Posted May 8, 2008 Zna li neko sta je potrebno za vizu za Katar i preko kog konzulata je nabaviti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2008 Probaj ovde: http://qatar.embassyhomepage.com/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2011 Koja je najjeftinija opcija za letenje iz nekog (i kog) grada u Evropi za Katar? Koja je najjeftinija opcija posle za letenje iz Katara za Indiju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2011 ja sam isao sa Turkishima iz Beograda-Istanbul-Doha. Bilo je najjeftinije prosle jeseni ali sada ne znam kako idu cene. Povratna je bila 425e na promociji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2011 ako neko naidje na neku promociju za katar u aprilu, pisite Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2011 ako nekom zatreba info, nasla sam fly dubaijem povratne karte beograd - (dubai) - doha za oko 360 evra. to je uglavnom najjeftinije od svega sto polece iz evrope, osim mozda iz istanbula koji mi i nije bas usput. sad me zanima treba li nam tranzitna viza za emirate ako ne izlazim iz aerodroma... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2011 Fly Dubai.. Ne treba viza za tranzit na velikom Dubai aerodromu.. Izadjes iz aviona, udjes u autobus, smeste vas u prostoriju u donjem delu aerodroma i posle te autobus vozi do aviona za dalje di si posla Prtljag cekiras u Beogradu a uzmes ga u Dohi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2012 Ukoliko neko zeli da ode i turisticki poseti Dohu, savetovao bih ga da ne ide i ne gubi vreme i novac, ukoliko ste u tom delusveta posetite Dubai koji je 100 godina ispred Dohe... Ako neko ima neko pitanje o Dohi rado cu mu odgovoriti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2012 Ukoliko neko zeli da ode i turisticki poseti Dohu, savetovao bih ga da ne ide i ne gubi vreme i novac, ukoliko ste u tom delusveta posetite Dubai koji je 100 godina ispred Dohe... Ako neko ima neko pitanje o Dohi rado cu mu odgovoriti... ja cu ici u aprilu u katar, ali poslovno. imacu nekoliko dana slobodno, pa me zanima sta je "the best of" katar? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2012 Golosina, imas par mesta: 1.Souq Waqif - nesto kao medine u drugim arapskim zemljama, moci ces da sednes na pice, pusis Nargilu (Shishu) inace to je jedino mesto gde su kafici van trznih centara; 2. Pijacu Kamila - ukoliko te to zanima; 3. The Pearl - vestacko ostrvo; 4. Setaliste Cornish i na kraju trzni centar Villaggio - moguce da jedan od najlepsih na svetu... i to je otprilike to za ceo grad - drzavu Dohu, imas jos jedan trzni centar - City Centar... ali ne ocekuj neke modne brendove jer ih nema i popuste... Ako mozes da dobijes vizu, "skokni" do Bahreina i naravno Dubaija... Ako imas jos koje pitanje tu sam... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2012 Golosina, imas par mesta... uh, tako neku ponudu sam i ocekivala. da nije ove konferencije na koju idem verovatno mi nikad ne bi ni palo na pamet da idem u dohu... za dubai jedino ako uspem da nesto obidjem pre poletanja nazad. koliko je udaljen aerodrom u dubaiju od grada? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2012 Ovaj koji koristi Flydubai je na par kilometara. Šarjah je nešto dalje. Ali vreme za dobijanje vize na aerodromu može biti problem. Pokušaj da vizu dobiješ preko Flaydubaia u beogradu. http://maps.google.com/maps?q=dubai+airport&ll=25.183195,55.391693&spn=0.379662,0.713425&oe=utf-8&client=firefox-a&fb=1&hq=dubai+airport&hnear=dubai+airport&cid=0,0,16615419498770001641&t=m&z=11 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2012 Ja sam preko Šarže čekao 4 sata, i sećam se da je košta 200 dirama, al čuh da mi je neko rekao da je preko dubajskog aerodroma skuplje. I ja bih pokušao odavde iz Bgd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2012 Ja sam vizu uzeo na aerodromu u Dubaiju i mislim da me kostala oko 320 dirhama - oko 70e preko Marhaba servisa, tako da ti je verovatno isplativije da je uzmes u Bg-u, sto se tice aerodroma u Dubaiju, najbolja varijanta ti je da uzmes taksi do metroa kostalo me oko 3e a posle mozes metroom da obidjes skoro sve, preko tzv crvene linije... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2012 Pitanjce: ako se leti za Dubai sa Qatarairways preko Dohe, da li je potreban tranzitna viza ili se samo ide iz aviona u avion hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2012 Ne treba tranzitna viza, iz aviona te ukrcaju u autobus koji vozi do terminala gde hvatas sledeci let. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2012 Cao svima, U Dohi sam vec 5 meseci, ovde radim kao konobar i mogu vam reci da je mesto pravi smor a ljudi jako nepristupacni, moze se reci zaostali u vremenu... No ako nekog ipak odluci da poseti Dohu a slab je finansijski nek me kontaktira pa mozda pomognem oko smestaja. Ja i par balkanaca zivimo u nekom compound-u (malo smo udaljeni od centra) i imamo nekoliko slobodnih kreveta.. Cheers Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2012 mi smo upoznali jednog konobara somborca u dohi, da nisi iz sombora? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2016 (edited) Cao,ljudi. Trebate mi hitno. Kada nekog poslom posalju u Katar(ugostiteljstvo) koliko obicno moze da ostane tamo? Pliz help Edited September 30, 2016 by Duya Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2016 Da li je moguce uzeti vizu na aerodromu posto imam informaciju od juce da su to sada promijenili. Moguce je uzeti do 4 dana ako se ostaje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2016 Izgleda da su nešto menjali, ali na istom tom postu izgleda da je već bilo tako i pre (samo do 2 dana). Evo linka sa informacijama. Novi uslovi su: 1) da layover traje bar 5h 2) da imate potvrđenu kartu (confirmed) za sledeću destinaciju 3) max ostajanje 96h E sad, kako ovo izgleda u praksi još ne znam, ali ću pitati zaposlene u graničnoj policiji kada budem bio u Dohi za nedelju dana pa ću javiti šta su mi rekli tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2016 Sveže vesti iz Katara, još uvek se ništa nije promenilo i ne znaju kada će stupiti novi režim na snagu Potvrđeno sa terena i iz drugih izvora Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2016 Od 1. novembra je stupio na snagu novi vizni režim. U slučaju da letite Qatar Airwaysom može te aplicirati za besplatnu vizu ovde: https://transitvisa.qatarairways.com/transitvisa/online/qrvisa/applyVisa/search Svi uslovi pišu tamo takođe Jedino od dokumenata što vam je potrebno pored avio karte sa Qatar Airwaysom, je skenirana prva strana pasoša U mom slučaju (layover od 9h) sam u polju za smeštaj i kontakt u Dohi, napisao da planiramo da prošetamo po Dohi nekoliko sati i da letimo kasnije uveče a kao kontakt stavio srpski mobilni i odobrili su mi posle 4-5 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2016 Poz ljudi, odlican vam je ovaj sajt! E ovako, za par dana mi stize LoE, tako da mi je posao poprilicno siguran. Na razgovoru mi rece buduci sef da bih trebao da budem u Dohi pre nove godine. Sada me me interesuje, koliko traje proces dobijanja vize, i uopste koliko kosta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites