Followers 0

Sajt za ucenje stranih jezika

84 posts in this topic

da budem i ja od neke koristi.

Za spanski,

www.studyspanish.com

I besplatni deo je vise nego dovoljan. Gramatika ima preko 100 lekcija, recnik takodje ,plus glagolske vezbe i ko zna sta jos nisam ni stigao sve da pregledan i naucim, a vec sam solidno ovladao (pasivnim nivoom) spanskog.

Ako neko bude probao a ne bude sve skonato neka me slobodno kontaktira za pomoc.

P.S. ima mala kvaka, mora se dobro znati engleski inace realno nije upotrebljivo. 

Na TED stranici sajta sam ostavio link videa koji sam malopre pogledao do kraja, a u vezi priče oko nastanka i poente CAPTCHA kodova. Lik koji je radio prezentaciju je pomenuo novi projekat na kojem radi, a koji se tiče učenja jezika. Pogledajte video, poslušajte i razmislite o njegovoj ideji, a onda skoknite do sledećeg sajta: http://duolingo.com/

Počeli su! Ko se prijavio u vreme kada sam postovao ovu vest, sada može da pristupi beta verziji sajta. Izgleda slatkasto, a podseća malo na noviju verziju google translate-a, gde kada ukucate rečenicu ili reč za prevod, na prevedenom delu prelazom miša preko reči dobijate sugestije za alternativu te reči.

Jedan od drugih koraka je prekucavanje te rečenice koju ste "naučili".

Sve ovo što sam napisao su ustvari bili uvodni koraci. Koliko vidim sajt će ličiti malo na 4square, pošto ima nekih bedževa i sl. I tamo mi je nick elefteros, pa ako se odlučite za ovaj sajt, vidimo se valjda... ne znam koliko će me držati :D

duolingo je uveo i neke pozivnice, i prosirio broj jezika. Pored nemackog i spanskog, sada je i francuski u beta verziji.

Ako neko hoce da proba ovaj sajt mogu da mu posaljem pozivnicu.

poz.

Да, да. :) А када запратиш неког одмах дају и статистику ко је више напредовао. Атмосфера је "зер компетитиив унд фројндлих." :)

@Indijanac - posalji pozivnicu ako ti nije mrsko i ako je koja ostala  ;D Unapred hvala...

Duolingo je sjajan, koristim ga već par meseci. Najbolje preporuke.

Michelle Thomas je takođe odličan, posebno za početnike.

I jos jedno pitanje: Postoji li neki drugi nacin za ucenje preko ovih sajtova , sem placanje po 450 $ kao na Pimsleur-u? Da li mora da se plati ili ....???? :-[

Naleteo sam pre par minuta na ovaj sajt:

http://lingualeo.com/

U pitanju je sajt za učenje engleskog jezika, ali za one sa ruskog govornog područija. Sajt funkcioniše i za one sa portugalskog govornog područija. Kada sam prvi put otvorio link, sajt je bio na turskom, ali nijednom kasnije nije uspeo da se vrati na to..

Koncept je zanimljiv - nakon što otvorite nalog, proćićete nekoliko "sličica", odnosno pitanja na koje odgovarate:

- koliko dobro poznajete jezik

- koliko ga često koristite (u smislu, da li komunicirate na engleskom) i sl.

Nakon toga dolazi test, gde imate rečenice u kojima nedostaje reč(i), i u vezi su sa gramatikom. Sve što pogodite, sajt smešta na jednu stranu, sve što pogrešite na drugu.

I sada dolazi najbolji deo - to što ste pogrešili, a nakon što završite test, vi sada dobijate kao posebnu oblast koju treba da pređete!

Ovaj sajt navodno koristi skoro 8miliona ljudi, a ja sam ga našao na VK, ruskoj verziji fejsa..

DOPUNA: Nažalost, veliki broj lekcija se plaća.. Moguće je podesiti interfejs na engleski.

Zna li neko mozda neki sajt preko koga moze da se nauci Korejski jezik???

Sajt moze biti i na Engleskom.

Hvala u napred :DDDDD