Followers 0

Latinska Amerika decembar, januar, februar

17 posts in this topic

Pozdrav već duže vreme planiram put u Južnu Ameriku, planirao sam leteti za RIo i biti neko vreme u Brazilu, omda se busom uputiti ka Argentini uz prethodno obilazak vodopada Iguazu, iza Arggentine busom za Čile, zatim Boliviju i na kraju Peru odakle bi se ivratio za Evropu. Okvirno ukoliko bi put trajao nekih 30 do 40 dana ukoliko bi sada tražili kartu suma sumarum bi troskovi izasli oko 2000e. Ako je neko zainteresovan neka piše pa možemo štimati plan zajedno. 

Osim ako nemas neki poseban razlog da ides autobusom, bolje za neke relacije iskoristi avion, da ne bi gubio vreme. Ogromne razdaljine su u pitanju.

Ćao, ja planiram sličan put. Mislim da je vreme da se ozbiljno traže karte. Ne znam koliko je trošak od 2.000 evra realan. Ako si i dalje zainteresovan, piši :). Možda bi najbolje bilo da nas bude nekoliko, ali verujem da ni to nije realno :) ps ostao bih nekih pedesetak dana jer mislim da je trideset premalo, ali verovatno je za južnu ameriku sve malo :)) 

Hola, januar i februar za Latinsku. Nakon više godina Kube i Dominikane promenio bih destinacije uz potrebno društvo za šerovanje troškova. Zainteresovani!? 

Ja sam isto zainteresirana. 

Napisite sta vas zanima,kakav oblik putovanja. 

Evo ja... 

Spavanje u hoStelima mi je najdraze jer mogu kuhat i upoznat druge putnike, ne bi spavala na kolodvoru (radije bih isplanirala put da rutu od 12h udaljenosti skratim voznjom nocnim busom ili vlakom, bus i prijevoz 2 u 1 ), ne smeta mi spavanje u visekrevetnoj hostelskoj sobi, ali po mogucnosti da su metalni kreveti (drveni imaju BED BUGS ako ste vidili ikad ta upozorenja). 

Dakle nocenje po kolodvorima, kampiranje u jungli, sviranje na ulici s instrumentom ili autostopiranje- TO ME NE ZANIMA, zelim putovat ko covjek da znam da imam prijevoz i krov nad glavom! 

Volim posjetit muzeje, trznice, park prirode, gledat ulice, fotografirat, tradicionalna dogadanja i sl. 

Iskreno ne bih se isla penjat u planine ni slicne avanture. 

15 hours ago, MalaDalmatinka said:

Ja sam isto zainteresirana. 

Napisite sta vas zanima,kakav oblik putovanja. 

Evo ja... 

Spavanje u hoStelima mi je najdraze jer mogu kuhat i upoznat druge putnike, ne bi spavala na kolodvoru (radije bih isplanirala put da rutu od 12h udaljenosti skratim voznjom nocnim busom ili vlakom, bus i prijevoz 2 u 1 ), ne smeta mi spavanje u visekrevetnoj hostelskoj sobi, ali po mogucnosti da su metalni kreveti (drveni imaju BED BUGS ako ste vidili ikad ta upozorenja). 

Dakle nocenje po kolodvorima, kampiranje u jungli, sviranje na ulici s instrumentom ili autostopiranje- TO ME NE ZANIMA, zelim putovat ko covjek da znam da imam prijevoz i krov nad glavom! 

Volim posjetit muzeje, trznice, park prirode, gledat ulice, fotografirat, tradicionalna dogadanja i sl. 

Iskreno ne bih se isla penjat u planine ni slicne avanture. 

Arbnb smeštaj, kvalitetna ishrana, noćni izlasci, dnevni relax, neophodan kvalitet života za 50-ogodišnkaka....? 

On 9/15/2019 at 10:19 PM, MalaDalmatinka said:

Ja imam 26 godina.

Hostel mi najvise odgovara, krevet u visekrevetnoj sobi.

Ne bih Airbnb jer mi to djeluje nepouzdanije...

Tvoj izbor, moj predlog... Kako rešavaš hrkanje u višekrevetnoj sobi i sigurnost vrednih ličnih stvari? 

Zaspem bez problema, a sto se tice osobnih stvari, obicno stavim kraj glave ili ispod deke.

Prosla sam dosta hostela, samo jednom mi je nestalo 50eura.

Posto je Juzna Amerika u pitanju, mislim da je vazno izgledat sto jednostavnije, ne nosit nikakav nakit, niti najnoviji mobitel.

Sto manje se isticati odjecom. 

Ako nas je više zainteresovanih verujem da će nam manji problem biti smeštaj...za to možemo lako da se dogovorimo... 

Zdravo Jovane,

Ja sam nesto planirala krajem Januara, ali samo  Brazil. Moze za pocetak nesto zajednicki..

Inace moj ti je topli savet da ne forsiras stvari za tako malo vremena, prosla sam tvoju rutu pre skoro 4 godine, i bez Brazila i veruj mi premalo je vremena to za sve. Samo ces trcati kroz prostor , a doziveti slabo.

Probaj da ne forsiras previse, posto neces onda ni biti tu, vec ces samo ček pointovati tačke, ne gledaj kroz prizmu sad ili nikad...

Pozz

Maja

5 hours ago, majoneza said:

Zdravo Jovane,

Ja sam nesto planirala krajem Januara, ali samo  Brazil. Moze za pocetak nesto zajednicki..

Inace moj ti je topli savet da ne forsiras stvari za tako malo vremena, prosla sam tvoju rutu pre skoro 4 godine, i bez Brazila i veruj mi premalo je vremena to za sve. Samo ces trcati kroz prostor , a doziveti slabo.

Probaj da ne forsiras previse, posto neces onda ni biti tu, vec ces samo ček pointovati tačke, ne gledaj kroz prizmu sad ili nikad...

Pozz

Maja

Za zajednički dogovor uživo?  Ovako nema pomaka... Hajmo predlog kada i gde se nalazimo!? 

On 9/18/2019 at 5:31 PM, Filip19 said:

Ako nas je više zainteresovanih verujem da će nam manji problem biti smeštaj...za to možemo lako da se dogovorimo... 

Filipe, molim poruku sa tvog Email-a na dragans1@eunet.rs  za konkretan dogovor.  Pozzz... Dragan             

Pozdrav , broj dana sam okvirno napisao kao i trosak koji je vise kao cilj nego kao limit. Sa cenom sam vise hteo da skrenem paznju da sam vise za putnicke jeftinije varijante, gde ti nije bitno kakavje hotel vec samo da je uredan i bezbedan, putnik sam nisam turista. Sto se tice perioda slazem se da bi najbolje bilo januar i februar ako tada uspemo pronaci jeftine karte, karte su najjeftinije iz Venecije, Trsta ili Beča, cena prevoza do tamo je daleko manja od razlike koju bi placali iz Beograda. U svakom slucaju ostaje mi jedna nedoumica da li da kroz latinsku ameriku putujemo busom ili avionom izmedju glavnih gradova, po meni bolji dozivljaj bi bio stopiti se sa obicnim svetom u autobusima ali mozemo negde i avionom. Sto se tice same organizacije tamo mislim da je bitno samo da kupimo kartu i bukiramo smestaj za prvih par dana a onda polako korak po korak kako putujemo tako i pronalazimo smestaj jer mozda se zadrzimo negde duze negde krace , negde ne planirano jer nam se svidelo. Sve u svemu bitno je da ponesemo novac, pasos, osnovne stvari i najvaznije dobru volju i pozitivnu energiju. Dugo nisam bio na sajtu, izvinjavam se sto tek sada saljem odgovor. 

Pozdrav, 

I ja sam zainteresovana za ovo putovanje, nekih mesec dana, pa bih se ukljucila u temu.

Da li ste nasli povoljne karte, koji su vam planovi?

I kakva su iskustva onih koji su vec isli po pitanju troskova? 

Ivana