Posted March 16, 2019 Nekoliko dana januara ove godine provela je na Azovskom moru, u napuštenoj ribarskoj kućici na Dolžanskoj padini. Stigla je autostopom, iz Moskve. Sa sobom je donela zmaja. Puštala je zmaja, odleteo je u more. Sonja je potrčala za njim, skvasila se, ispustila ranac. U rancu je bio mobilni -- pokvario se. Eh, kažem, kakva neprijatnost. „Nema veze“, smeši se Sonja, „Nije mi nešto mnogo potreban“. Kako je čudna. Pre nekoliko meseci, slučajno sam pročitao ovu njenu pesmu: a baš njoj se, od svih ostalih bogorodica, čiji je sveti lik samo jedan rodio ružnjikavi sin ličio joj je na klicu krompiranosila je sokne priviđale su joj se crkve zakopala je bebu u krompirubaš na mestu, gde sam izgubila zvončić za biciklui otišla je niz krompirovo poljekaljače su joj upadale u izbrazdanu zemljugrančice stabala mrsile su joj se u maramuovde ne pamte događaje i brojevenikad ni za kim ne žaleniz crvenkaste uglove ikonaspušta se niska krvavih...Pročitajte Vrlo divlja Sonja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites