Posted September 14, 2008 Znam da postoje njihove ambasade u Sofiji,Budimpesti i Bukurestu gde se moze izvaditi skupo placena viza ,al da li znate kako funkcionise visa online?Cena online vize je 25 s a dobija se na aerodromu ako sam dobro razumeo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2009 Potrebna mi je pomoc u vezi vijetnamske vize jer se u njihovoj ambasadi u Londonu niko ne javlja. Naime, trebalo bi u julu/ avgustu da vodim decu iz skole u kojoj radim na putovanje u Vijetnam. Agencija koja nas vodi britanskim drzavljanima sama zavrsava vize ali oni nece da se "zamajavaju" stranim pasosima. Ja sam nameravao da se prijavim za e-vizu preko linka ostavljenog ovde na KPS i da vizu pokupim na aerodromu. Ono sto me zanima je da li ta mogucnost postoji i za drzavljane Srbije. takodje me interesuje da li je moguce dobiti takvu vizu za preko mesec dana (ja cu tamo biti 35 dana). Hvala unapred na svakoj pomoci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2009 evo ti sajt: http://www.visa-vietnam.org/.... super su, dobio sam vizu za 2 dana, januara prosle godine,i jos su mi sve sredili bas tokom svih tih novogodisnjih praznika, samo uplatis preko money transfer-a 25$ na njihov racun.....ima raznih, multi ili single, double ulasci, koliko meseci zelis, 1, 2, 3, i na kom aerodromu da te ceka.....mislim da je razlika negde 5$ ako zelis za vise meseci..... tako, da, samo ih kontaktiraj, dobijas za par dana... i da, sto mislis da je za srpske drzavljane problem dobiti vize na ovaj nacin ... pa ima zemalja s kojima smo u super odnosima, npr. vijetnam je jedna od tih....... nas ne gotive samo u evropi i severnoj americi, a u dosta zemalja po svetu imamo i bolji tretman sto se vizne politike tice, nego shengenci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2009 Hvala puno! Ne mislim da je za srpske drzavljane problem zbog politike zemlje u koju se putuje vec zbog toga sto (bar iz mog iskustva) vecina agencija koje organizuju takve vize ne zeli da se bavi pasosima koji nisu UK/ USA itd. A sto se viza generalno tice ja nisam imao nikakvih problema ni sa jednom zemljom osim Rusije za koju sam na kraju morao da otkazem putovanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2009 pa ima zemalja s kojima smo u super odnosima, npr. vijetnam je jedna od tih....... nas ne gotive samo u evropi i severnoj americi, a u dosta zemalja po svetu imamo i bolji tretman sto se vizne politike tice, nego shengenci marko, tu gresis.. za brdo zemalja po aziji shengencima ni ne treba viza, a mi moramo hotel bookinge da im dostavljamo, i slicno.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Pozdrav svima. Kad sam se spremao na put po jugoistocnoj Aziji, ne znam kako sam predvideo da nam ne treba viza za Vijetnam. Nasao sam informaciju da mozemo da izvadimo vizu na aerodromu i rekoh, ok, onda cu tamo. Sad vidim, da nam izgleda ipak treba viza. Sutra letim za Bangkok tako da nemam kad da vadim vizu. Jel moguce tamo da se aplicira i izvadi viza ili kako to ide. Ako imate bilo kakvu informaciju, recite... Hvala unapred. Pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Mozes uzeti vizu i u Bangkoku i u Kambodzi (kazu da je jeftinije i brze u Kambodzi). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Idem Tajland, Malezija, Singapur i odatle letim za Vijetnam. Dakle u Bangkoku. Jel je ista procedura? Popunim formular, zakazem razgovor ili... Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Sad sam zvao ambasadu, kazu da mogu da mi izdaju sutra vozu u Budimpesti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Jesu rekli koliko traje i koja je cena? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Mozes je izvaditi i preko sajta http://www.visa-vietnam.org/ Obrati paznju da vizu moras preuzeti na mestu koje si upisao pod "Port of arrival *".. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2011 ja je izvadio u kini za jedan dan i kostala me oko 50 dolara Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2012 Cao svima, imam 2 pitanja: 1. ima li prevara oko online viza za Vijetnam? Da li je iko koristio usluge osobe na adresi vietnamvisapro@gmail.com? 2. da li je pametnije nositi dolare ili evre u Vijetnam? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2012 Ja sam preko vietnamvisapro@gmail.com odn. www.vietnamvisapro.com dobio vizu pre nekoliko dana, al cu je iskoristiti tek krajem januara. Dosta ljudi sa foruma je preko njih vadilo vize, tako sam se i odlucio za njih. Aplicirao, stigao mi poziv za placanje, poslao im novce preko WU (provizija je bila oko 700-800 din), vratio im na mail scan potvrde o placanju i nekoliko dana posle toga dobio na mail kao spisak putnika kojima je odobrena viza. Btw. skoro su objavili na sajtu vijetnamske ambasade u Madjarskoj da se ljudi zale za 2 sajta, a to procitaj na sledecem linku: http://www.vietnamembassy-hungary.org/en/news_object_view?newsPath=/vnemb.vn/tinkhac/ns111020152953 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2012 I da dodam, ovde su na forumu pominjali da nam Vijetnam ukida vize od 01.februara.2012, al` ja nadjoh informaciju da je to samo za nosioce diplomatskih i official pasosa (ne znam kako bih preveo - al to nisu obicni pasosi). http://www.vietnamtourism.com/e_pages/useful/useful.asp Ako ides u tom periodu, posalji mail nekoj Vijetnamskoj ambasadi, pa vidi sta ce da kazu za vize. Nadam se da sam pomogao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2012 Evo i ja da dodam, preventive radi http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=01&dd=05&nav_category=78&nav_id=571477 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2012 Pojavila se bila informacija da se od prvog februara ukidaju vize za Vijetnam za srpske drzavljane. Da li to vazi za obcne gradjane ili samo za diplomatske pasose? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2012 jesu li ikad ukinute vize za vijetnam? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2012 Za obične pasoše još uvek trebaju vize.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2012 Na zalost, trebaju nam vize za 'Nam Videcemo kako ce novi Ministar spoljnih poslova Srbije da se pokaze (s obzirom da dolazi iz socijalisticke stranke SPS), a neke zemlje jugoistocne Azije su po uredjenju socijalisticke (Vijetnam, Laos, Kina). Mozda se potrudi da se i te vize konacno skinu ... A mozda se iskulira i ceo mandat ne uradi nista Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2012 Ima li neko informacije o dobijanju vijetnamske vize, budući da su se u ambasadama Vijetnama pojavile informacije da dobijanje vize preko vebsajtova (kako se to do sada radilo) više nije moguće? Sajt http://www.myvietnamvisa.com je i dalje u funkciji, ali ne bih želeo probleme na granici. Putujem direktno iz Beograda u Sajgon, tako da izdavanje vize u Bangkoku ili Hong Kongu nije opcija. Znam za vijetnamske ambasade u Budimpešti i Sofiji, ali to značajno otežava celu proceduru. Dakle, da li je informacija o zabrani izdavanja viza putem sajtova tačna, i koja bi bila adekvatna alternativa? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2012 Da li je možda navedeni sajt okej? www.vietnamvisapro.com Ima li ko iskustva? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2012 Ja bi otisao u Budimpestu, mozda ako ih lepo zamolis ce ti izdati vizu istog dana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2012 i mene zanima ovo za sajt(ove). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites