Posted December 18, 2019 Spasimo putopis 2019 - pohvala žirija. PRIČA 1 Sjedim u kombiju u kojem se nalazi još sedam ljudi. Polusneno sjedenje. Zvukovi, smijeh. Kupovina muzičkog CD-a u vremenu kada je kupovanje muzičkih CD-ova davno prošlo. Na Balkanu i dalje postoje kućice kraj puta gdje su izloženi izlizani CD-ovi. Pronašli smo dvije prihvatljive kompilacije. Ne sviđa mi se ni jedna pjesma. Mnogo je razrušenih kuća uz put. Smisao za humor inače dragih i voljenih kolega mi nije zanimljiv. Svakako sam čudna. Bar mi čitav život svi to govore. Možda sam i snob. Razgovori su trivijalni, komentari puni dvosmislenosti, a muškarci ne gledaju žene u oči. Inovatian komentar dočekujem s radošću dočeka sunčanog dana na godišnjem odmoru gdje konstantno pada kiša. Već par mjeseci mijenjam vođenje pisanog dnevnika za crtanje. Crtam događaje, slike iz života koje su časak divljenja, brzo se zaborave i jedino se vraćaju kroz podsvijest, u snovima. Razrušene kuće su uz put. Ostaci života. Čudno je na Balkanu prolaziti kroz mjesta gdje su...Pročitajte Putopis glumice Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites