Moj Youtube kanal o jeftinim putovanjima :)

8 posts in this topic

Ćao svima! Srećna vam Nova godina, da nam svima bude mnogo bolja nego prethodna! (to ne bi trebalo da bude teško, lestvica od '99. nije bila niže postavljena)

Elem, napokon nakon tri godine putovanja po Južnoj Americi pokrećem kanal na YT, namenjen prvenstveno mlađoj populaciji (20-30god) avanturističkog duha. Kanal će nuditi tri vrste sadržaja (vlog - detalji iz mog svakodnevnog života, trenutno iz Ekvadora, zatim editovane starije snimke sa popularnih i manje popularnih turističkih atrakcija iz zemalja koje sam obišao i savete za jeftina, višemesečna putovanja). Prve dve kategorije su namenjene svima, a treća, kojoj ja pridajem najviše značaja je namenjena mladim ljudima koji zbog nedostatka novca misle da nije moguće putovati oko sveta.

Dakle, kanal nije prvenstveno namenjen iskusnim putnicima (njima saveti ne trebaju, mada im možda konkretni snimci sa određenih lokacija koje ne poznaju mogu biti interesantni), Instagram turistima (neće biti reči o tome kako za mesec dana obići Južnu Ameriku), putnicima sa većim budžetom (neće biti reči o hotelima, restoranima, agencijskim aranžmanima, skupim turama itd.), starijim ljudima (koji nisu kadri spavati u šatoru ili sobi sa još 10 ljudi, pešačiti 10ak km dnevno ili se mrcvariti po gradskom prevozu).

Kanal je znači prvenstveno namenjen mlađim ljudima, spremnim da izađu iz zone komfora i upuste se u višemesečnu ili višegodišnju avanturu, ljudima koji su spremni da naprave radikalan zaokret i izađu iz rutine da bi punim plućima uživali u životu.

Sadržaj će biti kvalitetan, sa dosta konkretnih saveta i uputstava. Pokriću sve značajnije teme vezane za ovakav vid putovanja (planiranje, troškove, finansiranje pre i tokom samog putovanja, učenje jezika, izbor opreme, autostop, volontiranje, kampovanje, savete vezane za solo putnike i putnice, parove, bicikliste, korisne aplikacije i sajtove i još mnogo toga).

2021 je godina idealna za planiranje ovakvog putovanja, tako da ću gledati da cele godine konstantno izbacujem sadržaj. Ukoliko poznajete nekog ko se uklapa u moju ciljnu grupu, molim vas preporučite moj kanal i pomozite da razbijemo taj mit da nam za putovanje treba dosta novca. Ovaj kanal nikad neće biti monetizovan, jer ne želim ni dinara da uzmem ovako. To je moj način da se odužim internet zajednici odakle sam i sam pokupio dosta saveta i trikova koji su mi pomogli na putovanju.  

YT kanal: Analogni nomad

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eto, vec je 2021 bolje krenula cim je Wazza konacno nakon 3 godine pripreme usao u etar. :yok:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanimljivo je, mada malo predugačko za moj ukus. Ja sam čovek 21. veka, attention span mi je 5-10 minuta, ko će slušati 23 minuta :shrug: I drugi problem, gotovo sve vreme je u kadru njegova faca. Više bih voleo da vidim malo to mesto gde se nalazi, ljude koji tamo žive itd, šta će mi video ako ću samo gledati njega, onda može i podkast. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Wazza svidja mi se kanal, interesantno je. Meni cak nije ni predugacko, ali se slazem sa prethodnim komentarom da bi bilo lepo videti mesta, ljude, njihovu svakodnevicu...

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Paw traveller said:

@Wazza svidja mi se kanal, interesantno je. Meni cak nije ni predugacko, ali se slazem sa prethodnim komentarom da bi bilo lepo videti mesta, ljude, njihovu svakodnevicu...

 

 

 

pa on i pise o njihovoj svakodnevnici, jako su lenji i nepismeni, uslovi su dosta teski u Ekvadoru,

takodje neumeju i nemaju pojma kako da cuvaju i skladiste hranu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na sugestijama! Znači mi vaš feedback, jer imam apsolutno nula iskustva sa ovim. Biće više snimaka okoline. Meni je sve kao fokus više na priči, jer sam već navikao na vizuelne doživljaje, ali definitivno je drugima jako bitno i da vide gde se sve to odvija. Mada i meni bi više podcast odgovarao, nego o tome tek ne znam ništa...🙄

A što se dužine tiče, jbg... I ja obično gledam kraće videe. Valjda ću vremenom uspeti da sabijem sve što hoću da kažem u 10 min. Biće bolje, tek sam počeo. 😊 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.