Posted October 12, 2012 Čini mi se da je Rim imao milion stanovnika u 0 AD, a i Carigrad je imao oko milion u 5. veku, a posle i u 10. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2012 Rim je tacan odgovor za milion .gif' alt='::'> ali niko nije odgovorio koji je prvi grad sa 5 miliona. Evo bonus i i i ko odgovori na sva tri preostala tacno : Znaci prvi 5-milionski grad u istoriji, prvi 10- i prvi 20-milionski i u kojoj deceniji su oborili rekord? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2015 Pošto sam pre 2,5 godine uspešno sahranio ovu vrlo popularnu igru sa skoro 3000 postova, da probam da je ponovo oživim....Evo jedno malo lakše pitanje:U kojoj zemlji se nalazi ostrvo na jezeru na ostrvu na jezeru na ostrvu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2015 Možda Hrvatska, Mljet? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2015 Mislim da smo čak imali to pitanje pre nekoliko godina, samo me mrzi da kopam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2015 Kanada ima takvih nekoliko, možda i sa par rekurzija više. Bafinovo ili Viktorijino ostrvo. Ima, mislim, jedan slučaj i na Sumatri.Evo iskopah...http://www.livescience.com/33679-world-largest-island-lake-island-lake-island-google-earth.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2015 Nije Mljet.Moguće da je bilo, ovo se igralo i još mnogo pre mene, a i ja imam nalog već 4-5 godina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2015 Ups, napisali smo u isto vreme.Da, mislio sam na to na Filipinima ali eto očigledno ih ima više. Duya nastavlja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2022 Machu Picchu, Peru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites