Jump to content

Featured Replies

Posted

Imam vizu za Siriju na 15 dana i 2 ulaska. Sta mislite (i znate), da li to znaci da mogu u Siriji da budem 7 dana, pa da odem do Jordana na npr 10 dana i vratim se u Siriju na jos 7 dana? Da li tih 15 dana vaznosti vize pocinje da tece od prvog ulaska u Siriju ili se broje dani provedeni u Siriji? Ne bi me cudilo da niko ne zna odgovor na ovo, jer nije niko ispao tako glup kao ja.

• Author

Viza vazi 3 meseca, 15 dana mi je boravak. Joj!

• Author

Super, znaci svi dobiju na toliko. Ali, sta to znaci, samo je produzim u Imigracionom posle 15 dana i to je to? Ustvari, ako necu provesti 15 dana odjednom u Siriji, ako boravak iscepkam na 2*7 dana, onda ni ne moram da je produzavam? Hvala na svim odgovorima, drazi mi je ovaj sajt  od LP!

Ajde kad smo kod sirijske vize da pitam...

Da li ce bugarska ambasada dati tranzitnu vizu ako imas u pasosu vazecu sirijsku vizu?

Ili mora da im se tutne turska viza bez obzira na sirijsku?

Plan je da se na osnovu sirijske vize dobije burgarska tranzitna a nda na granici dobije turska (po mocucnosti multi).

Nama su dali tranzitnu na osnovu sirijske. Meni su cak ovog leta dali tranzitnu na osnovu ukrajinske! Tako da ... dace!

I ja sam dobio BG tranzit na osnovu sirijske vize. I, to sam napravio oko prvog maja, kada sam isao u Jermeniju i Gruziju. Dakle, Sirija me tada nije ni videla. Ali, bilo mi je jako zao da mi ta nalepnica ostane neiskoriscena u pasosu, pa sam letos, umesto Istanbula, leteo Air Arabijom iz Alepa. Samo da ponovo jedem najbolji falafel na svetu i prosetam se sukom :hihi:

Znaci bugari daju tranzit na osnovu sirijske vize, super.

E jos ovo da proverim: da li jos uvek vazi da se prilikom prelaska iz Sirije u Liban sirijska viza ne ponistava?

Odnosno ako je sirijska viza sa dva ulaska na primer, ulaz u Liban ne ponistava jedan ulaz/izlaz?

Pa znas kako .. uvek je vazilo da se ponistava ali uz pricu da mislis da je Liban deo Sirije granicari popuste i puste te da udjes i treci put u Siriju! Sad ... rizik jeste ali lepo je probati. Nama je uspelo!

Pa dobro ajde da im i slozim pricu kao i svi. ;)

Nego kako je sa sirijskom multi vizom (znaci vise ulazaka) za svaki slucaj, kakvi su u BG ambasadi

po tom pitanju?

Cuo sam price za primedbe tipa "trazis multi, znaci hoces u Izreal, ne dajemo multi", itd.

ma nama dali multi sasvim normalno,danas predali sutra podigli vizu klanj::najbolja ambasada u kojoj sam bio inace u nekoj kuci kao,gore malo iznad marakane

To je onda super, nego koliko ti traje ili je trajala ta multi viza?

Rok vaznosti i broj dana boravka jel bio neki standard 3 meseca i 15 dana ili nesto drugo?

• 2 months later...

Upravo sam saznao da imam dodantnih 6 dana odmora, pa sam dobio ideju da iz Turske produzim do Sirije.

Krecem prekosutra iz Moskve a srpska i sirijska ambasada ne rade do mog odlaska... tako da mi ostaje  opcija da vadim vizu u Istanbulu ( nada ne verujem da ce ni one raditi kada tamo stignem) ili granica...

Da li je neko imao iskustva sa urgentnim vadjenjem vize

hvala

Sirija daje vizu na granci, ali samo u slucaju ako si drzavljanin zemlje u kojoj Sirija nema ambasadu.

E sad posto imas (verovatno) srpski pasos, sto znaci da u Srbiji postoji sirijska ambasada, verovatno

nece da ti daju visu na granici. Ali mozda i nije tako. Svi koji su ovde pisali o Siriji imali su vizu unapred.

Vize vaze tri meseca, a posle 15 dana se javljas u stanicu policije da ti produze vaznost. Ma Sirijci su super, samo uzivaj.

• 4 months later...

Molicu lepo, zbog toga sto sam ja iz provincije, da mi "nacrtate" kako da dodjem do Aleksandra Stamboliskog 13 . KOjim prevozom od zel. i autobuske stanice i od Prokopa. Hvala. :)

Kad izadjes na glavni izlaz/ulaz zeleznicke stanice, ulica koja ide pravo gore, do Slavije, je Nemanjina. E, u toj ulici, sa desne strane je autobusko stajaliste, mozda 100m udaljeno od ulaza u zeleznicku. Tu staje bus 78 koji te vozi preko Slavije, pored Autokomande i prolazi pored Marakane. Izadjes ispred ulaza na Marakanu, produzis pravo, do Cecine kuce :), oko koje idu dve ulice. Ti skrenes u levu, ili drugu, "dalju", gledano iz pravca iz kog dolazis, Sokobanjsku. Prvo skretanje levo iz Sokobanjske je skretanje u trazenu ti ulicu :) Inace, 78icom od zeleznicke imas 10ak stanica. Prepoznaces valjda Marakanu :)

Kad izadjes na glavni izlaz/ulaz zeleznicke stanice, ulica koja ide pravo gore, do Slavije, je Nemanjina.

Glavni ulaz i izlaz nisu isto :) Dakle, treba da izađeš na glavni ulaz, a ne izlaz (znači, kroz vrata desno od voza, tamo gde se prodaju karte, a ne kroz veliki prolaz sa kapijom pravo). Ulica pravo gore, Nemanjina, ulica je koja ide uzbrdo. Ako ne prepoznaš Marakanu, izađeš na prvoj stanici posle ogromne petlje koja prelazi preko autoputa :)

Kad izadjes na glavni izlaz/ulaz zeleznicke stanice, ulica koja ide pravo gore, do Slavije, je Nemanjina.

Glavni ulaz i izlaz nisu isto :) Dakle, treba da izađeš na glavni ulaz, a ne izlaz (znači, kroz vrata desno od voza, tamo gde se prodaju karte, a ne kroz veliki prolaz sa kapijom pravo). Ulica pravo gore, Nemanjina, ulica je koja ide uzbrdo. Ako ne prepoznaš Marakanu, izađeš na prvoj stanici posle ogromne petlje koja prelazi preko autoputa :)

Glupo mi da napisem da izadje na glavni ulaz, jer se izlazi na izlaz :) Uostalom, znace vec. Ako izadje na izlaz koji spominjes, nece videti ulicu pravo. I izadje se na drugoj stanici kad prodjes autoput, ne na prvoj.