Posted January 15, 2021 Treću godinu zaredom, Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs/natječaj „Spasimo putopis“. Kao i prethodnih godina, putopis definišemo u najširem mogućem smislu. Posmatrajte ga kao okvir u koji možete strpati bilo šta – od geološke studije do ljubavne priče. Upravo to želimo od vas! Upotrebite putovanje kao odskočnu dasku da ispričate svoju priču. Putovanje nije kilometraža. Mera putovanja je dužina unutrašnjeg puta, onog pređenog u sebi. Razlika između onoga što smo bili na početku, i onoga što smo na kraju. Pišite o nečemu što vam se dogodilo, bilo to u spoljašnjem ili unutrašnjem svetu. Manje se bavite opisima već milion puta opisanih mesta, a više opisima svojih unutrašnjih pejzaža, o kojima niko sem vas nije kompetentan da govori. Putovanje je tu samo izgovor za stvaranje, dekor za priču. Za nama je jedna teška godina. Godina u kojoj nije bilo mnogo kretanja, ali je bilo mnogo bola, borbe, razmišljanja i preispitivanja. Kreativni rad može biti dobar način da svoja osećanja, čak i ona...Pročitajte Regionalni nagradni konkurs: Spasimo putopis 2021. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2021 Da li prica mora biti stvarna, ili moze biti plod nase maste? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2021 Ne mora biti stvarna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 1, 2021 Postovani, da li je ovaj konkurs namenjen studentima ili se mogu prijavati i oni malo zrelijih godina? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 2, 2021 12 hours ago, icesuncica said: Postovani, da li je ovaj konkurs namenjen studentima ili se mogu prijavati i oni malo zrelijih godina? Nema ograničenja u pogledu godina, slobodno možete poslati svoj putopis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2021 Ne znam jesam li pogriješila ili previdjela, ali na stranici konkursa nisam pronašla ništa o tome koji se lični podaci trebaju zabilježiti pri slanju priča. Voljela bih kad biste mi to mogli reći. Unaprijed hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 5, 2021 18 hours ago, DianaDea said: Ne znam jesam li pogriješila ili previdjela, ali na stranici konkursa nisam pronašla ništa o tome koji se lični podaci trebaju zabilježiti pri slanju priča. Voljela bih kad biste mi to mogli reći. Unaprijed hvala. Samo ime i prezime autora/autorke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2021 Poštovani, da li je ograničen broj riječi ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2021 On 2/8/2021 at 7:30 PM, doockey81 said: Poštovani, da li je ograničen broj riječi ? Nije ograničen. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2022 (edited) Pre neki dan sam poslala prvi putopis i dobila generisani odgovor da je tekst primljen Juče sam poslala drugi ( rekli ste da može tri) Gradovi, himere se zove i nisam dobila nikakav odgovor. Mejl je aleksandranm@sbb.rs Inače je ideja super. Počeh da pišem putopise 🥳 Edited January 21, 2022 by aleksandranm Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2022 Sve je primljeno, bez brige. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2022 Ovako nešto, dugo sam čekao! Ovaj konkurs olobađa svih stega i insistira na duhu pisca, a to je eno što me je privuklo. Sa svojih 75 godina puno sam proputovao, ne samo po Eropi. Sa radošću prilažem svoj putopis pisan emocijama, makar i ne ušao u razmatranje, radujem se doprinosu. Sa nadamo da ćemo se i dalje družiti. Rade Kokić Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 29, 2022 Hvala vam, Rade! Putopis je, nažalost, predugačak za propozicije ovog konkursa, ali bilo je pravo zadovoljstvo pročitati ga. Sve najbolje! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2022 On 1/29/2022 at 1:03 AM, Lazar said: Hvala vam, Rade! Putopis je, nažalost, predugačak za propozicije ovog konkursa, ali bilo je pravo zadovoljstvo pročitati ga. Sve najbolje! Poštovani, Pročitah u javnom pozivu "Nema minimalne ni maksimalne dužine." no sad vidim kažete gospodinu da je utopis predugačak. Možete li nam otkriti koliko npr str A4 formata bi bilo zadovoljavajuće? Hvala LP Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 1, 2022 Nažalost, ne možemo vam zadati ograničenje u dužini, jer u propozicijama konkursa piše da ga nema. Možete pogledati nagrađene i pohvaljene priče iz prethodnih godina, pa se kretati u tim okvirima. U svakom slučaju, ako je vaš tekst bliži romanu nego priči, to verovatno znači da je predugačak za ovaj konkurs. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2022 Da li je rok za slanje 15.02. do 11:59 ili je pak 15.02. već prekasno?😅 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2022 Može, nije prekasno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites