Posted December 28, 2016 I malo mi je bezveze da ne treba viza za Juznu Ameriku a treba za Meksiko. Kakve veze to ima jedno sa drugim? Nije Meksiko u Juznoj Americi. A i nema jedna viza za Juznu Ameriku, vec svaka zemlja individualno odredjuje te odnose. Za neke od njih treba viza. Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 28, 2016 17 hours ago, Nikki92 said: Trebalo bi aprila da idem u Meksiko na poziv prijatelja iz amerike. Medjutim sada vidim da se ne moze dobiti viza ako ste nezaposleni a niste student. Ja sam bas nedavno zavrsio fax i nisam iskreno nesto u fazonu da trazim posao jos pogotovo ne u srbiji. Dakle da li neko ima neki savet za mene? Kako da dobijem vizu? Ti prijatelji iz amerike su bukvalno milioneri i stvarno ne vidim razlog zasto bi neko ostao u Meksiku. I malo mi je bezveze da ne treba viza za Juznu Ameriku a treba za Meksiko. Verovatno bi smo bili 2 nedelje u Meridi i Kankunu. Hvala. p.s. nemam vazecu U.S. vizu. Kao što si sam sebi odgovorio, nažalost NEMOGUĆE je dobiti vizu ako si nezaposlen i nisi student. Jedina realna opcija pored da nađeš posao, ili upisuješ još jedan fakultet, je da apliciraš za US vizu, pošto oni nemaju fiksne uslove, doduše i tu su ti dosta upitne šanse da dobiješ vizu sa svojim trenutnim statusom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2016 Ja razumem razloge za postojanje viza ali u ovom slucaju za Meksiko uopste ne. Kada je vec besplatna viza ceo taj proces dokazivanja jakih veza sa maticnom zemljom samo govori da oni imaju trip da ce ljudi da emigriraju u Meksiko sto je besmisleno cak uvredljivo za nas narod. Paralelu sa Juznom Amerikom sam napravio iz prostog razloga zato sto nam nisu potrebne vize za Argentinu, Brazil, Cile a sve te zemlje su mnogo primamljivije za emigraciju od Meksika iz vise razloga. Uostalom u pasosu imam vise poseta Spaniji koja je san svakom meksikancu pa eto nisam ostao tamo. Imao sam i vizu za Usa prosle godine kao student pa nisam ostao ni tamo. Meni je logicki to dovoljan razlog da dobijem vizu za Meksiko. Ali ne vredi sad pricati o tome... Vrlo moguce da to i nema veze sa njima vec sa nesposobnoscu naseg ministarstva spoljnih poslova. Sve u svemu zbog takve situacije najverovatnije cemo na Kubu. Mislio sam da amerikanci ne mogu tamo turisticki ali zapravo samo je fora da se udje iz neke druge zemlje. Vec su bili 2001. godine tamo preko Jamajke tako da kazu nema nikakvih problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 29, 2016 Od nedavno Ameri mogu i direktno na Kubu, cak sad ima i redovnih letova direktno iz SAD za Kubu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2017 (edited) Pozdrav, Plan mi je bio da u Septembar odem u Kankun na 3 nedelje kod prijatelja ali vidim da od toga nema nista sad. Kakva su ovo pravila ? Tacnije clan 2 i 3 , obavezno zaposlenje u nekoj firmi i prosek plate 500 evra (u Srbiji gde je prosek 300!!) , kako je uopste moguce otici u Meksiko ? To sto je viza besplatna je samo mazanje ociju a skoro je nemoguce otici. Sto je najgore u mom slucaju , kao Softverski inzenjer/Programer , radim freelancer i privatne poslove , po 3-4 mesecno , novac gomilam na racunu i kod sebe u kesu ali sta mi vredi kad sam ja tehnicki nezaposlen za ambasadu Meksika . Takodje i racun u banci na koji stavljam pare ma koliko imao para to mi ne vredi ako mi nije firma/poslodavac regularno uplacivao mesecno... Znaci mogu imati i 20.000 evra u kesu kod sebe , oni me ne pustaju. Iako cu imati gde da budem (smestaj i hrana kod prijatelja) a ne hotelske rezervacije , nece mi trebati bukvalno mi 300 evra za boravak tamo. Jedino mi preostaje direktno sa konzulom da popricam ako me puste , ovako osoblje gde podnosim zahtev odma kaze ne cim vide 2 tacku neophodne dokumentacije da nemam. Edited March 7, 2017 by laki91 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2017 Probaj da apliciras za vizu za SAD, jer sa njom mozes i u Meksiko. Tamo nemas tih clanova 2 i 3. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2017 30 minutes ago, Dragance said: Probaj da apliciras za vizu za SAD, jer sa njom mozes i u Meksiko. Tamo nemas tih clanova 2 i 3. Vidim da je lakse dobiti SAD vizu od Meksicke. Ako to uradim , i imam kartu Beograd - Njujork - Kankun , da li mogu bez problema tom rutom ici ? Tranzitna viza mi ne bi trebala u Njujorku jer imam SAD vizu , ali kad dodjem u Kankun hocu li imati problema ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2017 Da li je lakse ili ne, to je diskutabilno. Ali, ti sa svojim statusom nemas ogranicenja da apliciras za americku vizu, a da li ces je dobiti ili ne, to vec zavisi. Za meksicku vizu, iz prilozenog, izgleda da ne ispunjavas sve uslove, ali, ne znam da li to znaci da ne mozes ni da apliciras. Ako imas dovoljno sredstava na racunu i nekakve dokaze da radis kao freelancer, mozda je moguce i da prihvate i odobre tvoj zahtev za vizu. Ne bi imao problema da udjes u Meksiko za vazecom americkom vizom: https://embamex.sre.gob.mx/serbia/index.php/consular/usa-visa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2018 On 3/7/2017 at 12:55 PM, laki91 said: Pozdrav, Plan mi je bio da u Septembar odem u Kankun na 3 nedelje kod prijatelja ali vidim da od toga nema nista sad. Kakva su ovo pravila ? Tacnije clan 2 i 3 , obavezno zaposlenje u nekoj firmi i prosek plate 500 evra (u Srbiji gde je prosek 300!!) , kako je uopste moguce otici u Meksiko ? To sto je viza besplatna je samo mazanje ociju a skoro je nemoguce otici. Sto je najgore u mom slucaju , kao Softverski inzenjer/Programer , radim freelancer i privatne poslove , po 3-4 mesecno , novac gomilam na racunu i kod sebe u kesu ali sta mi vredi kad sam ja tehnicki nezaposlen za ambasadu Meksika . Takodje i racun u banci na koji stavljam pare ma koliko imao para to mi ne vredi ako mi nije firma/poslodavac regularno uplacivao mesecno... Znaci mogu imati i 20.000 evra u kesu kod sebe , oni me ne pustaju. Iako cu imati gde da budem (smestaj i hrana kod prijatelja) a ne hotelske rezervacije , nece mi trebati bukvalno mi 300 evra za boravak tamo. Jedino mi preostaje direktno sa konzulom da popricam ako me puste , ovako osoblje gde podnosim zahtev odma kaze ne cim vide 2 tacku neophodne dokumentacije da nemam. @laki91 Da li si dobio vizu na kraju? Treba da apliciram i ja ovih dana. Registrovan sam kao preduzetnik - paušalac. Imam važeći ugovor sa firmom iz Srbije i sve dokaze o transakcijama na računu, ali tehnički nemam platu. Ima li neko sličnih iskustava? Idem u Cancun sa devojkom turistički na 10 dana. Imam rezervacije karata i hotela. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2018 Dobro vece, planiram da apliciram za vizu, da li neko nudi usluge pecatiranja? Nezaposlen sam, a skoro zavrsio studije, planiram u Kankun na 15 dana kod prijatelja. Ne znam da li je neko u skorije vreme pokusavao sa potvrdom o zaposlenju i pecatom bivse firme. Sta se desava ako ipak konzul proveri status firme? Hvala puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2022 Verovatno nije popularno oživljavati stare teme, ali ova jedina ima naslov Viza Za Meksiko, a čini mi se da su se uslovi promenili? Sećam se a ovde se i piše o tome da je uslov bio zaposlenje, plata itd, a sada vidim da piše da treba da se ispuni samo jedan od ovih uslova: Quote 7. Dokaz ekonomske solvencije sa jednom od navedenih opcija: a) Original i kopija dokumenata kojim se dokazuje radni odnos ili penzija sa primanjima koja nisu opterećena kreditom i drugim finansijskim obavezama koji su u protivvrednosti jednaki sumi od $650.86 američkih dolara mesečno u periodu od poslednja tri meseca i dokaz o radnom odnosu od najmanje godinu dana, ili b) Original i kopija dokaza o ulaganjima ili bankovni računi sa saldom čiji je mesečni prosek u protivvredenosti jednak sumi od $1,952.58 američkih dolara za period od najmanje tri poslednja meseca, ili c) Original i kopija dokumenta kojim se dokazuje posedovanje nekretnine najmanje dve godine, registrovane na ime podnosioca zahteva za vizu i dokaz o radnom odnosu od najmanje dve godine, ili d) Original i kopija dokumenta kojim se dokazuje posedovanje nekretnine najmanje dve godine registrovane na ime podnosioca zahteva i dokument kojim dokazuje vlasništvo ili suvlasništvo firme od najmanje dve godine starosti izdatim od nadležnih institucija. e) U slučaju studenata viših škola i fakulteta, potreban je dokaz o studiranju i dokaz o zaposlenju, penziji, stipendiji ili ulaganjima sa mesečnim prilivima u protivvrednosti jednaki sumi od $313.69 američkih dolara za period od poslednja tri meseca. ... Mada opet zbunjujuće, recimo da idem na ovo pod b) ulaganje na bankovni račun.. da li je dovoljno da imam minimlalno 3x1952,2$ (gde nađoše taj broj) ili šta, moram da ulažem tri meseca za redom pare na taj račun, bez obzira što tamo stoji već mnogostruko više novca, nema baš smisla. Sve ostale kombinacije otpadam, imam više nekretnina, ali nemam posao, firmu, a nekretnine idu u kombinaciji sa tim I viza je na 180 dana? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2022 53 minutes ago, samsung said: Verovatno nije popularno oživljavati stare teme, ali ova jedina ima naslov Viza Za Meksiko, a čini mi se da su se uslovi promenili? Sećam se a ovde se i piše o tome da je uslov bio zaposlenje, plata itd, a sada vidim da piše da treba da se ispuni samo jedan od ovih uslova: ... Mada opet zbunjujuće, recimo da idem na ovo pod b) ulaganje na bankovni račun.. da li je dovoljno da imam minimlalno 3x1952,2$ (gde nađoše taj broj) ili šta, moram da ulažem tri meseca za redom pare na taj račun, bez obzira što tamo stoji već mnogostruko više novca, nema baš smisla. Sve ostale kombinacije otpadam, imam više nekretnina, ali nemam posao, firmu, a nekretnine idu u kombinaciji sa tim I viza je na 180 dana? mesecni prosek- verovatno se misli na minimalni prosek od tih 1900 i kusur evra.... da, nazalost su smanjili duzinu trajanja vize, al bar je dz... nije znaci samo zaposlenje u pitanju, nego i visina plate....a sta ako je plata 60 soma, sto je vajlda neki prosek, bar u bgu.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2022 Možda sam propustio negde, ali ne mogu da nađem gde piše da viza traje 180 dana. Istina ne mogu da nađem gde piše da viza traje 10 godina, ali ni neki drugi broj vezan za trajanje vize. Jedino gde vidim da pominju 180 dana je kao maksimalni mogući boravak sa tim tipom vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2022 (edited) Da, to sam i ja video 180 dana se tu spomnije, ali kao i sve ostalo ni to mi nije jasno. Znam da ovi koji idu bez vize dobijaju boravak 180 dana. I da su smešno male kazne za overstay, a čak i za godinu prekoračenja ne dobije se zabrana ponovnog ulaska. Ovaj uslov koji me zanima ne navodi posao / platu, nego ulaganje na račun (?) b) Original i kopija dokaza o ulaganjima ili bankovni računi sa saldom čiji je mesečni prosek u protivvredenosti jednak sumi od $1,952.58 američkih dolara za period od najmanje tri poslednja meseca, Pretpostavljam da u praksi to znači da treba samo da se ima dovoljno novca, ili je ovo baš neki slučaj kao za mene, imam prihode ali nemam posao ni platu pa kao ulažem ... ne shvatam. Verovatno mogu da zovem telefonom ili pošaljem mail i rešim tu dilemu, ali rekoh možda neko zna .... edit: pretpostavljam da ovo: bankovni računi sa saldom čiji je mesečni prosek u protivvredenosti jednak sumi od $1,952.58 američkih dolara za period od najmanje tri poslednja meseca znači samo to da je potrebno imati račun gde se najmanje od pre 3 meseca pre podnošenja zahteva uplatio novac, najmanje 6000$, da ne bi bilo pozajmio pare dan pre.. tako shvatam. Edited January 2, 2022 by samsung Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2022 Lično mislim da nije u pitanju 6.000 USD za 3 meseca, nego da je potrebno da imaš račun na kom si na kraju meseca imao ~2000 USD u poslednja 3 meseca. Pošto, po njihovoj logici niko te ne sprečava da uplatiš 2000 USD/EUR 4 meseca pre vize, sačekaš kraj meseca sledećeg meseca, podigneš pare prvog uplatiš kasnije u toku meseca i tako iznova, dokle god je stanje na kraju mesečnog izvoda preko 2.000 USD/EUR Ne bih toliko razbijao glavu oko ovoga, ako imaš redovne solidne devizne prilive, samo gledaj da u izvodu pre odlaska za vizu imaš preko tih 2000 USD ili EUR. Ako ti nisu tako solidna primanja, onda gledaj da na neki način uplatiš oko 2000-3000 na računu 4 meseca pre vize pa samo radi normalno od tada, čisto da ima neke aktivnosti na računu, a da opet stanje, tj. saldo bude bude iznad tog broja., ili ono što sam predložio u prvom pasusu ako neće niko na toliki period da uzajmi novce Ako se budeš čuo sa ambasadom, molim te pitaj i za trajanje vize, pošto stvarno nigde nisam video vesti da su skratili trajanje iste. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2022 14 hours ago, deleter said: Lično mislim da nije u pitanju 6.000 USD za 3 meseca, nego da je potrebno da imaš račun na kom si na kraju meseca imao ~2000 USD u poslednja 3 meseca. Pošto, po njihovoj logici niko te ne sprečava da uplatiš 2000 USD/EUR 4 meseca pre vize, sačekaš kraj meseca sledećeg meseca, podigneš pare prvog uplatiš kasnije u toku meseca i tako iznova, dokle god je stanje na kraju mesečnog izvoda preko 2.000 USD/EUR Ne bih toliko razbijao glavu oko ovoga, ako imaš redovne solidne devizne prilive, samo gledaj da u izvodu pre odlaska za vizu imaš preko tih 2000 USD ili EUR. Ako ti nisu tako solidna primanja, onda gledaj da na neki način uplatiš oko 2000-3000 na računu 4 meseca pre vize pa samo radi normalno od tada, čisto da ima neke aktivnosti na računu, a da opet stanje, tj. saldo bude bude iznad tog broja., ili ono što sam predložio u prvom pasusu ako neće niko na toliki period da uzajmi novce Ako se budeš čuo sa ambasadom, molim te pitaj i za trajanje vize, pošto stvarno nigde nisam video vesti da su skratili trajanje iste. moj drug je prošle zime bio u kankunu i dobio je vizu na 6 meseci....a pričali su i ovde ljudi još ranije, na drugim temama, da je skraćeno trajanje vize ..e sad nisam lično pitao, tako da ne znam zasigurno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2022 Svakako mi ne treba više od 6 meseci, a i da treba, kao što rekoh ovestay tamo nije neki problem, rutinski se plati kazna na aerodromu i opet moeš da dolaziš. Nego ovi uslovi su očigledno nejasno napisani kada niko od nas ne može da shvati šta su hteli da kažu. Pitaću emailom ovih dana. Pa ako opet bude nejasno onda ću zvati. Čisto da se zna šta je uslov, manje je bitna moja situacija, koja je nešto ovako: Imam više nego dovoljno novca na računima, ali tu gde ima dosta novca nema neke aktivnosti, a gde ima aktivnosti tj uplata to su uglavnom online računi (N26 nemačka online banka na primer), gde ne mogu da dobijem overen izvod, jedino mogu da napravim screenshot. Tako da mi je jedini adut, imam para, imam dva pasoša puna viza i pečata.. A opet nisam shvatio da li je to dovoljno.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2022 Za koliko vremena se dobije termin u ambasadi, ako je neko skoro zakazivao? Sada ne rade do 9.januara a let imam 5.februara, pa valjda ce mi izaci u susret trebalo bi da je dovoljno vremena. @samsung Ako imas nekretninu izvod iz katastra mozes priloziti posto je naveden kao 1 od trazenih dokumenata ekonomske solventnosti. Na telefon konzularno ne moze da se dobije, javlja se automat. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2022 Ni meni ne odgovaraju na email. Ali ok logično onda, ako ne rade do 9. januara. Prošlpg decembra se čekalo nekoliko dana, a ako je baš hitno moglo je odmah, tako su mi tada rekli telefonom. Ali ipak je tada verujem dosta manje ljudi putovalo nego sada. Međutim nisam ni otišao, odlučili smo se za neku drugu toplu zimsku destinaciju. Imam nekretnine, ali u onim uslovima uz nekretninu kao mora posao ili firma, bar su tako napisali. Mada svakako ću spremiti ako budem tražio vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2022 Konzulat radi od ponedeljka i to mi je rekla zena koja se javila na broj ambasade, ali ona naravno nije mogla nista da mi kaze za vizu tako da od ponedeljka tek. A vidim sad i ja da treba i posao pa verujem da par dokaza o dovoljno novca ce biti dovoljno pogotovo sto traze samo jedno od navedenog. Mada nejasno jeste cak ni formular nigde nema da se skine.Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2022 1 hour ago, sasha16 said: Konzulat radi od ponedeljka i to mi je rekla zena koja se javila na broj ambasade, ali ona naravno nije mogla nista da mi kaze za vizu tako da od ponedeljka tek. A vidim sad i ja da treba i posao pa verujem da par dokaza o dovoljno novca ce biti dovoljno pogotovo sto traze samo jedno od navedenog. Mada nejasno jeste cak ni formular nigde nema da se skine. Sent from my iPhone using Tapatalk Evo ga formular : https://embamex.sre.gob.mx/serbia/images/pdf/solicitud de visa.pdf Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2022 Zbog guzve se dokumenta za vizu do 28.januara podnose bez zakazivanja, pon, uto, sre od 10-13h a cet u 14h i pet u 10h se podize pasos. Ceka se napolju po hladnoci, zapravo na ulici gde se i dele pasosi kao indeksi. Viza je na 6 meseci, originale dokumenata dobijete nazad. Eto, ako nekom zatreba. Pored vize, treba imati u vidu da Meksicke drzave imaju sistem semafora (4 boje) koji se menja na 2 nedelje i ako je neka drzava u crvenom, nema mnogo smisla posetiti je. Nista ne radi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2022 6 minutes ago, sasha16 said: Zbog guzve se dokumenta za vizu do 28.januara podnose bez zakazivanja, pon, uto, sre od 10-13h a cet u 14h i pet u 10h se podize pasos. Ceka se napolju po hladnoci, zapravo na ulici gde se i dele pasosi kao indeksi. Viza je na 6 meseci, originale dokumenata dobijete nazad. Eto, ako nekom zatreba. Pored vize, treba imati u vidu da Meksicke drzave imaju sistem semafora (4 boje) koji se menja na 2 nedelje i ako je neka drzava u crvenom, nema mnogo smisla posetiti je. Nista ne radi. Jel ste koristili ovaj formular ili ? Kakav je intervju u sustini, i da li se umesto vize prihvata boravisna dozvola neke drzave iz Sengena (ja imam temporary na engleskom bi bilo na 5 godina, to pise na wiki da ne moze, a na sajtu ambasade pise samo boravisna dozvola)? Inace ne treba mi viza, nego samo pitam da znam ukoliko vi znate, ako ne sve je ok. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2022 Formular je nesto drugaciji, meni su poslali na mail zajedno sa uslovima, ali moze i tamo da se preuzme. Nema nikakvog intervjua, samo uzmu dokumente i biometriju. Stvarno ne znam za boravisnu dozvolu.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites