Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima.

Voleo bih da mi neko detaljno objasni kakva je procedura za putovanje u zemlje EU sa vise pasoša. Naime posedujem srpski i EU pasoš pa me zanima da me neko objasni

1. koji pasoš koristim prilikom check-in i za rezervaciju karte

2. koji predajem prilikom izlaska iz naše zemlje s obzirom da sam drzavljanin i Srbije a i EU

3. koja je procedura kada se vraćam  iz EU u Srbiju.

Hvala unapred.

P.S ukoliko tema nije u odgovarajućem podforumu molim admine da pomere i da mi ne zamere na greškama s obzirom da sam nov ovde.

U bilo kom kontaktu sa srpskom policijom koristim srpski pasoš, u bilo kom kontaktu sa EU policijom, EU pasoš.

Ček-in uvek sa EU.

Najbitnije je da izlazak iz zemlje bude uvek sa pasosem sa kojim si usao u zemlju.

Ako zivis u Srbiji, onda izlazak sa srpskim pasosem. Ulazak i izlazak iz EU bolje sa EU pasosem, jer ne moras da brines o restrikcijama kao sa srpskim.

Za checkin (i APIS) u principu treba pasos kojim ces uci u zemlju destinacije, ali posto EU pasosima ne treba viza za Srbiju, onda ovako sto kaze [mention=881]golosina[/mention] (EU pasos).

Sent from my iTelephone using Tapatalk

A moze li se uci u Srbiju sa srpskim pasosem koji je istekao? Ili u tom slucaju udjem sa stranjskim, izvadim novi, pa opet izadjem sa stranjskim?

Ne moze sa isteklim pasosem

Ali moze ova druga opcija.

Sent from my iTelephone using Tapatalk
  • Author

Hvala vam svima na odgovorima. Znaci u principu,na check-in prikazujem EU pasos sa kartom za let a sa srpskim pasosem izlazim iz zemlje i prikazujem ga na carini(posto zivim u Srbiji)? Nadam se da sam dobro razumeo.

Kako je sa menjanjem pasoša u dalekin zemljama. Uđeš sa jednim a izađeš sa drugim? Ili uđeš i izađeš sa istim a u sledeću zemlju uđeš sa drugim?

Vec sam jednom napisao, ali nije zgoreg da ponovim, da neke zemlje izricito traze da za ulazak u njih koristis pasos sa kojim si izasao iz prethodne zemlje na granici. Ovo je slucaj na kopnenim prelazima. Recimo Laos je trazio da koristim pasos sa kojim sam bio na Tajlandu na primer.

Kada se prijavljujete u ambasadi za vizu onda mogu traziti da tu vizu stave iskljucivo u pasos sa kojim boravite u zemlji u kojoj je ambasada - to mi se desilo u recimo burmanskoj ambasadi na Tajlandu.

Tako da nije da bas uvek mozete da kombinujete pasose bas kako vi hocete bez ogranicenja.

Edited by noskich

Hvala.

Recimo uđemo sa jednim pasošem u zemlju za koju sa tim pasošem ne treba viza, a izlazimo sa istim i dokazujemo da nam za odredišnju zemlju ne treba viza,  sa drugim?

Iskustva?

6 hours ago, noskich said:

. Ovo je slucaj na kopnenim prelazima. Recimo Laos je trazio da koristim pasos sa kojim sam bio na Tajlandu na primer.

pa verovatno nisi bio dovoljno kul pa su te smarali...ka laosu ionako ide previse narkomanskih turista ..znaci nikakve majice sa dubokoumnim porukama ili kojekakvim prosvetiteljskim slikama,nikakve krpe u indija stilu,nikakve masne dred frizure,pirsinzi i slicno sto potseca na narkomaniju pa i nece biti previse smaranja

ja sam isao u rusiju iz svedske i ovako sam uradio

uzeo sam avion kartu  na srpski pasos jer na cekiranju proveravaju da li vam treba viza za zemlju gde letite

na izlasku iz svedske pokazem eu pasos ili licnu kartu

po dolasku u rusiju dam srpski...tu oni ponekad gledaju gde je izlazni pecat iz eu al to ne treba da vas je briga jel ako pitaju nesto na njihovom jeziku samo kazite da ne razumete nista,ja sam tri puta rekao da ne razumem nista pa su odustali s daljnim pitanjima,jel sta tu ima da me neko nesto pita na njihovom jeziku,nek nauce univerzalniji jezik pa nek onda pitaju

na izlasku opet sa srpskim pa na ulasku  eu se da drugi

i to je to

"Recimo uđemo sa jednim pasošem u zemlju za koju sa tim pasošem ne treba viza, a izlazimo sa istim i dokazujemo da nam za odredišnju zemlju ne treba viza,  sa drugim?"

recimo uđem u Tailand sa EU pasošem, ne treba viza, i idem u Kinu sa srpskim pasošem, ne treba viza?

4 hours ago, pedjalon said:

recimo uđem u Tailand sa EU pasošem, ne treba viza, i idem u Kinu sa srpskim pasošem, ne treba viza?

da i mislio sam to uraditi al ne stigoh,al mislim da je  lakse preko aerodroma ulaziti i izlaziti,jel kopnenim putem mogu nesto zezati najvise iz ne znanja,jel su tu uglavnom neki bivsi pastiri i zemljoradnici postavljeni da kontrolisu pa sve sto odskace od normale im je cudno te treba vremena da provere,al i sve je to legalno te ne treba niko da se plasi isprobavati,nikom nista nece biti i niko nema pravo da vas previse smara sa tim ako su vam oba ta dokumenta legalno data