Followers 0

Seul S(e)oul of Asia

96 posts in this topic

Mene zanima kako najeftinije stici do Seula.....

Aeroflotom je 1000e, preko Moskve...ima li neka druga kombinacija...i vidim da je ovo bio duzi boravak u tom gradu i dal je bilo komplikovano vadjenje vize...jer za ostajanje do mesec dana znam da nam ne treba viza a za duze, dal su ljubazni i zahtevni...

Hvala....

Za povratnu kartu ti ne mogu reci jer sam posle produzio za Sidnej, ali je u jednom pravcu najjeftinija Lufthansa iz Frankfurta. Obaska sto je do FRA povratna karta u rangu 50 eura low-cost letovima.

Za vizu sve zavisi zasto bi isla, ako si kojim slucajem namerila da predajes engleski odmah odustani. Ako imas firmu za koju bi radila i koja ti moze srediti papire nema problema. Moras mi reci vise ako ocekujes relevantan odgovor.

PS Apsolutno najjeftinija varijanta bi bila transsibirska zeleznica do Vladivostoka i onda uhvatis brodic do Koreje. Problem je sto bi za ovaj poduhvat morala da vadis minimum madjarsku + ukrajinsku (ili neki lazni vaucer) + rusku vizu (ovo malo teze).

Preko Sibira moze i ovako.

Avionom do Moskve pa odatle transsibirskom zeleznicom do Vladivostoka pa odtakle pravac Seul.

Ruska viza nije problem pod uslovom da Rusija nije glavna destinacija.

Uzme se ruska tranzitna viza sa dva ulaza. Standardno trajanje je tri dana ali moze da se izda na maksimlano 10 dana zavisno od destinacija. Ako se ide u Kinu ili Mongoliju zeleznicom preko Rusije obicno se dobije tranzit od 10 dana. Za Koreju je isti slucaj. Ako se vadi ruska tranzitna viza u ambasadi u Beogradu potrebno je malo objasnjavati sluzbenicima sta se trazi posto retko imaju takvih zahteva. Cena ruske tranzitne vize sa dva ulaza je oko 60 evra.

Ne znam da li je potrebno reci, ali eto da podvucem, ja apsolutno preporucujem Seul kao turisticku destinaciju i smatram da je debelo debelo potcenjena. Neotkriveni dragulj. Znaci Sana samo napred, taj tip vize koji tebi treba gotovo sigurno ces dobiti jer nije rec o radnoj vizi vec volontiranju.

Ok..hvala puno...

Ipak ne bih transibirskom...mnogo bi mi oduzelo dana ...

Pronasla sam na www.mobissimo.com neke karte za oko 800e povratna sto je opet bolje nego hiljadarka sa pocetka...

Pa opet ako neko zna jos jeftinije od ovoga....)))

Pominjalo se i pre, ali sada vidim sve veci broj izvora navodi da je posle Tokija shiri Seul sa 23 miliona stanovnika druga najnaseljenija oblast na planeti.

Mada nije merodavno, evo i Wikipedija tvrdi isto:

"The Seoul National Capital Area - which includes the major port city of Incheon and satellite towns in Gyeonggi-do, has almost 23 million inhabitants and is the world's second largest metropolitan area."

http://en.wikipedia.org/wiki/Seoul

Koreja je vec prevazisla Japan po razvoju Internet infrastrukture. A sa projektima kao sto je ovaj: http://en.wikipedia.org/wiki/New_Songdo_City moze se pretpostaviti da ce se to desiti i u drugim oblastima.

-6 km² of reclaimed land,

-12.3 km highway bridge,

-New York's Central Park and Venice's canals, are to be incorporated into the city,

-cost in excess of $40 billion, making it the largest private development project ever undertaken anywhere in the history of the world

-one of the world's first cities in which all information systems - residential, medical, business - are linked

Svaka cast za opis. Zaista interesantno. Da li znas mozda koliko se krecu plate programera u Juznoj Koreji?

Ne bih da te slazem, ne znam za programere, znam za profesore engleskog da je za pocetnika 2000 USD mesecno plus se dobija 13-ta plata nakon godinu dana. Deo paketa su povratna avionska karta, medicinsko osiguranje, stan koji placa firma (ili daje novac za stanarinu) i u nekim slucajevima obrok u skoli (tamo gde se i studentima nudi obrok).

Koreja nije tip zemlje gde treba ici ako ti je novac na prvom mestu kao sto su Svajcarska, Hong Kong, Singapur ili Australija. Preporucio bih odlazak nekome ko zeli da iskusi drugaciji nacin zivota kao prvenstveni razlog.

Da li bi mogao da nadjes posao kao programer? Tesko bez dobrog poznavanja korejskog. Jedino bi mogao raditi u stranoj firmi, ali i za to da se prijavljujes direktno mislim da nije realno posto sto bi tebe neko dovlacio kad moze da zaposli lokalnog coveka. Realnije je da radis u firmi koja ima predstavnistvo tamo pa tako da odes ili eventualno da im bas treba neko ko dobro govori engleski i ima zavidno iskustvo. Ali ako odes videces - samo sa engleskim ziveti u Koreji i nije bas pravi zivot. Strahovito si ogranicen na oaze stranaca (Itavon u Seulu) i kolege. Prava stvar je nauciti jezik makar do naprednog pocetnickog nivoa. Onda mozes da zaista pocnes da razumes Korejce.

Preporucujem ova dva video klipa koja mogu strancu da pomognu da zagrebe ispod povrsine i stereotipa o Koreji (korejska verzija koncepta komsiluka):

Jos 2 sajta:

http://blackoutkorea.blogspot.com/

http://thegrandnarrative.com/

Kako sam samo uživala čitajući ovo  ;D Zaista je divno opisano.Skoro sam počela da se interesujem za Koreju,samim tim i za ljude i kulturu,a korejski je po menio predivan jezik i jako želim da ga naučim.Drago mi je što mogu da čujem o tome sa strane nekoga ko zna kakvi su ljudi ovde i da žive drugačije nego mi.Nadam se da ću jednog dana posetiti Koreju,a najviše me privlači Seul.Verujem da imam prevelika očekivanja,jer sam već sad počela da razmišljam da li ima načina živeti tamo i kako dobiti državljasntvo?Verujem nikako,jer kako sam upravo i pročitala,veoma insistiraju da nastave porodičnu tradiciju što se barem venčanja tiče,jer tako bi mogla da dobijem državljanstvo,ne?Zanemariću to,pa ne bih se udala za bilo koga i ako su Korejci veoma lepi ljudi po meni.Zanima me kako se zaposliti tamo,a da to nije već pomenut posao nekoga ko bi predavo engleski ili sl. ?Možda preko ambsade? Znam da s krećem s teme,ali baš sam oduševljena.Šteta je što ovde nema ljudi koji bi učili Korejski,nadam se da će biti više zainteresovanih kad budem upisivala fakultet.Da li ti/vi znate Korejski jezik ili ste se tamo služili engleskim?Inače imam 15 godina i sve me zanima,tako da imam puno pitanja. Pozdrav od mene!

Reči koje se završavaju na "SKI, ŠKI i ČKI" se pišu malim slovom, valjda bi to trebalo da znaš... Pozdrav  :mah:

Ne sve reci, vec samo prisvojni pridevi nastali od vlastitih imena :)

A moram da primetim da je pridev "korejski", prvi put u postu napisan ispravno, dakle, malim slovom :)

milica:),

pre svega, dobrodosla na forum, pitaj slobodno sve sto te zanima, pomozi drugima tamo gde mozes, ako imas iskustva. Iscitavaj teme koje te zanimaju, svakako ces naci svasta korisno. Za lakse snalazenje na forumu, koristi opciju "search", gore, na sredini stranice. I pre nego sto postavis pitanje, proveri da ne postoji vec neka slicna tema, koja nudi odgovor na to. Ako si procitala pravilnik foruma, onda bi vec sve ovo trebalo i da znas  :)

Ponekad me iznerviraju gramatičke greške,ali nije baš da stalno pazim na njih,ali hvala na ispravci.Drago mi je da ovde ima dosta toga novog i zanimljivog da se sazna i pročita,a već sam se i informisala za neke stvari koje me zanimaju :) Nadam se da ću i ja objaviti nešto u budućnosti,ako budem imala priliku da obiđem željene destinacije i da ću dobiti odgovore na ono što me interesuje,a već sam i pomenula šta. 

Skoro sam počela da se interesujem za Koreju,samim tim i za ljude i kulturu,a korejski je po menio predivan jezik i jako želim da ga naučim. Verujem da imam prevelika očekivanja,jer sam već sad počela da razmišljam da li ima načina živeti tamo i kako dobiti državljasntvo? Zanima me kako se zaposliti tamo,a da to nije već pomenut posao nekoga ko bi predavo engleski ili sl. ?Da li ti/vi znate Korejski jezik ili ste se tamo služili engleskim?Inače imam 15 godina i sve me zanima,tako da imam puno pitanja. Pozdrav od mene!

Na Filoloskom fakultetu u Beogradu postoji korejski kao izborni predmet. Predavac je Korejac Bogoljub koji nema nista protiv dolaska ne-studenata na predavanja, stvar je dogovora sa njim ako hoces.

Najbolji nacin za odlazak je preko stipendije za studije, dosta ima kurseva na engleskom i nije tesko dobiti stipendiju ako im pokazes da si stvarno zainteresovana. Sve ide preko ambasade.

Jezik je tesko nauciti pre svega zbog gramatike i izgovora.

Znam da je jako teško.Kako bi mogla da kontaktiram tog profesora?Na šta misliš kad kažeš ne-studenti,privatni časovi?Što se tiče odlaska tamo na koje konkretno studije misliš,Filološki fakultet? :) Inače stvarno ne znam kako ide to preko ambasade,mislim da je dobar način otići tamo ako si tu zaposlen,ali kažu da je jako teško i da se učenje korejskog ne ceni. 

Znam da je jako teško.Kako bi mogla da kontaktiram tog profesora?Na šta misliš kad kažeš ne-studenti,privatni časovi?Što se tiče odlaska tamo na koje konkretno studije misliš,Filološki fakultet? :) Inače stvarno ne znam kako ide to preko ambasade,mislim da je dobar način otići tamo ako si tu zaposlen,ali kažu da je jako teško i da se učenje korejskog ne ceni. 

http://forum.fil.bg.ac.rs/index.php?/forum/116-japanski-jezik-i-knjizevnost/

Dolazak na javna predavanja na Filoloskom fakultetu za studente kao ne-student.

Odlazak tamo na bilo kakve studije za koje postoji stipendija.

Pozovi ambasadu pa pitaj.

Milice, dodji na Filoloski fakultet i na Katedri za orijentalistiku lako mozes da dodjes do profesora korejskog jezika.

Nazalost, neke stvari su se promenile u zadnje vreme, otkad je uvedena Bolonja na Beogradski Univerzitet, a jedna od njih je i da predavanja vise nisu javna kao nekad, i ne moze svako da ih slusa, jer je po Bolonji propisano da ne bi smelo biti vise od 30 ucenika na jednom casu predavanja, i bogami, vecina katedri na filoloskom se pridrzava toga.

Ali, uvek se mozes dogovoriti sa predmetnim nastavnikom da slusas odredjeni jezik, znaci sve zavisi od profesora...

Na katedri za orijentalistiku su jako korektni , tako da se nadam da neces imati nikakvih problema, cak iako nisi student Filoloskog fakulteta...

poz

a jedna od njih je i da predavanja vise nisu javna kao nekad, i ne moze svako da ih slusa, jer je po Bolonji propisano da ne bi smelo biti vise od 30 ucenika na jednom casu predavanja, i bogami, vecina katedri na filoloskom se pridrzava toga.

Vrlo bi me iznenadilo da na predavanjima o korejskom jeziku (koji je inace izborni jezik i ne moze se uzeti kao glavni na Filoloskom fakutetu) ima trideset polaznika.

NOSKICH kazi mi koje su naj-jeftinije karte iz Beograga do Seula ili iz Istanbula i kazi mi cene Hostela tamo kako se krecu i da li u Seulu postoji Kineska cetvrt bas me to interesuje.

Moras da pretrazujes za najjeftiniju kartu, nema pravila; hosteli nisu skupi u poredjenju sa Parizom i Londonom, vise su na nivou cena u Berlinu, isto sve ovo mozes jednim klikom da proveris.

Postoji Chinatown u predgradju Seula Incheon gde se nalazi i aerodrom.

Da li moze da se nadje neki lokalni posao dok sam tamo da otplatim kartu i troskove puta,koliko je hrana na ulici(trebalo bi da nije skupa)da li sa crvenim pasosem treba viza imam puno pitanja ako imas vremena bio bih ti zahvalan na odgovorima.

Posao gotovo nemoguce, na ulici je hrana jeftina, viza ne treba do 30 dana boravka, a moze se produziti do tri meseca.

Veliko hvala na informacijama :D Ne verujem da ću sad početi da ga učim,s obzirom da je to možda i jedini način i mesto gde bih učila Korejski,ali verujem da bi bilo najbolje kad završim srednju školu i najverovatnije upišem Filološki(videću šta tačno) pa da vidim za taj Korejski kao izborni predmet,jel? :) Ja nisam uopšte ni student,pa ne verujem da je dobra ideja ići sad po fakultetima.Nadam se da će se mnogo toga promeniti za par godina(mada teško) i bilo bi lepo kad bi uveli Korejski da se uči kao 1. ili 2. jezik(ne znam jel to pravilno rečeno)...no dobro,hvala još jednom na informacijama ^^ A što se tiče putovanja u Koreju,nadam se jednog dana.... :angel: