Followers 0

Podkast Bantustan #3: Severni Kivu – kad država umre

5 posts in this topic

U trećoj epizodi podkasta Bantustan naš sagovornik je Hrvoje Ivančić, putopisac i dokumentarista. Razgovaramo o Kongu, paravojskama, pobunjenicima, državi koja je umrla, i dokumentarnom filmu koji je nedavno snimio svojim mobilnim telefonom. Ovu priču, pod naslovom "Severni Kivu – kad država umre", možete poslušati na glavnoj stranici podkasta "Bantustan", kao i na većim servisima za distribuciju podkasta. Možete je poslušati i na youtube kanalu Kluba putnika. Hrvojev sajt možete pogledati na https://hrvojeivancic.com. Ako vam se dopada ovo što pravimo, možete nas podržati skromnom donacijom na sajtu Patreon – vaš 1 evro mesečno pomoći će nam da i dalje radimo sve što radimo, i da to radimo još redovnije. Ako imate ideju sa kim biste voleli da razgovaramo u narednim epizodama, sve sugestije su dobrodošle. Isto važi i za svaki feedback – bilo putem formulara za kontakt, na fejsbuku, ili u odgovarajućoj temi na našem forumu. Prijatno slušanje!

Pročitajte Podkast Bantustan #3: Severni Kivu – kad država umre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel može negde da se pogleda dokumentarac?

Bilo vas je zadovoljstvo slušati. Nisam ranije čula za Hrvoja, što me čudi jer imam drugare Hrvate koji baš prate hrvatsku putopisnu scenu i ne propuštaju priliku da me o istoj obaveštavaju.

Sad sam pročitala i taj stari post. Iako ste se obojica osvrtali na loš kvalitet vaših ranih pisanija, mene je taj post baš zainteresovao za njegove knjige. Svakako se nadam boljem kvalitetu pisanja u knjigama, ali iz posta se već naslućuju stavovi i vrednosti, interesovanja pisca koji bez obzira koliko nevešto dočarani, i dalje ostavljaju jak utisak na čitaoca. :spot:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala, Marice. Hrvatska putopisna scena je dosta življa i raznovrsnija od srpske, ko zna zašto. Ima ih baš mnogo koji se bave takvim stvarima, pa je teško sve to ispratiti.

Dokumentarac je ovde: 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svakakve sam dokumentarce gledala o Kongu do sad, ali momenat kad se vidi deo onog masakra sa videa koji mu je poslat, mi je totalno prevrnulo želudac. Mislim da bih ja taj snimak sanjala do kraja života. Ono malo što sam videla pre nego što sam shvatila šta se dešava i skrenula pogled, mi nije dao satima da zaspim sinoć.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0