December 18, 200618 yr Najpoznatije i najocuvanije tradicionalno etno selo u susednoj Bugarskoj, na K?
December 18, 200618 yr Da nije Prekonoska ? Ako jeste, moje pitanje je - pored francuskog, koji je drugi sluzbeni jezik u Ruandi, na K?
December 19, 200618 yr Kinjarvandanski? ili Kinjarwandski? hm secam se da smo se zezali sa ovim africkim jezicima kad smo igrali zanimljivu geografiju prosle godine na nekim predavanjima a ovo sam izvadio iz te iste sveske ahah zadnja klupa crew. ahah nego, aj ja opet. hm.... da smislim....
December 19, 200618 yr Jermenski naziv Jermenije, i zasto bas taj naziv? na slovo H (nadam se da ovo nisam vec pitao
December 19, 200618 yr Hajakstan, po Haiku, pra pra pra unuku Noe, pretka svih Jermena. Jezik na L, govore ga Jevreji Sefardi proterani iz Spanije. Najvise se govori u Izraelu, Turskoj, bivsoj Jugoslaviji, Grckoj i Maroku.
December 23, 200618 yr Dolina smrti? To je ono sto ja znam, mada moze biti i pustinja Atakama u Cileu. Nisi rekao slovo.
December 24, 200618 yr Dolina smrti? To je ono sto ja znam, mada moze biti i pustinja Atakama u Cileu. Nisi rekao slovo. Aaaaaaah. Sorry. Atakama i jeste odgovor. Po?to hitam na Đavu evo linka o pustinj Atakama na Wikipediji: http://en.wikipedia.org/wiki/Atacama
December 26, 200618 yr besmrtni (ne bi ni znao da nisam gledao History chanel) kako se zvala najveca brojna skupina tatarske vojske i koliko je brojala ljudi? ime je na "T" a brojka na "1"
December 27, 200618 yr Tumen? Ili Tamen?? Nadjoh da se tako zvala jedinica od 10.000 vojnika, ali nisam sigurna.
January 4, 200718 yr Uh, izvinjavam se zbog kasnjenja.? Arapska rec na M koja znaci "voda" ili "izvor zivota". Smatra se da je jedna evropska prestonica dobila ime po njoj.
January 17, 200718 yr Eee Marija Marija, ti bas nemas nameru da postavis pitanje... Dok se ti ne smislis, meni palo na pamet nesto zanimljivo, pa da postavim pitanje, a ti posle uleti Ajde ovako, autonomni region (pokrajina) na G u jednoj bivsoj ruskoj republici (vid' ima slicnu zastavu kao Vojvodina)... ime glavnog grada je na K!
January 18, 200718 yr U pitanju je Gagauzia, autonomna oblast u Moldaviji, gde preovladjuju Turci, kao vecinski narod. Bas sam pre neki dan listao "Eastern Europe" Lonely Planet, pa sam to video. Inace, da budem iskren, nisam zapamtio glavni grad regiona, pa sam ponovo "bacio" oko u istu knjigu i, ogdovor je - Komrat!
January 18, 200718 yr Uh, majku mu, zaboravio sam da ga postavim. Sta da pitam??? Ok, najsvetija stena na Cejlonu, pojam pocinje na slovo S? Zaista nije tesko da se odgovori "direktno iz glave"!
March 6, 200718 yr Koji je najvisi planinski vrh u Hrvatskoj. (BTW to ni mnogi hrvati ne znaju ali svakako znaju koji je najvisi planinski vrh u Sloveniji)