Posted September 5, 2023 23 hours ago, ThirstyTraveler said: Svakako je bolje da odustanete nego da napravite lazne potvrde /s nemoj zezati...vidis da ljudima treba malo podsterka... jbt, da smo mi ovako razmisljali pre 15-20 god kad su nam trebale vize za svaku zemlju sveta, ne bi dalje od Crne Gore i Hrvatske stigli 😂 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2023 55 minutes ago, bam-bam said: nemoj zezati...vidis da ljudima treba malo podsterka... jbt, da smo mi ovako razmisljali pre 15-20 god kad su nam trebale vize za svaku zemlju sveta, ne bi dalje od Crne Gore i Hrvatske stigli 😂 Bas sam o tome razmisljao kad sam pisao taj post. Meni se cini da se nikome od njih stvarno ne ide u Meksiko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2023 A sta to tacno ljudi mogu da urade, treba da laziraju dokumente? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2023 (edited) On 7/9/2023 at 7:43 AM, michael_j said: Za Meksiko sigurno postoji neka fora, mozda mozemo i da trazimo vizu u nekoj latinoamerickoj drzavi gde nisu toliko strogi? Pratim na YT ovu nasu biciklistkinju koja biciklom obilazi ceo kontinent i prosla je i ceo Meksiko, a sigurno nema regularan posao kada je stalno na putu. Dakle, sve to sto traze ipak nije pod moranjem, ali ne znam kako zaobici to. E hvala na pominjanju, svratila sam da vidim uslove za nekoga ko treba da dođe sad u Meksiko i pročitah ovo. I ne mogu da se setim šifre za moj stari nalog, pa otvorih sad novi da bih odgovorila na ovo ako nije kasno. Ja sam ušla u Meksiko na američku vizu, koju sam dobila 2016. u Beogradu, bez ijednog dokumenta sa dokazivom zaradom ili stanjem na računu, ali sa priložena tri popunjena biometrijska pasoša kao dokazom da sam (u tom trenutku) bila već 5 godina na putu. Takođe, mislim da sam im kao jedini papir priložila dokaz o vlasništvu nad nekretninom u BGD. I odmah mi je službenik rekao da će mi dati na 10 godina, sa više ulazaka. U Meksiko sam ušla prošle godine iz Kolumbije (letela) na američku vizu, a u Americi do tada nisam bila, tj. američku vizu nisam aktivirala. Nisu me ništa pitali, jedino sam morala da priložim lažnu rezervaciju avio karte za izlazak iz Meksika, iako je bilo očigledno da ću izaći basjom i to kopnenim putem, no biroktatija... Za mesec i po otprilike treba ponovo da uđem u Meksiko, gde planiram da prezimim. Nadam se da mi neće praviti problem, pošto sam dobila i produženje američke vize na godinu dana. E sad, moje iskustvo za te zemlje koje teško izdaju vize je da treba priložiti svaki papirić kao mogući dokaz. Recimo, za kanadsku vizu, koju sam izvadila 2018, ja sam priložila 100-ak stranica transakcija na mom PayPal nalogu, iako su sve bile male (po 10 eur i manje), kako bi videli da novac ipak pristiže, pošto tad nisam imala traženih 1500$ po mesecu boravka. I dobila sam vizu bez problema, svakako, pomogla je i američka u tome. Inače, tačno je da nemam stalan posao, ali prolaze dokazi o samofinansiranju preko članarine za moj blog i Patreona, intervjui na engleskom i sl. - zahvaljujući kojima sam sad i produžila američku vizu. Poenta je samo da ih čvrsto uverite da ne želite da ostajete u njihovoj zemlji da biste radili ili se trajno nastanili. Konkretno, za to šestomesečno produženje ostanka u USA, morala sam da im priložim plan cele rute (koji nemam, ali sam ga izmislila), čak sam lažno bukirala i neke hotele duž puta, a bilo je bitno i da im dam neki cilj - u mom slučaju, obilazak nacionalnih parkova, što sam potvrdila dokazima o prethodnim parkovima koje sam obišla na zapadu zemlje, kao i godišnjom ulaznicom za sve parkove. (Izvinjavam se zbog širenja teme, ali pokušavam da objasnim princip, koji je meni sad prilično jasan kad je u pitanju dobijanje tih zeznutih viza.) Što se tiče apliciranja iz latino-zemalja za meksičku vizu, moje iskustvo kaže da je uvek lakše dobiti bilo koju vizu iz zemlje u kojoj živite, nego iz treće zemlje. No, sa vizama nikad nema pravila, moje iskustvo uopšte ne mora da bude parametar za druge. Nadam se da će ovo pripomoći! Edited October 19, 2023 by Ciklonomad Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2023 Pozz drustvo! Dobio sam od firme putovanje u meksiko sa suprugom (cancun) hotel riu caribe! Imam termin 28.12 u beogradu u ambasadi! Pripremio sam hrpu papira koje traze i naravno rezervacije hotela i karata... interesuje me jer idem iz bosne jel istina da odbijaju tek tako za vize i ako se imaju svi papiri i sl? I jel nrko zna jel mabsada u beogradu ima svoj parking? Hvala unaprijed Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2023 4 minutes ago, dangerousb said: Pozz drustvo! Dobio sam od firme putovanje u meksiko sa suprugom (cancun) hotel riu caribe! Imam termin 28.12 u beogradu u ambasadi! Pripremio sam hrpu papira koje traze i naravno rezervacije hotela i karata... interesuje me jer idem iz bosne jel istina da odbijaju tek tako za vize i ako se imaju svi papiri i sl? I jel nrko zna jel mabsada u beogradu ima svoj parking? Hvala unaprijed Izgleda da odbijaju ne samo iz Bosne, nego i sve ostale, ali i dobijaju ljudi, nije da sve odbijaju... Mnogo je lakse izvaditi americku vizu, pa sa njom uci u meksiko, ali je skuplje, pogotovu ako se ide samo jednom.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2023 Hvala ti na informaciji....znas li ti slucajno za parking kakva je situacija? Jel ima ambasada parking ili moram.negdje drugo traziti na dedinju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2023 36 minutes ago, dangerousb said: Jel ima ambasada parking ili moram.negdje drugo traziti na dedinju? Tesko da ima parking za posetioce. Kruzis malo (ili malo vise) po kraju dok ne nadjes mesto da parkrias negde na ulici. Mislim da je van zone ogranicenog parkiranja i da nema naplate. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2023 54 minutes ago, Dragance said: Tesko da ima parking za posetioce. Kruzis malo (ili malo vise) po kraju dok ne nadjes mesto da parkrias negde na ulici. Mislim da je van zone ogranicenog parkiranja i da nema naplate. Hvala puno! Valjda ce sve dobro proci u utorak nadam se pozitivnom ishodu 😀 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 24, 2023 On 11/22/2023 at 2:32 PM, dangerousb said: Hvala ti na informaciji....znas li ti slucajno za parking kakva je situacija? Jel ima ambasada parking ili moram.negdje drugo traziti na dedinju? Parkiraj malo nize kod Marakane ili ispred zgrade Zvezdine uprave. U najgorem slucaju krenes jos malo nize prema Autokomandi pa skrenes lijevo i parkiras kod neke od zgrada. Odatle imas 5-10 min pjeske do ambasade. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2023 Evo da javim da smo dobili ja i supruga vizu ona je prije mene dobila... morali dostaviti i vjencani list da bi i meni bila odobrena! Eh sad ne znam jel neko vec bio u meksiku kakva je situacija nositi iqos cigare? Jer citam da su bas rigorozni sto se tice cigara i duhanskih proizvoda?! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites