Followers 0

Beč - Prag

10 posts in this topic

Gledam neki avio prevoz za Prag u novembru. Najjeftiniji je Austrian preko Beča, 180 evra. Međutim, u odlasku samo pola sata za presedanje u Beču. Nisam bila na tom aerodromu, koliki je? Da li može da se stigne za pola sata? U dolasku cela noć na aerodromu u Beču 🙄 Imate vi neku ideju? Thanks.

Edited by Floria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mogu da procenim koliki je aerodrom, ali ako prodaju spojenu kartu trebalo bi da znači da je izvodljivo. 

Ne znam da li je to opcija, ali Prag-Beč se lepo prelazi vozom ili flixbusom, ako je velika razlika u ceni karte samo do Beča i sveukupno dalje do Praga mislim da je nije loša ideja. Prošlog leta sam išla vozom iz Praga za Beč (ne sećam se koliko je bila karta), naravno da je duže nego let od 50 min, ali dok se uračuna ranije stizanje na aerodrom, odlasci/dolasci do aerodroma, možda i ima smisla. Ovako ipak ideš iz centra u centar grada. 

Edited by golosina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ne bude kasnjenja, sigurno da moze da se stigne, kad vec prodaju takvu kartu. Ali, mislim da povratak nema smisla, jer, iako je aerodrom u Becu "udoban" za prenociti, za to vreme mozes stici vozom/busem za BG. Osim ako nije pod obavezno da se leti, ja bih ipak radije kopnom do Praga, obzirom da nema sjajnih i povoljnih letova. Eto, mozda neka alternativa moze da ti bude Ryanairov let Prag-Budimpesta. Ili, evo, vidim da BEG-PRG mozes da letis direktno Hainan airlinesom (?!) za 110 evra, neki datumi u novembru, direktno. Nisam ispitivao detalje da li je codeshare ili sta, ali proveri i to.

Edited by Dragance

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dragance said:

vidim da BEG-PRG mozes da letis direktno Hainan airlinesom (?!) za 110 evra, neki datumi u novembru, direktno. Nisam ispitivao detalje da li je codeshare ili sta, ali proveri i to.

Nije codeshare, to je prvo parče leta za Peking iz Beograda (direktni su, ali imaju imaju stop u Pragu da pokupe putnike), pa su dobili pravo da prodaju i karte za Prag, da ubiju malo monopol od AirSrbije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vam! Može i bus, voz, nije problem. Mislim da ću ići samo sa malim koferom, pošto imam samo par dana slobodno. Desilo mi se jednom da mi je na povezanom letu Alitalije Beograd - Rim - Bolonja pobegao taj za Bolonju jer je ovaj kasnio iz Bg. Znali su da ima putnika, ali je avion ipak otišao. Tako da mi je, od tada, bez 2-3 sata razlike između letova, uvek frka. Je l imate neku opciju za Rim, isto u novembru? Rekoh, to će biti lakše, ima direktno iz Beograda, kad ono - ej, ljudi, povratna karta Er Srbijom - 420 evra! Nisu normalni, majke mi!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imaš direktnih letova iz Temišvara za Rim, Wizzair. Sigurno su povoljniji nego ovi idioti... Ne znam samo koliko ti je daleko Temišvar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste, često idem tako kad idem u Bolonju, nego kad pomislim na Gea turs 😝 Imam samo par dana slobodno pa rekoh  - daj nešto direktno, da se ne cimam mnogo. Nego, pitala sam i tamo na drugoj temi, da nije neko koristio prevoz  Royal transfers https://royaltransfers.rs/? Gledajući sajt, sve luksuzno i haj, samo Mercedes, a ista cena do Budimpešte kao Gea. Ako su pouzdani, bolje i sa njima do Budimpešte nego sa Geom do Temišvara 😜

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Dragance said:

Probaj, pa nam javi kako idu mecke😁

🤣 Jesi video sajt? Mislim, ako je stvarno onako, za iste pare ko i ostali... da ne poveruješ. Ako odlučim da rizikujem, javljam kakve su Mečke! 😎

Share this post


Link to post
Share on other sites

Video sam i cenim da ce do Budimpeste da te vozi "obican" kombi marke Mercedes, sto se ne razlikuje puno od Gee ili Terre. Tesko da ces ici nekom nabudzenom meckom, mislim da su one pre za neka vozila u pratnji, ili za neke posebne klijente, po posebnijoj ceni, ma da, ko zna😊 Za pocetak, pozovi pa pitaj, to ce ti vec dati neku sliku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0