Followers 0

ulazak stranaca u srbiju bez vize

14 posts in this topic

receno mi je da za drzavljane latinske amerike ne treba viza za ulazak u srbiju nego da se na granicnom prelazu dobija viza na mesec dana koja je oko 120eura....zna li neko nesto o tome?svaka informacija je pozeljna....

Ja sam za novu godinu slala pozivno pismo mom drugaru brazilcu. Znaci za njih mora pozivno pismo i moraju da vade vizu u ambasadi.

Ne znam koja drzava latinske amerike je u pitanju.

Moj kolega inace nemac je dolazio na workshop u Beograd,i sve to ne bi bilo ni malo cudno da covek posto je dolazio iz Norveske i nije svracao kuci , nije stigao bez pasosa vec samo sa licnom kartom...posle razgovora sa granicnom policijom dozvolili su mu ulaz u zemlju uz vizu koja kosta 40 eur, ali lik je imao samo 20 eur sa sobom pa je kolega iz Beograda morao da ide na aerodrom da mu plati vizu i doveze ga do hotela (naravno posto ga pozvala policija da ga pita da li zna doticnu osobu)  clap.gif' alt=':clap:'>

Samo sa ličnom kartom u Srbiiju? Meni to zvuči pomalo neverovatno  shtrumpf

Druga stvar, ne postoje "državljani latinske amerike" :)

U Srbiju mogu uci drzavljani evropske unije samo sa licnom kartom! I drzavljani tako nekih "bogatih" drzava! Tako sam ja sreo dve svajcarkinje koje su putovale kroz nasu zemlju samo sa licnim kartama ali u tom slucaju stranci moraju da plate neke turisticke kartone/taxe koje su nesto vise od 40 evra!

Hm...

Svajcarci imaju nesto sto je izmedju licne karte i pasosa. Tj kako licna karta s kojom mogu da putuju. Tesko da mogu da objasnim bolje kad su meni to rekli :D

pa mislim da bas i ne mogu...moj prijatelj iz francuske je na nekom proputovanju i naravno mogao je ulaziti sa kicnom samo u zemlje eu i sengena,a za nas ne ne.....evo sad je u grckoj ...zvao sam ga da dodje na sljivu i na malo uzivanje kraj dunava ali onn rece ;"pasos mi je istekao,a kad sam ulazio kod vas ..nije moglo na licnu"!!!!!! moje saznanje...ne mora da bude 100% tacno :)

Mozda naslov teme treba da se promeni u "ulazak stranaca u srbiju bez pasosa" ?

Drzavljani zemalja EU mogu da udju u Srbiju bez pasosa, samo sa licnom kartom.

Tom prilikom se placa 40 evrica za karton, registracioni, identifikacioni, ili kako se vec to zove.

U teoriji ovo treba da radi na svakom granicnom prelazu ali u praksi izgleda samo na aerodromu "Nikola Tesla".

Na kopnenim prelazima izgleda da ne prolazi.

Osim toga i drzavljani BiH i CG mogu u Srbiju sa licnom karton i ne placaju nista.

Ja sam upoznao devojke iz Svajcarske koje su na kopnenom prelazu usle u Srbiju samo sa licnom kartom i platile su tih 40 evra ... ali mislim da to strancima nista ne znaci jer ... sa pasosem mogu da udju besplato!

koliko ja znam...moze sa licnom u hrvatsku  kod herceg novog na granicnom...srbi masovno tako i idu ...sad posto su odvojeni ne znam ali moglo je ranije....koliko sam puta vidjao dok sam se vrtao iz dubrovnika...eeeeeeee....

HEEELP! Imam prijatelja iz Tunisa koga bi pozvala u goste,pa me zanima sta je sve potrebno kako bih usao u zemlju?Negde sam cula da treba da prijavis strance kada ti dolaze u posetu,pa me zanima da li je to tacno...i da li je avionska karta dovoljna?Plz help

HEEELP! Imam prijatelja iz Tunisa koga bi pozvala u goste,pa me zanima sta je sve potrebno kako bih usao u zemlju?Negde sam cula da treba da prijavis strance kada ti dolaze u posetu,pa me zanima da li je to tacno...i da li je avionska karta dovoljna?Plz help

Sto se tice prijave stranca, da, zaista postoji taj relikt proslih vremena. Propisi kazu da domacin treba da ode sa strancem u lokalnu policijsku stanicu u roku od 24h od dolaska stranca u zemlju (poneti pasos stranca i LK domacina) i da ga tamo prijavi. Stranac ce dobiti beli papiric sa prijavljenom adresom u Srbiji, koji treba da preda na izlazu iz zemlje. Sve ovo je besplatno i traje minut-dva, i veoma cesto policija ne trazi taj beli papiric na izlazu, ali sve je moguce i better be safe than sorry. Uz navedena dokumenta, potrebno je poneti dokaz o zakonitom koriscenju nekretnine na koju se stranac prijavljuje (ugovor o kupoprodaji stana, resenje o nasledstvu, resenje o stanarskom pravu, whatever). Nije bitno ko prijavljuje stranca, dakle, u teoriji mozete i komsiju da zamolite u slucaju da nemate neki od ovih dokumenata.

Na samoj granici (odnosno na aerodromu) za drzavljane Tunisa nece biti potrebno nista osim vazeceg pasosa, mada bi bilo zgodno da tvoj gost ima pri ruci tvoj mobilni za slucaj da policija ima neka dodatna pitanja zbog situacije tamo. Povratna karta ce svakako biti dobrodosla u situaciji da dodje do nekih pitanja.