Sofija ili Sarajevo?

8 posts in this topic

Koji grad po vašem mišljenu izabrati za doček nove godine? Nisam bio ni u jednom ni u drugom 

Sarajevo uvek! Ali možda i Sofija, neće biti puno naroda jer će svi Bugari u Beograd za doček :D

Šala mala, ali Sarajevo pa pet mesta na listi pa Sofija. Sarajevo zbog ljudi, atmosfere, prirode, hrane.

Sofija je klasican grad bas em nema sta da se vidi em i ono sto ima je vec vidjeno....bukvalno se sve svodi na šoping centre....

Ono što me brine: U pitanju je hotel IBIS STYLES (4*) ali ima 5 km do centra.Da li je neko bio u ovom hotelu ,kakav je? I da li je problem stići odatle do centra?

I da li je bolje da u Sarajevu koristim gotovinu ili platnu karticu ? Platna kartica mi je jednostavnije rešenje iz prostog razloga što su praznici i menjačnice verovatno neće raditi,ali ne znam da li je prihvataju po restoranima,prodavnicama,za gradski prevoz,taksisti ?

ne komplikuj, nije ti to London pa da plaćaš karticom sve pa i gradski prevoz. Ili ponesi iz srbije konvertibilne marke (mogu se naći u većim menjačnicama) ili tamo zameni eure u menjačnicama, ima ih baš puno

Sarajevo je definitivno ljepše od Sofije, ali meni bi ga bilo žao posjećivati u vrijeme Nove godine kada je vrijeme sumorno. Nisam siguran koliko se grad može doživjeti u svoj svojoj ljepoti. U Sofiji sam bio jedne Nove godine i šta znam, meni je bilo jako lijepo. Nije Sofija baš tako ružna kao što kažu, naravno sve zavisi kakvi su ti afiniteti. U Sarajevu možeš plaćati slobodno i karticom i gotovinom, kako ti je lakše. Jedino što nisam siguran za taksiste i gradski prevoz da li se mogu platiti karticom. A taj hotel Ibis Styles je poprilično Bogu iza nogu.

Edited by Svjetski putnik