Posted January 24, 2020 (edited) ja sam trenutno u majamiju, ali ne vozim, voze me za putarine imas i mesecnu kartu, ali nisam cuo da je iko pominjao taj post paid tag...mada, aj pitacu...a jel to vazi samo za rent-a-car, ili i za vlasnicka kola? posto oko meni nema ljudi sa rentakarom Edited January 24, 2020 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2020 On 1/23/2020 at 1:08 AM, Aleksamuaythai said: Hm google zna bolje samo od onih koji nisu bili prema tome pitam one koji su u Miami ju ili su bili oni znaju to na licu mesta... Zanima me plan mi je da idem do Key West i Orlanda kakvo je stanje oko putarina .. cena nacin placanja .. da li ima post paid tag u autu pa platis kad vracas auto ili kao kod nas na licu mesta? evo pitao sam...imas u svakom publix - u ( supermarket) da kupis Sun pass, i zalepis ga na kola...kazu da je do key west-a ok od majamija nekoliko $..takodje mozes i prilikom rentiranja kola da kupis karticu, mada mi ovo sa sun pass zvuci logicnije, uvek mozes da dokupis ako ti usfali, tih supermarketa ima na svakom cosku na floridi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2020 Sun pass je tipa vinjeta koja traje odredjen period ili imas na njoj odredjenu svotu novca? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2020 4 hours ago, Aleksamuaythai said: Sun pass je tipa vinjeta koja traje odredjen period ili imas na njoj odredjenu svotu novca? novac...skida ti novac sa nje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2020 (edited) Interesuje me jos jedna stvar znam da je najbolje iznajmiti auto preko Rentalcars aplikacije ili sajta a za gliser jel GetMyBoat? Dolazim na letovanje samo je 13 noci pa zelim sve da organizujem platim pre nego sto stignem a ne zelim da nesto dobro ne uradim 😁 Edited January 28, 2020 by Aleksamuaythai Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2020 Jos jedno pitanje citao sam negde ne znam gde tacno da sa USA vizom moze da ides u neke zemlje gde je potrebna viza da li neko zna nesto o tome? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2020 Jeste, ima na netu koje su to tacno zemlje, malo Kariba, Meksiko itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2020 Ja sam usla s bh. pasosem usla u Meksiko, Panamu, Kostariku i Jamajku zahvaljujuci B2 a inace bi mi trebale vize. Na osnovu sporazuma izmedju zemalja Srednje Amerike, kad udjes u jednu od njih, mozes nastaviti putovati i kroz ostale kao dio iste carinske zone, pa nisam sigurna da li sam u Nikaragvu i Gvatemalu pustena bez vize (isto bi mi trebale) zahvaljujuci tome sto sam dolazila iz Paname ili opet zbog americke. Ne znam da li postoji lista svih zemalja koje dopustaju izuzece ili je bar ja nisam nasla, ali ako ides na onu osnovnu pretragu za koje zemlje ti s tvojom putnom ispravom treba viza na Wikipediji, obicno ima kolona u kojoj napomenu ako negdje mozes uci samo sa americkom vizom, pa to onda samo 'podebljas' na sluzbenim stranicama ministarstva zemlje u koju hoces da ides (na stranicama ambasada to cesto ne napomenu). Isto i ovdje najcesce izadje podatak o tome, ali moras pretrazivati zemlju po zemlju. https://www.iatatravelcentre.com/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2020 CA-4 sporazum je u pitanju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2020 Bas gledam ca4 sporazum ne vidim nigde Mexico . . . a kazu da su ulazili ljudi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2020 (edited) 7 hours ago, Aleksamuaythai said: Bas gledam ca4 sporazum ne vidim nigde Mexico . . . a kazu da su ulazili ljudi u meksiko se ulazi sa americkom vizom, nema sta da kazu ljudi, pise ti svuda... ja sam ulazio dvaput u zadnje 2 god, sve sa americkom...i nikad nisam vadio meksicku vizu....a tad kad sam ulazio, nisam se cak ni vracao u ameriku, nego nastavljao dalje u druge zemlje Edited February 3, 2020 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2020 Tacno. Meksiko nije u CA-4 ali se ulazi da americkom vizom. Ja sam vadio meksicku, pokazujem granicaru a on me pita "why don't you have US visa" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2020 (edited) E sad da li u Meksiko i zemlje ca4 sporazuma moze direkt uci na aerodrum a ne peko SAD a. Primer uvatim let i sletim a da nisam bio u USA ? Edited February 4, 2020 by Aleksamuaythai Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2020 49 minutes ago, Aleksamuaythai said: E sad da li u Meksiko i zemlje ca4 sporazuma moze direkt uci na aerodrum a ne peko SAD a. Primer uvatim let i sletim a da nisam bio u USA ? moze, dokle god je us viza jednom iskoriscena, to znaci da si sa njom bar jednom bio u americi...i naravno, da ti je jos uvek vazeca kad ulazis u te druge zemlje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2020 Da li mozda neko zna da li je za ostrva Turks i Kaikos potrebna viza? Imam US vizu turisticku i isla bih 3 dana. Hvala puno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2020 Nije potrebna viza ako imaš vizu za SAD https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policies_of_British_Overseas_Territories#Turks_and_Caicos_Islands TIMATIC: Quote ... - Passengers with a visa issued by Canada, United Kingdom or the USA for a maximum stay of 90 days. ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites