Followers 0

Iz Podgorice za Albaniju?

19 posts in this topic

Sto se tice Podgorice najbolje je ici busom do Tuzi, a onda taksi do prelaza Bozaj. Crnogorska i albanska granica su jedna do druge tako da se moze pjeske preci. Nakon prelaska albanske granice (Hani i Hotit) dodjes do neke male kafanice ( sa bibordom AMC Vodafone) i tu sacekas kombi prevoz do Skadra. Kombiji dolaze svako 20-tak minuta. E sad za cijene karata ti ne znam jer sam pravio drustvo prijatelju koji je kamiondzija... Inace put od granice do Skadra je OCAJ, ali zato od Skadra do Tirane je nov i ekstra put...

Sto se tice, po meni, bolje alternative... idi u Ulcinj, jer kako sam cuo, a pretpostavljam da je tacno, sa autobuske stanice idu raznorazni kombi prevoznici direktno do Skadra za nekih 5 eur. Oni idu na drugi prelaz Sukobin i put je odlican...

ako te jos nesto zanima pitaj, dok mi je svjeze pamcenje  ;D

Iz Ulcinja je u oktobru bilo 5 eura po osobi, taksi ili kombi svejedno. Uglavnom krecu izmedju 6-7 ujutru i oko 13h popodne.

Iz Podgorice bi bilo jeftinije s obzirom da su Tuzi blizu, a odatle je pretpostavljam lako. S druge strane moras do Ulcinja da odes pa tek za Skadar.

Ja sam bio pre 5 dana u Albaniji al sam imao sopstveni prevoz. Ne znam da li znas da je viza za Srbe 35e, al smo ih mi nagovorili da nama troma naplate po deset.

Ja sam pitao za bus prevoz ili voz a ne sopstveni prevoz!A viza i jeste 10 eura nista to nisi ti njih presao da si platio jeftinije!

E, ne znam sa kojim pasosem putujes, ali ja sam u petak zvao ambasadu u Beogradu i tamo su mi rekli da viza za gradjane Srbije mora da se uzme tamo, kosta 35 evara, a ona fora za 10 na grani vazi samo za letnju sezonu.

I ja se secam da je bila 10E, ali nisam znao da je to samo za letnju sezonu  :o

Ja vam samo kazem da sam bio pre 5 dana i da mi je Crnogorka (carinik) na granici rekla da su uvedene vize za gradjane Srbije od 35e sto mi je i Albanac na njihovoj carini potvrdio. Tokom sezone su 10e. Ti piramido misli sta hoces ali ja ti kazem kako je bilo.

Cek, cek, imas srpski pasos i mogo si da uzmes vizu za 35 jevra na grani?? Nisi morao da ides do ambasade? I namolio si ih na kraju da ti naplate 10 evra?

Bio sam u Baru, a u Albaniju sam otisao neplanirano tako da na ambasadu nisam ni mislio. Platili smo 10e jer nas je cekao prijatelj od moje drugarice - Albanac, koji ih je nagovorio. Carinik nas je pitao koliko ostajemo, mi rekosmo 1 dan. Ostali smo 2 i kada smo se vracali, na drugom gr. prelazu nisu hteli odmah da nas puste jer smo imali turisticku vizu, a bio je januar. Valjda im je bilo dosadno da nas cimaju, jer svakako nismo imali pare pa su nas pustili.

Pa tako je bilo i prosle godine, za pre ne znam. E, a jedno pitanje, sta mislite, kolika je sansa da mogu da se samo pojavim na granici bez vize i dobijem je tamo? Mislim, nije bitno koliko cu platiti, u ambasadi mi traze 35e, samo mi je frka posto moram da cekam 10 dana, a iso bih u subotu. a opet, ne bih bas da idem do Ulcinja i nazad ni za sta, posto zvanicno ne izdaju vizu na granici...

Mislim da ces je dobiti bez problema. Mi smo se natezali sa njima oko cene, nista drugo nije bio problem.

Pa da imam Kosovski ili  Crnogorski pasos,znam da mi ne bi trebala viza za Ujedinjenu Albansku Kraljevinu!