March 3, 201114 yr Gde se nalazi staza za sankanje koja se smatra najdužom na svetu sa dužinom od 14 kilometara?
March 3, 201114 yr Ovde pise da imaju 14 km pa valjda su ovi: http://www.urlaubsarena-wildkogel.at/en/wildkogelbahnen/winter/rodeln.html Smaragdbahn Wildkogel?
March 6, 201114 yr Da li je u pitanju gruzijska Tamar? Cini mi se da jermenska princeza Tamar, mada to i nije bitno jer ne verujem da je bilo mnogo princeza sa tim imenom
March 22, 201114 yr treba da je jezero Van, zato se po legendi i ona jermenska crkva tamo zove Akhtamar (Ah, Tamara, davim se bre, koj djavo ovo sad, blabla..) ima nekakva legenda o tome
March 22, 201114 yr malo teže pitanje od mene ovaj put, al pomagaću vremenom Tiče se najveće potrage za skrivenim blagom u Srbiji ikad, u kojoj su učestvovali vojska, milicija, Srpska Pravoslavna Crkva, Željko Ražnatović Arkan, i neki mafijaš sa Sicilije sa svojim timom (svi zajedno). Praćena je stara mapa koja ima tekstualni deo na kome piše: " nadji kamenu tablu na kojoj su ispisana sedam slova i tri krsta" a ispod te kamene ploče se nalazi podzemna magaza od 12 prostorija puna zlatnih dukata, zlatnog nakita, četiri krune sa dijamantima i puni kazani raznog blaga, ujedno se tu nalazi i podzemna crkva optočena zlatom. U to vreme "Večernje Novosti" su pisale da je došlo vreme da se skine vekovno blato i zemlja sa skrivenog blaga dinastije Nemanjić i da bi to moglo da popuni devizne rezerve zemlje i izvuče Srbiju iz teškog stanja u kome se tada nalazila. Gde se to tragalo?
March 23, 201114 yr jeste, mnikola kopanje ispod Miljkovachke kule pored Miljkovca, u tzv. Jovinoj jami (jer je bila na placu nekog Jove Brankovica, kome su je tad i oduzeli). Dal su nesto nasli ili ne, ne znam, ali je ideja o deviznim rezervama sama po sebi suluda meni postavljaj dalje
March 23, 201114 yr treba da je jezero Van, zato se po legendi i ona jermenska crkva tamo zove Akhtamar (Ah, Tamara, davim se bre, koj djavo ovo sad, blabla..) ima nekakva legenda o tome Samo da te ispravim da Akhtamar ne znaci "Ah, Tamara" vec Bela Tamara a misli se na belu boju njene kože.
March 24, 201114 yr Rzoran je dao tačan odgovor, tunel u kome je sniman film je u brdu iznad manastira Mileševa kod Prijepolja, a u tunelu kod Višegrada su stvarno bili zarobljeni vojnici i po toj priči je film i sniman.