Followers 0

Vozom do Bec-a i nazad...

34 posts in this topic

Do Budimpeshte i nazad je prilichno tachan, a dalje nemam pojma :)

tri puta je stigao na vreme a jednom je kasnio 25 minuta......nije strasno......  ako kasni, kasni zbog brzih pruga u srbiji.... 

e ovako zavisi odakle kreces?

za svaki slucaj ti je bolje da krenes jednim vozom ranije...

nase zeleznice su jako nepredvidive...ostale su uglavnom ok do beca..

nekom mozda moze biti korisna informacija da svakog dana do Becha - doduse iz NS idu autobusi raznih privatnih prevoznika i povratna karta kosta neverovatnih 35 evra! ja jako volim da putujem vozom, ali ovo mislim da je duplo jeftinije i stize u minut, nema cekanja na carini itd itd

nekom mozda moze biti korisna informacija da svakog dana do Becha - doduse iz NS idu autobusi raznih privatnih prevoznika i povratna karta kosta neverovatnih 35 evra! ja jako volim da putujem vozom, ali ovo mislim da je duplo jeftinije i stize u minut, nema cekanja na carini itd itd

Da ne znas koji su to prevoznici?

Stvarno zvuči podosta jeftino... više informacija?! Mada mi je i dalje voz br. 1...

Da ne znas koji su to prevoznici?

Svakog dana vozi firma FENIKS - GIZ, krece iz Novog Sada u 12:15 i putuje oko devet i po sati do Beca. U autobusu radi wc tako da nigde ne staje do Beca.

Svakog dana vozi firma FENIKS - GIZ, krece iz Novog Sada u 12:15 i putuje oko devet i po sati do Beca. U autobusu radi wc tako da nigde ne staje do Beca.

Mala ispravka! Voze u 12:15 svakoga dana sa perona 3 u NS-u, ali stizu u Bec u 19h ili 19:30, sto je malo manje od devet i po sati.

Putovao sam dosta puta sa njima i nikada mi se nije desilo neko preveliko zakasnjenje!

Mala ispravka! Voze u 12:15 svakoga dana sa perona 3 u NS-u, ali stizu u Bec u 19h ili 19:30, sto je malo manje od devet i po sati.

Putovao sam dosta puta sa njima i nikada mi se nije desilo neko preveliko zakasnjenje!

Kad je povratak?

Da ne staju u mozda u Budimpeshti?

Povratak je svakog dana iz Beca, sa stanice Erdberg u 17:30, osim petkom kada krecu u 16:30 sa iste stanice.

staju i u budimpesti, ako neko treba da udje/izadje. stvarno je sve po sistemu kome sta i gde treba, bas je domacinski.

Extra varijanta jer sam i ja kontao da idem na finale evropskog prvenstva u fudbalu u Bec.Koliko vazi ta njihova povratna karta?I jel se moze sa Madjarskim sengenom do Beca bez problema?

Moze se sa madjarskim sengenom bez problema do beca ... ali ... el ti imas kartu za tu finalnu utakmicu? Ne bih ti preporucio da ides! Iz vise razloga:

1. Mi sigurno necemo igrati to finale!

2. Posto mi necemo igrati to finale i 10e je skupo za kartu a kamo li 100+

3. I mozda najvaznije ... Ernest Hapoel, bivsi Prater, stadion na kome ce da se igra finale je mnogo ruzan stadion ... nekako siv! To je po meni najgori stadion koji sam u zivotu video! Veliki je ... ko trospratnica ... al ... nesto mu hvali ... nije ko Olimpiko ... kad mu pridjes da ti cuka brze radi! Stadion bez duse ...

Ja ti preporucujem da parice koje hoces da das za finale lepo potrosis na utakmice koje se igraju u grupi ... ili da uopste ne ides na stadione ... jer ... ovo prvenstvo se i ne igra na nekom stadionu vec sve na poljanama ... Bitno je otici i osetiti atmosveru van stadiona, na ulicama ... pre utakmice svi srecni, veseli, piju i pevaju zajedno ... posle utakmice ... jedni placu a drugi nastavljaju sa slavljem!

PS: Ovo su iskustva sa svetskog prvenstva u fudbalu u Nemackoj 2006. gde su se utakmice igrale na velelepnim stadionima punim istorije, nastadionima koji su krojili ili ce krojiti istoriju sveta ... ne samo sportsku ... na Berlinskom olimpijskom stadionu, AOL areni, stadionu u Lajpcigu na kome igra cetvoroligas a jedan je od najlepsih ... da ne pominjem HSV arenu, Alianz arenu ...

Hvala za korisnu informaciju.Nisam ni kontao da idem bas na tekmu,vec bih to odgledao ispred stadiona na video bimu gde je i zanimljivije :-) Smestaj sam nasao preko CS-a tako da bih bio u Becu 3-4 dana.

Odgovor iz zeleznice  :comp: :

Poštovani,

Zahvaljujemo se na Vašim zapažanjima i javljanju. U vezi Vašeg pitanja u vezi putovanja za Beč možemo Vam dati sledeće informacije:

- najpovoljnijja ponuda za putovanje od Beograda do Beča i nazad Vam je po ponudi Wien Speziial po kojoj cena povratna vozne karte u 2.razredu iznosi 70,00Eur-a,

- polasci vozova iz stanice Beograda za Beč su svakog dana i to u 6.45 i  u 22.00.

S poštovanjem,

Odeljenje prodaje

Rizikovati ili ne:

Trebalo bi da uhvatim avion iz Beca u 21.30, a planirao sam da uzmem bus koji stize u 19.30. Znaci, ako bude kasnio vise od sat vremena, bice "cutim i kroz staklo gledam, Boing 747". Ovi iz Feniksa su mi rekli da oni ne kasne, osim kad je neka velika guzva na granici, sto je jako retko. Da li da rizikujem ili da uzmem skuplju varijantu (voz od 22h) i provedem dobar deo dana u blejanju po Becu?

Pa racunaj da ti treba da budesh na aerodrumu 2 sata pre poletanja a sigurno ce ti trebati bar pola sata ili 45min od autobuske stanice do aerodruma... dok se ti snadjes pa levo desno...

bolja varijanta je sa vozom

40 minuta pre poletanja se zatvara check-in, a od stanice u Becu do aerodroma mi treba tacno 16 minuta nekim njihovim ultra-brzim vozom (karta 9 eura). Ako npr. stignem u 20.35 mogu da sednem u taxi i kazem mu da vozi brzinom svetlosti, pa koliko kosta da kosta.

Uzmi voz do Budimpeste, 26 eur povratna vozom ili nesto vise minibusom. Iz Budimpeste imas cetri autobusa dnevno koji idu direktno do beckog aerodroma, imas jedan koji krece u  17:00 i na aerodromu je u 19:40. Povratna karta nekih 15-tak evra ako rezervises preko neta-a (www.volanbusz.hu).

Bleajti po Becu preko HC/CS-a je bolja opcija nego zuriti.. Kud zuri ovaj svet  zvizhd

Jel zna neko koliko dana vazi ta povratna autobuska karta NS-Bec?To je bas jeftina varijanta za 35 evra povratna karta.Mnogo bolja opcija nego voz mada je voz mnooogo zanimljiviji :-)