Posted August 15, 2019 Nameravam da turistički putujem od Novog Sada preko Banja Luke do Jajca a od Jajca da se vratim preko Sarajeva do Novog Sada. Molio bih iskusne putnike ovim putevima za pomoć. Kojim putem da idem, kakvi su putevi i slično. Naročito me interesuje ruta od Jajca preko Sarajeva do Novog Sada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2019 Nista komplikovano, ides magistralom koja je u dobrom stanju i okruzuje je prelijep pejzaz. Ako ides svojim prevozom, najbrze ti je preko autoputa kroz HR za Banja Luku, mozda je nesto jeftinije a svakako duze ako ides koridorom tj preko Bijeljine. Mozes ovu rutu odraditi i javnim prevozom tj busevima. Za sam grad Jajce, sasvim ti je dovoljan jedan dan.Od BL do Jajca ti treba maksimalno 2 sata (busom), od Jajca do Sarajeva neka 4 sata, isto busom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2019 Nameravam da idem sopstvenim prevozom. Rutu od NS preko Banja Luke do Jajca sam prošao prošle godine. Više me interesuje kao vozača put od Jajca do Sarajeva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2019 Najbolje bi ti bilo iz Jajca u Travnik (pojedeš ćevape) i onda na autoput za Sarajevo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2020 Da li neko zna kako da iz Trebinja stignem do Neuma,tj postoji li neki prevoz (bus,linijski taxi)? Pošto izgleda linija za Dubrovnik nema Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2020 Komercijalna putnička linija sigurno ne postoji. Možda ima nešto iz Mostara mada sam skeptičan. Za Neum uglavnom voze agencijski busevi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2020 A da li se možda može u ovom trenutku ikako stići do Dubrovnika iz Trebinja? Mislim na problematiku prelaska granice,SRB pasoš.. I da li uopšte postoje neke linije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2020 U vankoronskim uslovima postojala je jedna ili dvije linije dnevno. Ne vjerujem da sada saobraća. Ne možeš preći granicu u ovom momentu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2021 Preporučujemo da svi koji putuju preko Trebinja za Dubrovnik u istom naprave kratku pauzu i posjete jedan od najljepših mostova. Mene je fascinirao i moje utiske prenosim na linku ispod https://www.blog.domacin.ba/2021/09/17/arslanagica-most-je-hercegovacka-inat-prica-puna-prkosa-i-ponosa/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2021 Da li ikome ko planira da putuje u BiH trebaju konvertibilne marke (KM)? Uštekala sam a u petak napuštam pa da se ne bismo cimali ni vi ni ja po bankama i menjačnicama, i da bismo izbegli proviziju, možemo da se menjamo jer meni trebaju ili EUR ili RSD. Do petka sam u okolini Sarajeva pa prelazim tog dana u SRB. Ali možemo da se dogovorimo privatnim porukama gde-kako-šta-koliko, samo se javite! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2021 Najlakše je zamjeniti na manjim benzinskim pumpama za euro, uglavnom je kurs 1,95. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2021 hej, hvala na savetu. kurs je i po bankama i po menjacnicama 1.95m svuda je isti i to nije prob. Problem je provizija. Da li manje benzinske pumpe uzimaju proviziju i kolika je otprilike ako imas tu informaciju? Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2021 7 hours ago, Aki said: hej, hvala na savetu. kurs je i po bankama i po menjacnicama 1.95m svuda je isti i to nije prob. Problem je provizija. Da li manje benzinske pumpe uzimaju proviziju i kolika je otprilike ako imas tu informaciju? Hvala! Ne uzimaju proviziju, nego ih pitaš koliki je kurs, negdje ce reći 1,945, negdje 1,94. a na većini 1,95. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites