Posted August 21, 2012 Ja bi otisao u Budimpestu, mozda ako ih lepo zamolis ce ti izdati vizu istog dana Teško. Uopšte nisu ljubazni i susretljivi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2012 Onda u Sofiju. bam-bam je napisao da su mu dali vizu za dzabe jer smo braca komunisti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2012 nisu nam dali za dz vec po ceni od 25$ koliko je kostala kad bi regularno cekali 5 dana...a ako je urgent, za isti dan, onda je cena bila duplo skuplja..i to nam nisu naplatili..plus su nam izdali preko reda, za 15 min, 7 pasosa... samo smo se pozvali na to da smo braca komunisti iz jugoslavije, i da smo studenti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2012 Poslao sam mejlove ambasadama u Bukureštu i Sofiji. Videćemo šta će (i da li će) da odgovore. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2012 E super i mene isto interesuje viza,molim te javi kad ti odgovore ,ako ti odgovore Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2012 http://www.vietnamembassy-hungary.org/en/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2012 Bam Bam ,jel viza kosta 25 dolara ? hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2012 Bam Bam ,jel viza kosta 25 dolara ? hvala da Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2012 Poslao sam mejl ambasadama Vijetnama prošlog četvrtka. Od tada od ambasada nit' pisma nit' razglednice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2012 Zaboravio sam da napisem info o vadjenju vize u Budimpesti. Viza kosta 60$, a ekspresno izdavanje vize jos 20$. Mozete da uzmet i multi, ja sam dva ulaska ekspresno platio 120$. Ako mene pitate, previse Dva ulaska daju samo na mesec dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2012 Evo malih novosti sta je potebno za vizu SOFIA 1) Pasos (treba po izlazu iz Vijetnama da vazi par meseci) 2) Kupljena karta sa povratkom na uvid 3) 2 slike (4 x 6 cm) 4) popunjena dokumenta (skinuti ih sa sajta ambasade) 5) 30$ za vizu 6) 1000$ na racunu u banci (izvod iz stanja) Bucharest(Zvanicni dokument samo prosledjujem) Visa procedure and supporting documents I. For the tourist visa ( 2 weeks stay; single entry and Romanian/Serbian passport ): 1. 01 application form and 1 photo sticked to the form. 2. hotel reservation or the invitation of the people, company... from Vietnam. 3. Airticket booking. 4. Passport with validation at least 6 months from the entry date 5. Bank acount/statement with minimum amount equal to 1000 USD II. For the other kind of visa (Stay in VN longer than 2 weeks; multiple entry; holder other passport than Romanian passport ): For this kind of visa you are request to apply to get pre-approval from Vietnam Immigration. You can apply to get the pre-approval through “Vietnam visa online.com”. When you get the approval you can come to the Embassy to get visa stamped with documents: 1. 01 application form and 1 photo sticked to the form. 2. The pre-approval of visa. The Embassy of Vietnam in Romania will issue the visa according to this permission. 3. Airplain ticket booking. 4. Passport with validation at least 6 months from the entry date 5. Bank acount/statement with minimum amount equal to 1000 USD III. The processing time: The processing for the visa is 5 working days since you submit the application form(s) and all the supporting documents to the consulate of the Embassy. The Program of the Embassy’s consulate: Consulate section open for visa on Tuesday and Thursday weekly, in morning from 09am – 12 am; in the afternoon from 02 pm – 05 pm The Vietnam Embasy in Bucharest: adress nr.35, str.C.A Rosetti, sector 2, Bucharest, Romania Telephone 021.311 0334 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2012 Evo i formulara da mozete kuci popuniti: http://www.vietnamembassy-bulgaria.org/en/nr070521170031/nr070521170514 P.S. Viza se moze nabaviti i online samo mora se biti pazljiv prilikom popunjavanja Ja sam se plasio pa sam pozvao devojku (koja je Vijetnamka) da se raspita. U "upravi za turizam"nisam siguran za naziv su joj reki ovaj sajt: http://www.getvisavietnam.com/ Nemam pojma ja cu preko njega pa vam javljam jesam il imao problema. (Takodje voleo bi da cujem ako ima neko iskustva sa online-vizom"visa-on-arrival") E da Vijetnamci su ko druga Srbija. Sta god od administracije treba da uradis to traje beskonacno... a na odgovor iz ambasade se ceka stotinak godina ako i ikada stigne(email). Kada sam ovo rekao jednom Vietnamskom studentu on se slozio samnom, a i moja curica kaze isto. Tako ako vam ista bude trebalo (vise od vize) a valjda nece naoruzajte se strpljenjem. Kontaktirajte ambasadu licno ili telefonam, veoma su usluzni i prijatni! Pozdrav svima!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2012 Ja sam u Budimpesti izvadio vizu skoro bez ikakvih dokumenata. Pokazao sam im povratnu kartu Budimpesta - Bangkok - Budimpesta i Tajlandsku i Malezijsku vizu i to je to. Mislim da cak nisu ni gledali vize, samo su gledali da mi uzmu sto vise para Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2012 Evo i apdejta. U ambasadi Vijetnama u Sofiji su nam rekli da Srbiju diplomatski pokriva ambasada Vijetnama u Bukureštu. U Sofiji kažu da nas ne bi odbili da smo lično došli po vizu, ali da to ipak nije praksa. U ambasadi u Bukureštu smo dobili informaciju da je moguće i prihvatljivo izvaditi vizu preko interneta, a istu informaciju smo dobili i u Kon Tiki-ju (koji svojim turistima takođe pribavlja vizu preko interneta). Informacije iz ambasada smo dobili putem telefona, s obzirom na to da više od mesec i po dana nisu odgovarali na moje mejlove. Tako da smo na kraju izvadili vizu preko gorepomenutog sajta getvisavietnam.com. Multi viza koja važi mesec dana košta 23 USD plus 50 USD koje plaćate po dolasku na aerodrom. Dakle, 73 USD ukupno po osobi. Viza je stigla za manje od dva dana na imejl adresu. Vebsajt je vrlo profesionalan, i cela procedura ne zahteva više od desetak minuta. Pozdrav svima, Igor Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2012 Evo i apdejta. U ambasadi Vijetnama u Sofiji su nam rekli da Srbiju diplomatski pokriva ambasada Vijetnama u Bukureštu. U Sofiji kažu da nas ne bi odbili da smo lično došli po vizu, ali da to ipak nije praksa. U ambasadi u Bukureštu smo dobili informaciju da je moguće i prihvatljivo izvaditi vizu preko interneta, a istu informaciju smo dobili i u Kon Tiki-ju (koji svojim turistima takođe pribavlja vizu preko interneta). Informacije iz ambasada smo dobili putem telefona, s obzirom na to da više od mesec i po dana nisu odgovarali na moje mejlove. Tako da smo na kraju izvadili vizu preko gorepomenutog sajta getvisavietnam.com. Multi viza koja važi mesec dana košta 23 USD plus 50 USD koje plaćate po dolasku na aerodrom. Dakle, 73 USD ukupno po osobi. Viza je stigla za manje od dva dana na imejl adresu. Vebsajt je vrlo profesionalan, i cela procedura ne zahteva više od desetak minuta. Pozdrav svima, Igor potpuno se slazem s tobom...ja sam otisao direkt u ambasadu u sofiji, jer mi je bilo usput (produzavao dalje za istanbul)..i meni su pomenuli u ambasadi da je za nasu zemlju zaduzen bukurest, ali posto smo prijateljske zemlje, oni ne odbijaju srbe kad dodju da vade u sofiji, i na moje pitanje dal je to sve ok, sluzbenica mi je rekla da se cesto desava da izdaju vize za srpske pasose( verovatno isti slucaj kao moj, jer brdo ljudi putuje za aziju preko istanbula)..ponavljam, od papira mi je bila potrebna samo ulazna i izlazna karta iz vijetnama (slika i formuar naravno), i dali su mi vizu na onoliko dana na koliko sam imao kartu...sve je zavrseno ekspresno, u roku od 15 min, i naplatili su mi samo 25$, iako je za express izdavanje vize trebalo da se plati 40$ ( ponovo pozivanje na nase prijateljske odnose)... dosao sam vozom u sofiju ujutru, mislim da je bilo oko 8..otisao do ambasade, koja je dosta daleko (secam se da je tu blizu neka stanica metroa, ili tako nekog voza, bola je pod zemljom u sv. slucaju heheh)...zavrsio to ( morao da fotokopiram formulare posto je bilo za vise pasosa, a okolo ambasade nije bilo nicega, tako da sam potrsio sat vremena trazeci fotokopirnicu, imajte to u vidu)..i oko 12-1 popodne vec bio nazad u centru sofije, prosetao malo, i predvece busom krenuo za stambol...svako ko ide ovom rutom zna kako ovo sve tece, proverena ruta heheh... tako da je ovo definitivno najlaksa opcija, i najjeftinija, za uzimanje vize, jer je bas usput i uklapa se u tajminge vozova, buseva itd..samo se mora imati u vidu da konzularno odeljenje radi (bar je radio) samo utorkom i cetvrtkom, nesto od 9 ujutru, do 12.... pre toga sam vizu vadio online, kao i ti, i to je bilo jos 2007 godine, imali smo stare pasose... isto kao sto je opisano, viza se dobija vrlo brzo, za par dana ti na mail stigne potvrda, i sa tim po sletanju na neki od aerodroma koji izdaju vize na ovaj nacin (ho shi min, i hanoi), odes u kancelariju na aerodromu koja se nalazi pre pasoske kontrole, i jasno je obelezena ( vize po sletanju), gde ti zalepe vizu i to je to... secam se da sam platio 30$ za ovu uslugu te online agencije, al sam imao problema sa uplatom novca, jer kod nas tad jos nije radio western union za uplate odavde, a nije moglo ni karticom da se plati , i morao sam da idem preko transfera sa racuna kod banke, tako da je i banka uzela neku proviziju....na aerodromu u hanoju sam standardno platio 25$ za vizu...znaci ukupno me je kostalo 55$, + bancina taxa, mislim da je bilo 700 din za transfer od 30$, tako nesto ( uzas)... e sad, ne znam dal moze sad da se plati karticom.. u sv. slucaju, obe vize su sljakale perfektno heheh, i ja bio u vijetnamu sa njima....jedino sto je ovo licno vadjenje u sofiji, bolja opcija, i jeftinija, ako idete preko istanbula za aziju.... ja sam imao problema prilikom ulaska u zemlju taj drugi put, jer mi je u plavom pasosu prezime pocinjalo sa dj, a u novom crvenom sa d sa crtom , tj. falilo mi je celo slovo, pa su mislili da sam verovatno neki falskifikator i drzali me sat vremena u sobi dok im nekako jedva nisam objasnio sta su mi uradili nasi pametni "organi"....mada, ovo stvarno nema nikakve veze sa vizom, i takve slicne stvari su mi se desavale u jos brdo zemalja u kojima sam ranije bio sa plavim pasosem ( verujem da nisam jedini ).....btw, verujem da vecina ljudi koji imaju kartice ( kod inteze npr) zna da na kartici stoji dj , a ne d sa crtom, i da to nece da promene u bankama, tako da cesto ne mogu da kupim avio kartu kod kompanija gde se trazi da jedan od putnika mora da bude vlasnik kartice...al to je vec prica o nasoj debilskoj birokratiji... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2012 zavrsio to ( morao da fotokopiram formulare posto je bilo za vise pasosa, a okolo ambasade nije bilo nicega, tako da sam potrsio sat vremena trazeci fotokopirnicu, imajte to u vidu). Da li je trebalo overeno ovlascenje da mozes da uzimas vize za druge osobe? Pitam posto sam imao slucaj da je devojka vadila vizu za mene i nisu hteli da joj daju dok nisam email-om poslao skenirano ovlascenje da moze da uzme. Jesi to vadio za vise ljudi kada si bio organizovao paket-aranzman turu po jugoistocnoj Aziji? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2012 Dragi Bam-Bame, usluga vebsajta preko koga sam izvadio vizu (tih 23 USD) se najopustenije placa bilo kojom karticom, u nasem slucaju Vizom Virtuon. Aplicirali smo za vizu u nedelju uvece, a u utorak ujutru je viza vec bila u inboxu. Zeleo bih da skrenem ljudima paznju i na to da na vizi koju dobijete (odnosno papiru uz pomoc koga vadite vizu na aerodromu) cesto bude jos nekoliko imena pored vaseg. To je potpuno normalno, a i na samom sajtu stoji obavestenje da izdaju doticna uverenja za nekoliko osoba u jednom danu, s obzirom na povecan broj zahteva. To je, otprilike, to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2012 Dragi Bam-Bame, usluga vebsajta preko koga sam izvadio vizu (tih 23 USD) se najopustenije placa bilo kojom karticom, u nasem slucaju Vizom Virtuon. I ja sam u to vreme koje je bam-bam naveo (2007) imao problema sa placanjem bas sa tom karticom Visa Virtuon. Bio sam pokusavao da kupim avionsku kartu sa njom nekoliko puta i uvek se transakcija ponistavala. Na kraju sam kupio kartu preko turisticke agencije jer mi je bilo hitno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2012 Sada je situacija ipak malo drugačija. Avionske karte etc. se sada bez problema mogu kupiti uz pomoć Viza Virtuon kartice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2012 Vadio vizu 2 puta Prvi put u Kini u Nanningu i nishta mi nisu trazili, hostel odradio za mene uz nikakvu proviziju Drugi put vadio u Sinavilu u Kambodzi, i trazili mi jednu sliku koju sam morao da uradim u sukiju, i dali mi vizu za 15 minuta. Viza kostala 45 dolara, imaju i jeftinije varijante za 15 dana. Ako vas mrzi da se cimate do ambasade dajte brojnim agenijaa i one ce vam pasos vratiti za sat dok ste na plazi i opet ce vas izaci isto jer dok platite moto ili tuk tuk to je to. Bangkok - Sinakvile autobusom sa verovatnim presedanjem u Kah Kongu Je negde oko 12 sati - Ne ide se preko Sijam repa nego bash obalom, Ovo je dosta laksi nacin, ps bolje u Sinakvilu nego Phnom Penu vaditi vizu. Videcu jos sledece godine kako je iz Laosa haha Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2012 Da, imam još jedno pitanje. Koji je najbrži i najrealniji način da se iz Sajgona stigne do Siem Reap-a? Da li je neko išao brodom kroz deltu Mekonga? Ili je ipak bolje autobusom (i u tom slučaju - da li ići direktno, ili presedati u Pnom Penu?)? Bio bih zahvalan na kakvoj bilo informaciji na ovu temu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2012 Brodom lepse, ali dosta sporije. Imas direktan bus iz Sajgona, 12 sati. Mislim da moras izdvojiti oko 24 dolara, sa presedanjima bi ti bilo 9+6 ja mislim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2012 Cao svima, imam 2 pitanja: 1. ima li prevara oko online viza za Vijetnam? Da li je iko koristio usluge osobe na adresi vietnamvisapro@gmail.com? 2. da li je pametnije nositi dolare ili evre u Vijetnam? Hvala Vizu smo "narucili" preko sajta http://www.getvisavietnam.com/ i nije bilo problema, viza nas je cekala na aerodromu Hanoi.. Po nasem skromnom iskustvu bolje je dolare Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2013 Na http://www.getvisavietnam.com/ daju popust od 20% na "kupovinu" viza za Vijetnam. The promotion code je SAVE20. Applied from 1 June 2013 until 30 September 2013. Upon your providing this code, we will proceed 20% discount refund to your account when the visa application is proceeded, kazu oni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2013 Hel ilegalac kako si dobio taj kod za vizu za vijetnam? ja na sajtu https://www.getvisavietnam.com ne vidim kako bih mogla da dobijem taj kod za popust... Pri placanju me pitaju da li imam kod...znaci kod postoji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites