Posted June 11, 2008 Jel kampovao tamo neko, lutao, istrazivao, zalazio dublje u ostvrvo? Ima li neko informacije koje zivotinje zive tamo i sl? Zivim blizu njega i odavno planiram da ga istrazim te sam se nameracila ove subote ako bude lepo vreme ili neki drugi vikend Pa bilo sta ce pomoci .... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2008 pre izvesnog vremena u novinama naisao sam na tekst o organizovanim subotnjim poludnevnim posetama ratnom ostrvu. potrebno je samo najaviti se nedelju dana ranije na telefon direkcije ratnog ostrva - 2622961 ili 2622596, znaci zoves ove nedelje za sledecu subotu. sjajna ti je ideja da sama istrazis ostrvo, ali sto ne iskoristiti i ovu mogucnost, zar ne!? pozdrav! ps ja sam se sunjao po ratnom pre mnooogo godina i mogu ti reci da je utisak ko da se nalazis u prasumi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2008 ja sam frei sledeceg vikenda pa bih i ja ishla Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2008 I ja sam pre jedno 4 godine prolazila pored onih kucica i odusevila sam se ... ali bih sad isla mala dublje i posmatrala bih ptice, ali malo me strah da ne naidje naka divlja svinja ili sta vec .... U svakom slucaju pisem izvestaj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2008 Eto ... jos cemo organizovati vikend-kampovanje .... Nije to losa ideja .... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2008 Jel to jos aktuelno? Ako jeste, hocemo i mi na Ratno ostrvo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2008 I? jel idemo? nedelja popodne maybe? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2008 Ja sam itekako ZA, a nedelja ne-tako-kasno-popodne bi bila idealna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2008 aaaaaaaaa ja se sad vratila iz sela, aj pisite utiske ako ste bili ovog vikenda, ako ne, onda sam i ja aktuelna sledece nedelje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2008 Ja bih išao sledeći vikend, subota ili nedelja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2008 Ja bih mogla u nedelju u subotu imam ugovoren neki kotlic, rostilj .... mmmmmmmm to se ne propusta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2008 Posto mi se cini da od akcije nije bilo nista, za sve zainteresovane, evo jos jedne mogucnosti Turisticko drustvo Zemun ovog leta organizuje besplatan obilazak Velikog ratnog ostrva. Vise detalja u textu: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=307073 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2008 Ovde ima malo vise konkretnih detalja, broj telefona gde se prijaviti i tako to. http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=29428 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2008 Sad sam kampovao 7 dana na Velikom ratnom ostrvu, nije toliko divlje, ima poprilican broj sojenica sa sve basticama, kad se krene od Lida, ali svakako treba otici i videti. Ima staza oko celog ostrva, dugacka je oko 4, 5 km, i prilicno je lepa setnja, obratite paznju na americke krastavce, vrstu puzavica koje parazitiraju na drvecu i obmotaju celo stablo, mogu vam reci da izgleda prilicno sablasno, pogotovo nocu... Meni je bilo savrseno kampovati, mogao bih ostati ccelo leto tamo... Imate brodice koji voze za 100 dinara na ostrvo, a nazad je besplatno, mislim da je poslednji nazad oko 20h ili 21h. Uzivajte, ja cu verovatno sledece nedelje da svratim jedan dan, da me mine zelja... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2008 Bas sam juce bio na ratnom ostrvu, i voda je dosta porasla, tako da je od plaze ostalo samo mali deo, i malo je nezgodno prici camcem... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2008 Da li misliš da vredi ići ovih dana, ili ne? Tvoj prethodni opis me je baš zaintrigirao Može li i dalje ostrvo da se obiđe pešaka? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2008 Verovatno je cela staza suva, nije pored vode, a i koliko sam cuo, najavljuju povlacenje vode, svakako idite. Sto se tice prevoza, kad nema plaze i kupaca, nisam siguran da ljude voze te redovne linije... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2008 Naravno, uvek postoji opcija sa bilo kojim camcem, ima ljudi koji pecaju, ili sta vec rade, pa vas mogu oni prebaciti preko, kao i ljudi iz Zelenila Beograd, koji su staraoci ostrva, pa idu cesto preko (dnevno vise puta), pa uz malo srece i ljubaznosti se moze preci bez problema... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2008 Bili, vid'li, vratili se.... evo i izveštaja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2008 Vidim da vam je bilo dobro, drago mi je ako sam bio od pomoci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2008 Tvoj opis ostrva nas je konačno ubedio da treba da idemo Nego, da li si siguran da je ona puzavica američki krastavac? Pokušah da nađem na netu nešto o toj biljci, al slabo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2008 Tako su nam rekli radnici Zelenila na ostrvu. Mozda je to samo popularan naziv, ne bih vam mogao reci nesto vise, osim da je invazivna vrsta, da je dospela na ostrvo pre nekih 15, 20 godina (nepoznat nacin kako se nasla na ostrvu) i lagano se siri. Ti delovi ostrva spadaju pod prvu oblast zastite, sto znaci "ne diraj nista", i tu smo imali rasprave sa radnicima koji odrzavaju ostrvo. Naime, ja sam ubedjen da je bolje ako se priroda ipak bar malo iskontrolise (znaci, neko staro drvo poseci, pripaziti da se stabla ne razvijaju preblizu jedno drugog...), ali nista radikalno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2008 Možda bi poneka intervencija bila korisna... recimo, meni se čini da će tamo puzavice pre ili kasnije pojesti drveće... kao što se vidi i na fotkama, posebno na prvoj. No valjda stručnjaci znaju šta rade Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2008 Apsolutno se slazem s ovim, ali kad sam pitao zasto ne rade nista, dobio sam odgovor da je to zona prve zastite, znaci da ne sme nista da se dira... Sto se meni uopste ne svidja i mozda samo koriste tu cinjenicu kao izgovor, ili opravdanje za to sto ne rade nista... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2008 Prvo Pozdrav Svima. A sto se tice VELIKOG RATNOG OSTRVA koje bi stranci da mogu slatko isplatili i oteglili u neku svoju recicu, nasim Vlastodrscima isto odgovara i istog se sete samo kad treba namaci koji dinar kao, puj puj neponovilo se, ekoloska katastrofa onomad odrzan "Eho", koje su i ekolozi po plati u tadasnjim ministarstvima ne samo odobrili vec narod ubedjivali da ce to bukvalno i prijati flori i fauni Ostrva. Na ostrvu jos nema vode iako su kvar otklonili mada nisam licno proveravao al vidim da se kupaci ne tusiraju. Dunav se malo povukao, dublje u sumi je vec suvo. Danas oko 18,00 je mojim klincima Dunav na ostrvu priredio malo ozbiljnjije i iznenadno "olujno vatreno krstenje", jedno dobrih 30 minuta dok se voda malo nije primirila da pribegnemo preventivi protiv kijavice lepo iskisli i produvani, deca cajeve a i tata caj "domaci". SVE STO BACIMO U VODU VRATICE NAM SE U CASI. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites