Posted June 9, 2008 ovako cu da vam objasnim svoju situaciju: pravim elektronsku muziku i dj sam, jos uvek nisam potpisao ni za jednu izdavacku kucu eksluzivan ugovor, to bi trebalo da se desi do kraja godine. e sad, imam ugovorene zurke po celom meksiku, imam promotera i sve uz to, pa sam gledao sta mi treba za vizu i javilo se nekoliko problema: 1. niti sam student niti sam zaposlen (jedino sta radim je da pravim muziku) pa ne znam na koju varijantu da idem. 2. tamo pise da mi treba 2000 dolara na racunu u zadnjih godinu dana. e i to je kao problem, ali sam negde cuo da banke izdaju te potvrde iako nemas te pare, mada ja cu da imam te pare nego sto krenem nego ih nemam kad trazim vizu. 3. koju vizu da trazim, turisticku ili poslovnu? od nekih meni slicnih ljudi sam dobio savet da trazim turisticku, mada ne znam koliko je to pouzdano, da me ne uhapse dole da radim na crno 4. da li postoji mogucnost da ja nekako ovlastim nekoga u meksiku da mi izvadi tamo poslovnu vizu u moje ime i da mi posalje, i da tamo pise da ja idem o njihovom trosku. 5. pise i da treba rezervacija karte, e sad pitanje ako ja rezervisem kartu da li to znaci i da moram da je kupim i ako ne dobijem vizu. 6. gledao sam letove za mexico i nasao samo lufthanzu, let koji se preseda u nemackoj, e sad pitanje: nije valjda da moram i da trazim nemacku tranzitnu vizu za tih 2-3 sata sto cu da presedim na nekoj stolici? ja se izvinjavam zbog ovolikih pitanja ali je ovo meni prvi put da napustam zemlju i ocigledno nemam pojma sta sve treba da radim. unapred hvala na odgovorima i pomoci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2008 Najednostavnija solucija ti je da ti neko od prijatelja i li rodjaka koji vlasnik neke radnje, prodavnice ili kompanije ispecatira /da potvrdu o zaposlenju (ja sam dobio MEx. vizu na tu foru prosle godine)...Niko to nece i proveravati s obzirom da ti nece traziti potvrdu sa biroa!!! Bitno je da pokazes dokaz o gotovini tj. da posedujes 2000 USS- stanje racuna....Takodje ti savetujem da odradis fotokopije kreditnih kartica ukoliko ih imas-sanse ce ti biti vece!!!! Rad na crnom u Mexicu je sasvim normalna pojava s obrizom da oni nemaju migracionu policiju niko te nece proveravati...Mexicaneri su puni imigranta iz Centralne Amerike! Eadna viza se dobija prilicno lako ukoli je odradis u Mexicu ali imajucu u vidu da ce ti lupiti zabranu na promenu statusa turisticke vize to komplikuje stvar tako da ces morati da izadjes pa udjes u MExico ponovo!! Rezervacija karte ne podrazumeva kupovinu nego samo bookiranje leta...kupices je ukoliko ti odobtre vizu... Tranzitna viza ti nije potrebna ni za jednu zemlju EU sem za UK(Englesku) ukoliko napustas aerodrom u roku od 24 casa sto je tvoj slucaj!!!! Srecno i srecan put! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2008 Ok, hvala puno na informacijama, to cu i da uradim. Nasao sam ko ce da mi da te potvrde ali me zanima da li mi je potrebna radna knjizica, uverenje o koriscenju godisnjeg odmora, potvrde od SIZ-a i slicne potvrde (to sam nasao da je potrebno kada se trazi francuska turisticka viza), pa rekoh da pitam da nije mozda to sve i za ovde potrebno. Ne bih da rizikujem nista jer onda moram da otkazujem sve ugovorene zurke. I ta potvrda o zaposlenju, jel tu samo treba da pise naziv firme i pecat, ime i prezime - radi tu i tu toliko i toliko, plata mu je tolika... i ova potvrda se izdaje radi tursiticke vize .... ili mora neki specijalan formular? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2008 Nema na cemu. Potvrde iz SIZ-a kao i radna knjizica ti nisu potrebne.( za razliku od Francuske ili bilo koje druge zemlje EU jer one imaju rigorozniji vizni rezim) naravno da ti je potrebno uverenje o koriscenju godisnjeg odmora. Uverenje o zaposlenju mora da sadrzi sve relevantne podatke kao i informacije o plati tj. radnom mestu! Moj savet ti je da ja napises neku pristojnu sumu -ne znam koja je prosecna plata u Srbiji sada ali stavi fiktivnu platu oko 1000 dolara minimum i naravno potvrda se izdaje radi dobijanja turisticke vize!!!! Pozdrav tj. Saludos y que tengas un bien viaje!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 27, 2008 Imam USA vizu na 3 godine i ove godine idem u Kaliforniji. Zanima me da li mogu da odem do Meksika (severna regija) bez njihove vize..., ili ipak moram da vadim vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 27, 2008 Mozes bez vize ako se provuces kroz ovu busnu ogradu na granici http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Borderbeachtj.jpg Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2008 samo lud covek moze da vadi vizu za meksiko ako dolazi iz SAD . Samo odesh do San Diega , sednesh u tramvaj , i predjesh peshke granicu . Pazi da ti vazi americhka viza u povratku . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2008 trenutno je kod mene gost iz meksika koji se cudom cudio kad sam mu rekao da nam trebaju vize za meksiko,on kaze da retko kome trebaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2008 A isto tako Meksikancima ne treba viza za Srbiju, ali to me samo jos vise rastuzuje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2008 Nije bas da retko kome trebaju vize za Meksiko. Sve ukupno gradjani 40 drzava mogu u Meksiko bez vize kao sto su neke zemlje EU i zemlje Juzne Amerike i jos neke. Ineresantno je da za neke zemlje EU viza nije potrebna a za neke (recimo Bugarska, Rumunija, Slovacka, Estonija, Letonija, Litvanija) treba? Evo ovde pise: http://www.sre.gob.mx/english/services/visasforeigners.htm#1 Meksikancima ne trebaju vize za Srbiju koje su ukinute na preporuku bivse ambasadorke Vesne Pesic jer je vlada Meskika bila voljna za obostrano ukidanje viza. Ambasadorku sutnuli sa posla tako da do ukidanja nije doslo a verovatno i nece. Izgleda da se kod nas meksicke serije ne gledaju dovoljno. Evo i sajta meksicke ambasade u Srbiji: http://www.mexican-embassy.org.yu/Consular.html#Srpski Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2009 Turistička viza za Meksiko je besplatna i važi deset godina. Opširnije na https://www.klubputnika.org/index.php/vize/24-latinska-amerika/130-meksiko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2009 Meksikancima ne trebaju vize za Srbiju koje su ukinute na preporuku bivse ambasadorke Vesne Pesic jer je vlada Meskika bila voljna za obostrano ukidanje viza. Ambasadorku sutnuli sa posla tako da do ukidanja nije doslo a verovatno i nece. Izgleda da se kod nas meksicke serije ne gledaju dovoljno. Evo i sajta meksicke ambasade u Srbiji: http://www.mexican-embassy.org.yu/Consular.html#Srpski Bedak sto nam nisu ukinuli vize, kad bi ovi nasi bili dovoljno pametni da to ipak izdejstvuju. Ali, izgleda da nemaju volju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2009 Mene su odbili za meksicku turisticku vizu pre tri godine, iako sam imao sve papire plus uplacen hotel i rezervaciju karte. Obrazlozenje je bilo krajnje idiotsko, njima je bilo sumnjivo zasto letim avionom iz Zagreba za Madrid , a ne iz Beograda jer mi je tu adresa boravka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2009 iskreno, posle americke, australijske i kanadske, posle svih zemalja sveta, iako znam da verovatno nije tako, meni najklimavije deluje mexicka.. bas sam cuo razna losa iskustva :/ a plan mi je mozda sl. god. da odem tamo, ako se sredi situacija sa s. gripom.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2009 Ma cuti, nikad se ne zna ko ce koju vizu dobiti. Bar u dobijanje vize uvek moramo da verujemo. Cak i kad deluje nemoguce Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2009 Pozdrav drugari. Imam par pitanja za dobro obavestene . Planiram da putujem u Mexico maja ili juna sledece godine. Imam par prijatelja u Mexicu (Meksikanaca) koje planiram da posetim ali naravno potrebna mi je viza. Video sam uslove za vizu na sajtu ambasade, ali nema preciznih informacija. Pa bih zamolio one koji znaju da mi pomognu. Naime, pise da se turisticka viza dobija na 10 godina, pa me interesuje koliko dugo mogu da boravim tokom jedne godine i da li postoji mogucnost produzenja dok am tamo, a drugo pitanje, zeleo bih ako mogu da dobijem poslovnu ili neku vrstu boravisne vize, pa me interesuje sta mi je potrebno za te dve i da li te vize uopste prolaze. Prijatelj mi je rekao da ce mi poslati sve sto mu zatrazim. Pa bih zamolio sve koji znaju bilo sta o ovome za pomoc. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2010 Pozdrav svima koji citaju ovo !! e pa ovako, bavim se muzikom (electronica ) , nemam stalan (posao), niti idem na neko vise skolovanje. zvao sam mexiCHku ambasadu ovde u Beogradu i dali su mi neki info koji sam vec procitao ovde na netu. imam vec ugovorene datume za zurke ( Parties-Tour ) jun/jul u Mexiku, ( turneja ) mozda cak budem imao i za mart jednu turneju .. e sad, kako doci najbrzim putem do vize ? ? ? ? stvarno mi ljudi treba pomoc i to sto pre. hvala unapred ! :bang: :bang: :bang: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2010 Ja sam nekoliko puta isto odradila na razlicite nacine buduci da sam u istom problemu, tj. zvanicno nezaposlena. Na memorandumu firme ugasene pre zilion godina su mi otkucali da sam zaposlena kod njih, koja su mi primanja, lupili pecat i to je to. Jednom sam se "zapljunula" i kao koordinatorka integrativnog programa lezbejske nevladine organizacije. Uvek je bilo uspesno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2010 Ja sam nekoliko puta isto odradila na razlicite nacine buduci da sam u istom problemu, tj. zvanicno nezaposlena. Na memorandumu firme ugasene pre zilion godina su mi otkucali da sam zaposlena kod njih, koja su mi primanja, lupili pecat i to je to. Jednom sam se "zapljunula" i kao koordinatorka integrativnog programa lezbejske nevladine organizacije. Uvek je bilo uspesno. Bravo, Majo, na snalazenju! .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2010 Od subote, 1. maja 2010. godine, vlasti Meksika će ublažiti vizni režim prema svim državama sveta. Naime, svi putnici koji imaju važeću američku vizu u svom pasošu, biće u mogućnsti da borave u Meksiku do 6 meseci bez potrebe vađenja meksičke vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2010 E vala fala im baš .. Mogli su i malo ranije dok sam bio u SAD, a ne da mi traže bankovni račun da vide da neću da ostanem u Meksiku da radim . Svi beže odatle a ovi se plaše da neću nekom Meksikancu oduzeti lucrative CEO position u Los Garbageros Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 Pozdrav ljudi (: Poshto je ovde dosta iskusnih dugoprugasha, gde drugo da postavim pitanja i trazim informacije Kakve li su meni shanse za dobijanje vize (nisam zaposlen, zavrshio sam faks, radim honorarno, imam veoma dobar balans deviznog rachuna, imovinu na svoje ime...) Moram li "muljati" sa laznim zaposlenjima i tim glupostima ili je gore navedeno sasvim dovoljno? (: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 Mozes da imas honorarni posao, ali o tome moras da imas dokaze, ugovore, bankovni racun i sve ostalo sto traze. Ja sam pre nekoliko meseci poslala na forum svoje iskustvo sa dobijanjem vize za Meksiko, a stoje i iskustva drugih ljud kao i tacni podaci sta ti je sve potrebno. Ukratko, najverovatnije ce insistirati na dinarskom racunu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2011 Mnogo hvala na odgovoru, znachi dobre su shanse, super Samo me to sa dinarskim, narodski recheno zeza, poshto radim sa inostranstvom [placaju mi u devizama] ali nadam se da nece praviti veliki problem Mada mi chudno shto su tako strogi, pa veca su beda od nas, ko je lud da ostane tamo da radi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2011 To da su veca beda od nas su predrasude, u bedi zive domoroci po drzavama Oaxaca, Chiapas, Chihuahua ali obrazovani ljudi, posebno u bogatijim drzavama (Veracruz, Puebla, DF, Tabasco, Baja California) zive nista manje dobro nego neki Evropljani. Sto se tice dinarskog racuna samo ih zatrpaj deviznim i spremi gomilu ugovora skorijeg datuma i najverovatnije ce te pustiti bez problema. Vazno ti je samo da se dokopas konzula, on je sjajan lik, ubedi ga da ne ides na sever (blizu granice sa SAD gde su vec decenijski hronicno problematicni gradovi), ne volis drogu i osudjujes nasilje i sve ce biti OK. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites