, ispričana prvo kroz blog, a zatim kroz knjigu, mape i crteže – je izašla 2015. kada sam i sam bio na jednom putu. Dugo vremena sam želeo da je pročitam, potpirujući sopstvenu zaintrigiranost afričkim kontinentom s kojim imam stabilan, ali nekako varirajući odnos. Dobio sam je za prošli rođendan, nakon što me je prijateljica pitala šta bih želeo (što uopšte nije loša fora za poklone). Knjiga me je zatim gledala sa police pokraj kreveta neko vreme. Jedva sam čekao da je pročitam, ali sam početak malo i odlagao. Listao sam je, dodirivao, mirisao i čekao pravi trenutak. Prethodnog proleća i leta me je dunuo talas čitanja knjiga, što zbog studija, što zbog ličnog zadovoljstva, koji je minuo početkom jeseni. Od čitanja knjiga zaredom, ponekad čak i nekoliko knjiga istovremeno (Goodreads kaže da je to bilo više od 30 knjiga), nastupilo je očekivano zatišje. Odlučio sam da Bantustan ekspresno ne progutam, već da ga čitam malo po malo (za šta su kratke blog-priče svakog...

Pročitajte Bantustan, Afrika, knjige, putovanja, pričanje priče i koferi koje uvek nosimo sa sobom