Viza za Meksiko

161 posts in this topic

Ne znam da li je u pitanju pritisak SAD-a ili naša govnava diplomatija, ali samo ću vam napomenuti da građanima Paragvaja, Perua, Kolumbije, pa čak ni Venecuele nisu potrebne vize za Meksiko. Da ne pominjem razvijenije zemlje Južne Amerike. Gorepomenute zemlje imaju niže ili slične plate kao kod nas, a zbog svoje blizine i realno su veća opasnost za nelegalnu radnu snagu ili šta je već njihova navodna briga. Tako da, to što nam traže hiljade evra na računu, uverenja o zaposlenju i gomilu drugih papira je ono staro dobro je*anje u mozak bez neke realne osnove.

Meksiko je prelepa zemlja (kao i Venecuela uostalom) i mene duša boli što trenutno ne možemo kao turisti tamo, ali to treba prihvatiti mirno i dostojanstveno, okrenuti se drugim lepim zemljama i čekati neka bolja vremena. Dodatna cimanja i stres oko svega toga neće izmeniti našu poziciju kod Meksikanaca.

Iako još nisam bio tamo, iz onoga što sam čuo od drugih putnika, rekao bih da Gvatemala može biti pristojna zamena za Meksiko.

11 minutes ago, Wazza said:

Ne znam da li je u pitanju pritisak SAD-a ili naša govnava diplomatija, ali samo ću vam napomenuti da građanima Paragvaja, Perua, Kolumbije, pa čak ni Venecuele nisu potrebne vize za Meksiko. Da ne pominjem razvijenije zemlje Južne Amerike.

Brazilu je Meksiko uveo vizni rezim avgusta 2022. Pod pritiskom SAD, navodno, zbog velikog priliva brazilskih ilegalnih imigranata sa teritorije Meksika.

Ko ce ga znati koji je razlog za ovo maltretiranje najvise se sumnja to zbog USA. Inace nisam vam rekao moji prijatelji odatle zive u centralnom delu u drzavi Guanajuato. ja kad sam predavo papire reakao sam da ima tamo prijatelje i pitala me koje mesto i tako ta pitanja. Moze da bude razlog i bezbedonosna situacija a da oni nece to da ti kazu vec su cekirali nesto na papiru cisto radi reda jel nemaju za sta da te gnjave vec ne zele da odes tamo.

Drugi put sam napravio rezervacije u susednom gradu koji je u susednom stejtu Santiago de Queretaro na preporuku prijatelja odatle kao da je bezbedniji grad i ta drzava da je bolja za turiste i eto opet su me odbili.

Edited by Mixa94

11 minutes ago, Mixa94 said:

Ko ce ga znati koji je razlog za ovo maltretiranje najvise se sumnja to zbog USA. Inace nisam vam rekao moji prijatelji odatle zive u centralnom delu u drzavi Guanajuato. ja kad sam predavo papire reakao sam da ima tamo prijatelje i pitala me koje mesto i tako ta pitanja. Moze da bude razlog i bezbedonosna situacija a da oni nece to da ti kazu vec su cekirali nesto na papiru cisto radi reda jel nemaju za sta da te gnjave vec ne zele da odes tamo.

Drugi put sam napravio rezervacije u susednom gradu koji je u susednom stejtu Santiago de Queretaro na preporuku prijatelja odatle kao da je bezbedniji grad i ta drzava da je bolja za turiste i eto opet su me odbili.

trebalo je bre da rezervises par nocenja u meksiko sitiju ili kankunu, tamo gde idu svi turisti...

ovako mozda misle da si neki trgovac gudrom, jer ko uopste ide u guanajuato hehe..

ali ok, nisi jefini koji je bez razloga odbijen...

kad bi se javilo jos par ljudi da podrzi, mogao bi dasastavim mail ambasadoru, stavim ovde na uvid , i za korekcije ako treba, pa da se potpisemo i da mu posaljemo...

@bam-bam napravio sam 1 noc u CDMX po dolasku i 10 nocenja u Queretaro. to je bilo drugi put kad sam predavao papire tad su mi nabacili jos jednu stavku onu da nemaju dovoljan razlog da mi izdaju vizu i ako sam im dao rezervacije pa su vratili odma.

Te me je bivsi kolega smarao za to kao ide kod drugarice koja zivi u Guanajuato ti nisi normalan ko tamo normalan ide nece ti dati vizu i te price.

Sto se tice ambasadora deluje kao kul batica kako sam video po slikama ali kolko znam on nije zaduzen za nas smrtnike i nedodirljiv vec deluje kao na politickom nivou dok je konzul tu glavni zaduzen za rad sa nama gradjanima njihovim ili nasim. Ne znam da li ta tvoja ideja moze da uspe, iscimaj jos neke ljude sta da ti kazem ja sam ZA i to sto pre da se uradi ako vec nameravas da radis.

6 hours ago, bam-bam said:

kad bi se javilo jos par ljudi da podrzi, mogao bi dasastavim mail ambasadoru, stavim ovde na uvid , i za korekcije ako treba, pa da se potpisemo i da mu posaljemo...

Ma ja ću da potpišem šta god treba, to je najmanji problem, ali to bi trebalo sistemski da se rešava... Ima ko je debelo plaćen da se time bavi, a ne bavi se...

Da li moze neko da proveri kakvi se traže kriterijumi za finansije? Ja sam poslao e-mail prošle nedelje i još se niko nije upristojio da odgovori.

Takođe kaže mi jedna starija koleginica da apliciram ponovo po 3. put a ne znam vise sta treba da im kažem da me puste.

Mislim da ti neće ni odgovorite. prebacili su u toku korone online zakazivanje, nem više zakazivanje preko mailla.

On 5/30/2023 at 12:25 AM, Mixa94 said:

Da li moze neko da proveri kakvi se traže kriterijumi za finansije? Ja sam poslao e-mail prošle nedelje i još se niko nije upristojio da odgovori.

Takođe kaže mi jedna starija koleginica da apliciram ponovo po 3. put a ne znam vise sta treba da im kažem da me puste.

Ako su te vec odbili dva puta, a u medjuvremenu se nista nije promenilo, zasto mislis da bi te sada pustili? Jeste da je apliciranje besplatno, ali plasim se da bi to samo bilo gubljenje vremena.

@michael_j i ja tako mislim.jedino sto moze da se promeni jeste da me kao firma u kojoj radim salje tamo al to bi vec bilo zesce sumnjivo u ovom momentu

On 5/26/2023 at 9:58 AM, bam-bam said:

Uzimanje americke vize znatno povecava cenu putovanja.

da li viza za USA treba da bude aktivirana da bi se uslo u Meksiko, tj. da li pre ulaska u Meksiko sa njom,  mora bar jednom da se udje u USA? 

Aj što povećava cenu putovanja, nego što postoji šansa da službenici na carinskoj kontroli ne puste jer oni donose konačnu odluku o ulasku. Vrlo retko, ali sam čuo i za takve slučajeve.

Ja sve više razmišljam da probam sa UK vizom

On 5/26/2023 at 7:28 PM, Mixa94 said:

Dakle vamo ima napisani ti kriterijumi i uslovi koga zanima relativno sveze azurirano : https://consulmex.sre.gob.mx/houston/index.php/touristvisa ovo je objavljeno iz TX Houston njihove ambasade

Znaci izabrati pod A ili B ono za solvenciju 

Neophondo imati prosecnu platu 860$ ili pak 2500$ na racunu

dakle otisao sam u banku i rekao sluzbenici da mi izda izvod za poslenjih 6 meseci za vizu i ona mi je dala nekoliko listova i na kraju svakog meseca stoji balans i dala mi je jos jedan list stanje broj racuna itd. na dan izdavanja.

potvrdu o zaposlenju i platni list za 3 meseca sam dao prvi put drugi put sam im dao sve na 6 meseci da mi bi mi na kraju vratili 3 platne liste taj drugi put kao visak.

Takodje se na kraju stranice pominje da moraju dokumenta da budu prevedena na spanski ako nisu na eng. ne znam dal se to kod nas primenjuje ja sam poslao mail sa tim pitanjem da li je potrebno prevoditi nisam nikad dobio odgovor tako da sam im odneo potvrdu o zaposlenju platne liste i to sve na srpskom kako sam dobio sve. drugi put sam trazio na eng potvrdu a ovo za banku mi je rekla samo na srpskom izdajemo ne znam dal sve ovo ima neke veze oko jezika neko kaze nema veze tamo nasi ljudi rade itd.

mozda je tu i moja krivica sto sam dao vise nego sto treba ili nisam dao na 3 meseca ili pak godinu dana ono iz banke sta znam.

Izvinjavam se na duplom postu ali tek sad obratih pažnju. Kakve ovo veze ima s nama? Ovo je za američke državljane

@Kelnik neko je spomenuo gore da vezi isti ti kriterijumi i za nas tj da se traze te sume.Jedino se tu na tom sajtu od te ambasade konkrentno pominje sta je potrebno za ispunjavanje finansijeske solvencije, to su i nase neke agencije pretabale na srpski ranijih godina cini mi se posto naravno oni su lenji da napisu tacno sta kako u detalje na njihovom sajtu za Srbiju. Na mail mi nisu odgovorili koji su to kriterijumi za finansije ni posle mesec dana eto pre sam isto hteo da pitam nesto da ih nazovem medjutim telefon ne radi. U ovom momentu vec i ne razmisljam vise o ovome vec razmiljam da uzmem uplatim hotel i let u spaniju. Bio sam pre jedno 2 nedelje u meksickom restoranu u BG i konobarica strankinja radi tamo, kaze isto tako njene prijatelje odbili za vizu i posle mesec dana su probali opet i dobili koja fora ne znam mozda im dolaze puno stranaca pa ono random odbijaju ili daju.

Za Meksiko sigurno postoji neka fora, mozda mozemo i da trazimo vizu u nekoj latinoamerickoj drzavi gde nisu toliko strogi? Pratim na YT ovu nasu biciklistkinju koja biciklom obilazi ceo kontinent i prosla je i ceo Meksiko, a sigurno nema regularan posao kada je stalno na putu. Dakle, sve to sto traze ipak nije pod moranjem, ali ne znam kako zaobici to. :D

2 hours ago, michael_j said:

Za Meksiko sigurno postoji neka fora, mozda mozemo i da trazimo vizu u nekoj latinoamerickoj drzavi gde nisu toliko strogi? Pratim na YT ovu nasu biciklistkinju koja biciklom obilazi ceo kontinent i prosla je i ceo Meksiko, a sigurno nema regularan posao kada je stalno na putu. Dakle, sve to sto traze ipak nije pod moranjem, ali ne znam kako zaobici to. :D

sa americkom vizom se sve zaobilazi 

1 hour ago, ThirstyTraveler said:

sa americkom vizom se sve zaobilazi 

Imas pravo, to sam zaboravio. :D

Moguce da ima americku vizu. Sa druge strane @Dragance i @bam-bam su na prethodnoj strani spominjali da mozda sa americkom vizom ipak ne mozes u Meksiko ako prethodno nisi bio u SAD. Ona je sada definitivno prvo usla u Meksiko pa onda u SAD, jedino ako je bila u SAD i ranije pre celog ovog putovanja (to pod uslovom da je tacno ovo sto smo spominjali na prethodnoj strani). 

On 7/9/2023 at 1:24 PM, michael_j said:

Sa druge strane @Dragance i @bam-bam su na prethodnoj strani spominjali da mozda sa americkom vizom ipak ne mozes u Meksiko ako prethodno nisi bio u SAD.

Možeš. Ja sam ušao u Meksiko sa američkom vizom, a u SAD nikad nisam bio.

On 7/12/2023 at 4:24 AM, pecanj said:

Možeš. Ja sam ušao u Meksiko sa američkom vizom, a u SAD nikad nisam bio.

Mogu da potvrdim ovo, pošto znam još nekoliko ljudi koji su isto to uradili. Konkretno za Meksiko, ima nekih drugih država gde se može koristiti US viza za ulazak kao zamena koje traže da je neko već iskoristio tu vizu. Ali Meksiko NIJE jedna od njih.

Pozdrav svima. Da li mozete da mi potvrdite da li je isto stanje sa Meksickom vizom, tj skoro nemoguce dobiti? :)
Radim posao freelance, plata oko 1000$, primam platu preko PayPala, da li mi i vredi da apliciram? Zanci platni list ne znam koliko bi im bio validan jer bih im prilozio transakcije sa PayPala...Imam oko 5k$ na racunu

Hvala u napred! 

13 minutes ago, Playa said:

Pozdrav svima. Da li mozete da mi potvrdite da li je isto stanje sa Meksickom vizom, tj skoro nemoguce dobiti? :)
Radim posao freelance, plata oko 1000$, primam platu preko PayPala, da li mi i vredi da apliciram? Zanci platni list ne znam koliko bi im bio validan jer bih im prilozio transakcije sa PayPala...Imam oko 5k$ na racunu

Hvala u napred! 

viza je besplatna...nista te ne kosta da pokusas...da je nemoguce dobiti, onda ne bi postojalo konzularno odeljenje u ambasadi meksika u beogradu

15 hours ago, Playa said:

Hvala buraz na konstruktivnom odgovoru, pomogao si mi ono bas

a sta bi vise hteo, nego dobre motivacije..Da ti kazem- ne , ne predaji dokumenta odbice ce...

Kakva glupost, svaki je slucaj za sebe i svako moze biti odbijen ili primljen...Evo da ti jos pomognem- misli pozitivno, i dobices sigurno vizu, jer zasto je ne bi dobio?!  Zar ne

19 hours ago, Playa said:

Hvala u napred! 

Pa mislim da će te odbiti i bez razgovora jer nemaš sva dokumenta koja traže. Tj. nećeš imati da priložiš ni potvrdu da si zaposlen za stalno na istom mestu bar godinu dana, ni izvod sa bankovnog računa (Pay Pal je nešto drugo jer samo dokazuje da imaš dovoljno novca, njima je bitno da si taj novac zaradio kao zaposleni za stalno).

Što kaže čovek iznad, ne košta te ništa da probaš. Ako se odvažiš, javi kako je prošlo. Ja sam baš pesimista po tom pitanju jer sam u potpuno istoj situaciji kao ti.