Followers 0

online placanje avio karte?

1,052 posts in this topic

Да ли си до сада већ платила овом картицом неку онлајн куповину? Ако не можеш да платиш ни код Визера ни код Рајана, изгледа да је неки проблем са картицом. Питај прво у банци да ли овом картицом можеш плаћати преко интернета, можда ћеш морати прво да активираш ову функцију или нешто слично.

Na stranici za placanje kucas slova onako kako pisu na kartici, a ne u pasosu. Ako su bez kvacki, onda bez kvacki.

Nism nista do sada placala ovom karticom, ali kada sam je vadila u banci rekli su mi da je za placanje preko net-a....ranije sam imala od Raiffeissena -visu virtuon..... Slova sam kucala sa kvackama tamo gde je pisalo- da bude kao sto je u putnoj ispravi.......

Imam karticu- a kao i da je nemam, imam na njoj pare -a kao i da ih nemam,  :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

Ne znam sta da radim  :?

1.Da li ovom karticom moze da s eplati kod Rayana i kod Wizz-a ,a da ja nesto pogresno radim, pa da zato nece????

2.Da li je to problem za Wizz sto je devizna kartica, a let iz Beograda???

3.da li je tacno da za Wizz mogu samo preko Credit banke nekom papirologijom tamo direktno, a ne preko neta da uplatim????

4.d ali ce mi pomoci necija tudja kartica- ako znate s asigurnoscu koja, pa da nadjem medju prijateljima - i kako s ezove tacno ta neka druga kartica i od koje je banke i z akoju valutu vezana??????

Izvinjavam se na ovolikoj gnjavazi ...sve sam ja to kao izcitala, tamo negderaniej, ali kada dodjem do sopstvenog problema nemam resenje.....

HELP  :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

Као што сам и раније написао. Прво питај у банци, да ли све активирано и да ли можеш плаћати онлајн. То што си добила картицу у руке не значи да одмах можеш плаћати преко Интернета. Можда и је овако да они морају прво активирати ту функцији за Твоју картицу.

Ако имаш слова са квачкама, пробај да их упишеш без квачки. Можда ће проћи.

Одговори на Твоја питања:

1. Мастеркард картицом може да се плати свуда где имаш налепницу Мастеркард, значи, код Визера и Рајанера може.

2. Мислим да ово нема везе. Картица Ти је у једној валути, куповину можеш и да плаћаш у свим другим валутама. Након књижења трансакције банка ће сама направити конверзију у валуту у којој се води картица односно рачун повезан са картицом.

3. Код Визера може да се плати картицама и банковном дознаком као што пише на њиховом сајту.

4. Сваком картицом можеш да платиш (Мастеркард, Виза, Маестро и Визерове картице).

mozes da platis preko neta wizz karte, na njihovom sajtu sam kupovao i sa visa  karticom banke intesa i sa master kard od hypo banke i obe su vezane za evro, stvarno ne znam u cemu je problem sa tom tvojom kupovinom, sto se tice imena na pasosu gledas ona donja dva reda gde pise SRBtvojeimablabla u u drugom redu su brojevi na samom dnu stranice

Par kratkih saveta. Prvi i osnovni - na panici! Drugi - informisi se dobro. Ostali:

1. Sve sto popunjavas, popunjavaj karakterima iz engleskog alfabeta, nikako ne koristi srpska slova sa kvacicama.

2. Proveri sa bankom da li je kartica osposobljena za online placanje.

3. Proveri dobro koji je tvoj tip kartice i koji si odabrala u meniju za placanje. Probaj sa nekim drugim tipom odande.

4. Kad god placas online, UVEK moras da imas vise novca nego sto je zaista cena onoga sto placas. U protivnom, transakcija nece proci. Objasnjenje je da kad placas, banka ti rezervise uvek nesto vise sredstava, ne znam koliko tacno u procentima, da bi se obezbedili od eventualne promene kursa. Kad ti skinu taj novac, skinu tacno onoliko koliko je zaista kostalo.

5. Idi u Banku Intesa, otvori devizni racun, trazi Visa electron karticu(dobices je za 2-3 nedelje) i njom vrsi sva placanja putem neta, a mozes placati i u inostranstvu na pos terminalima, po boljem kursu nego da menjas kes u menjacnici. Sve kosta 0 dinara - otvaranje racuna, vadjenje kartice, odrzavanje racuna. Jedino sto se placa, to je podizanje novca sa bankomata u inostranstvu i podizanja novca sa bankomata u Srbiji, koji nisu od banke Intesa. Ova kartica se iz mog visegodisnjeg iskustva pokazala kao najbolja za online placanja i upotrebu u inostranstvu.

Javi kako je zavrsena odiseja sa kupovinom karata kod "zlog" Wizzaira, koji se urotio protiv tebe :)

Hvala na opsirnom odgovoru i naravno na podrsci :) Nekome ko je operisan od svih papiroloskih stvari pa koje jos imaju cifre u sebi -svaka podrska odlicno dodje , makar bila i uteha.

No, salu na stranu- kada sam vec bila preko svih ivica kljucanjajer potpuno urednu karticu deviznu , s adovoljno novca nikako niej prihvatalo, konacno sam jutros razotkrila misteriju, sa cucanjem ispred banke u 9 ujutru- da ukacim pomoc ,a da mi ne prodaju let, jer je bilo jos samo 3 karte(na posletku nije bio Zli Wizz nego Rayan)i sa ipak 2 uzastopna odlaska ujutru u banku ..... :-\ :? .........ispostavilo se da moj novac na kartici je za 1,12 eura ispod onoga sto placam, na sta se ja nisam obazirala, znajuci da imam dovoljno dolara- ali ne znajuci da Hypo banka nece da mi naplacuje dalje od dolara, :bang: :bang: :bang: ,  a ja sam kao neupuceni  ::artist:  mislila da to nema veze koje su pare- kao - oni ce da skidaju po redu  :o:?...i lepo onda sam sve pretvorila u evre...naravno na svoju stettu , ali  zapravo bez stete jer sam uspela da platim karte, i tako odosmo krajem meseca u Madrid  :blob: :blob: :blob: :blob: :banana: :banana: :banana:

Hvala svima na pomoci - DIVNI STE !!!!!!

Nameravam ozbiljno da savladam ovo sto je za mene materija poput zaseoka u Patagoniji, ali dotle pripreme za detaljno posvecivanje Madridu i juzno od njega koliko tih 12 dana dozvole. :dance: :dance: :dance:

Imam problem sa kupovinom karte. Smatram sebe prilicno iskusnim sa ovim radnjama i svasta sam imao prilike da dozivim, ali ovo sto mi se desava ove nedelje, ne znam sta je. Naime, trazim povoljnu kartu za period decembar-jun, za Brazil. I nasao sam jednu finu kombinaciju koja se isplati, BEG-GIG, GIG-FRA, ili FRA-GIG, GIG-BEG. E, sad, prevoznik je TAM, ali deo BEG-FRA, obavlja Lufthansa. Cene karata kod TAMa se menjaju bukvalno iz minuta u minut. I tako, ja pratim kad spuste cenu za datum koji meni odgovara, neki, recimo, 11. decembar i krenem u kupovinu. Koristio sam sajt cheaptickets.de, gde takve kombinacije kostaju 630-690 evra. Mislim da sam prethodnih dana pokusao barem 6-7 puta, kad se pojavi ta cena i nikad nisam uspeo da kupim. Ok, pise da je ostala jos jedna karta po toj ceni, ali, da li je moguce da nikad ne uspem da je kupim?? Odradim sve za manje od 5min, popunjavanje podataka, ali ne vredi, transakcija nikako ne prolazi. Na kraju mi ipak kaze da je cena promenjena na 1100 evra, tako nesto. Istu stvar sam pokusavao i na sajtu expedia.de, gde sam ranije vec kupovao karte i ista prica. Imam utisak kao da me neko zeza ili sta vec, jer, istog momenta kad primetim cenu kod TAMa, ja se prebacujem na te sajtove i pokusavam da kupim, bezuspesno. Kad nakon toga proverim cenu na sajtu TAMa, ona se promeni. Dok, recimo, desi se da ta niska cena za neki drugi datum koji mi ne odgovara stoji na njihovom sajtu dosta vremena i ne menja se. Kladim se da kad bih pokusao da kupim kartu za taj neki datum, ne bih uspeo i odmah bi bila promenjena i na sajtu TAMa.

Ima li neko razumno resenje zasto se ovo desava?? Vec pocinjem da ludim, jer je ocigledno tu kartu nemoguce kupiti po toj ceni :bang: Mozda je problem sto kod TAMa, povratna karta FRA-GIG kosta 800 evra, a kombinacija BEG-GIG, GIG-FRA, dakle sa jos pridodatim letom BEG-FRA kosta 630 evra?

Da li postoji neki broj koji bi mogao da pozoveš? Oni imaju sigurno svaki tvoj pokušaj kupovine i mogu da dopuste da kupovina prođe ili ne. Problem je jedino što će tražiti podatke sa kartice...

Ne znam, za početak možda da probaš da pozoveš neki broj?

cheaptickets.de ima neki kontakt telefon a la Wizzair, sa posebnom tarifom za minut razgovora. Expedia.de ima online formu, evo, sad sam im poslao, ali ne ocekujem nista revolucionarno. Recice mi da se cene stalno menjaju i da, eto, zao im je sto nisam uspeo, ali, desava se. Sigurno da mi nece prodati kartu po toj ceni koju ja hocu. Mislim, nije da mi je novac skinut, a rezervacije nema ili slicno.

Najsumnjiviji u celoj prici mi je sistem TAMa, njih mogu da zovem odavde, ali, nesto mi se ne mili da se cimam i mlatim, jer vec znam da necu nista pametno cuti. Vise mi je muka od njakanja sa aviokompanijama. Stvarno se nikad nisam ovako namlatio sa kupovinom karte.

Znaš zašto sam ti predložio da probaš da pozoveš? (možda neće biti reprezentativan primer, ali meni je upalio)

Kada sam pokušavao da kupim karte na Jat-ovom sajtu, dogodilo se da mi nije prolazila kartica iz nepoznatih razloga. Imao sam dovoljno para i zvao sam banku i nisu umeli da mi kažu šta je razlog.

Onda iz nekog x pokušaja, cena na sajtu više nije bila, npr 20000 nego 25000. I svaki sledeći pokušaj je prikazivao istu cenu.

I onda sam pozvao njihov Call centar, objasnio problem, i rekoše ljudi: "Da, vidimo da ste pokušali da kupite kartu. Svaki pokušaj se evidentira kao rezervacija po jednoj ceni koja stoji neko vreme. Kada se popune rezervacije po toj ceni, prelazi se na sledeću... Ajde mi da probamo".

I nakon što sam im dao podatke sa kartice (što ne preporučujem nikome!!!) kupovina je prošla. Po toj manjoj ceni.

Tada sam pomislio da oni imaju neki svoj sistem odakle mogu da izvuku tvoju rezervaciju i uz odgovarajuće podatke je propuste. A kasnije sam saznao da rade na Amadeusu, tako da moj "pomišljaj" nije bio baš na mestu.

Evo, dobio sam odgovor od expedia.de, na nemackom :) Zao im je sto sam imao problem, kazu, nista ne mogu ovako daljinski da urade, nego, u trenutku kad zapne, kad budem imao problem sa rezervacijom, da ih pozovem, da idemo korak po korak zajedno kroz rezervaciju, pa mozda i uspemo. Mislim, nisam ja neko ko ne zna kako se radi korak po korak, nego, jednostavno, kad dodjem do poslednjeg koraka i pokusam da kupim, to ne moze da se uradi, jer javlja da je cena promenjena. Tako da, tesko da mi oni mogu prodati kartu po toj zeljenoj ceni, ako je sistem vise ne vidi. Vidim ja da od te karte nista, moracu kod neke druge kompanije da kupujem.

Dragance sta mislis o ovoj ideji za tu situaciju odes na aerogaga recimo , ukucas sve parametre tvoje karte odaberes licno placanje i odstampas uplatnicu koja ti stigne na mail sa uplatnicom ti takodje stigne i rezervacija tvoje karte do kraja radnog dana kao i da je cena garantovana ako uplatis do kraja dana najbolje do 16 h 

uplatis fizicki aerogagi pare u prvoj banci iza coska  i dostavis im uplatnicu

evo primera:

Poštovani korisniče,

zahvaljujemo se što ste napravili rezervaciju na internet adresi www.aerogaga.com

Trenutni status Vaše rezervacije možete proveriti u svakom trenutku na www.viewtrip.com, rezervacioni kod u sistemu GALILEO je: T0DR6C

Potvrda o izvršenoj rezervaciji broj: 324473

Agencija

AEROKARTE

Matični broj: 20589914

PIB: 106383987

VLADIMIRA POPOVIĆA 52

Novi Beograd

11070, RS

Broj računa: 160-330016-10/Banca Intesa

Telefon: +381 62 280029

Email: info@aerogaga.com

Klijent

Matični broj:

PIB:

RS

Način isporuke karte : e-mailom

ROK ZA UPLATU : DO KRAJA DANAŠNJEG DANA

Telefon: +38162333203

Email: sargin011@hotmail.com

Mesto dostave: RS

Broj računa 160-330016-10/Banca Intesa poziv na broj PNR T0DR6C.

Itinerer

Let Odlazak Dolazak Tip aviona Trajanje leta

Tam Linhas Aereas

JJ 3187 seat: 11A Rio De Janeiro - Intl

19.3.2013 16:42 Iguassu Falls - Cataratas

19.3.2013 18:55 Airbus A320-100/200 2:13

Detalji plaćanja

Putnik Ime i prezime Cena karte

[RSD] Sa taksama

[RSD] Troškovi usluge

[RSD] Ukupno

[RSD] PDV Ukupno sa PDV-om

[RSD]

1 Bratislav **** 5 163,- 6 475,- 0 6 475,- 0% 6 475,-

Ukupno za sve karte 5 163,- 6 475,- 0 6 475,- 0% 6 475,-

Troškovi dostave 0,- 18% 0,-

Ukupno za uplatu 6 475,- 6 475,-

Prva stvar da je da nisam u Srbiji, a druga je da nisam siguran da oni u sistemu imaju tu kombinaciju letova i po toj ceni koju zelim. U svakom slucaju, hvala na ideji.

Inace, da okoncam ovu pricu, juce sam uspeo da kupim tu kartu na expedia.de, posle zilion bezuspesnih pokusaja. Prosto nisam mogao da verujem. Zapravo, krenuo sam u proces kupovine i radio "print screen" svake stranice tokom kupovine, ne bih li to poslao kao dokaz ljudima iz expedia.de o jos jednom bezuspesnom pokusaju. Kad, gle cuda, na poslednjem koraku, kaze, transakcija uspesna :)

Da li je iko ikad kupovao aviokarte na sajtu cheaptickets.de?

Ja se polomih ovih dana i nikako da uspem da kupim, stalno javlja gresku. Nijedna transakcija nece da prodje, probao sam sa svim karticama koje imam i sa paypalom kao opcijom. Nije mi jasno.

Da li je iko ikad kupovao aviokarte na sajtu cheaptickets.de?

Ja se polomih ovih dana i nikako da uspem da kupim, stalno javlja gresku. Nijedna transakcija nece da prodje, probao sam sa svim karticama koje imam i sa paypalom kao opcijom. Nije mi jasno.

A mozes li da vidis iste [slicne] cene na .com verziji sajta? Taj radi OK.

Nema tih opcija koje mi trebaju na .com verziji, a pritom, .de verzija nudi popust od 10 evra uz promokod ;)

Stvarno mi nije jasno da ne mogu nikako da kupim kartu. Da li je mozda neophodno da kartica bude "verified by visa"?

Da li je mozda neophodno da kartica bude "verified by visa"?

Moguce - ja imam 3 VISA kartice i sve imaju to.

A kako da znam da li moje kartice jesu ili nisu "verified by visa"? I ako nisu, kako da ih verifikujem?

Dosad su radile na svim sajtovima, sta sad ovi izmisljaju besne gliste ;D

Dragance, verified by visa je samo jos jedna odbrana od neovlascenog koriscenja kartica. Evo sta i kako , sa sajta Erste banke:

Šta je Verified by VISA?

Verified by VISA je besplatna usluga sigurne kupovine VISA karticama na Internetu. Prilikom kupovine, potvrđujete identitet Banci pomoću svoje lične lozinke - slično kao korišćenje PIN-a na bankomatu. Unos i provera lozinke isključivo se obavlja između Vas i Banke, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju. Na taj način jedino Vi možete koristiti karticu kod Internet trgovaca koji podržavaju plaćanje pomoću Verified by VISA usluge. Kako biste bili sigurni da komunicirate s Bankom, na ekranu će se pojaviti lična poruka koju ste sami uneli.

Kako Verified by VISA radi?

Verified by VISA nudi se samo kod Internet trgovaca koji učestvuju u Verified by VISA programu. Kupovina se obavlja slično kao i kod običnih Internet trgovaca sa tom razlikom što se kod Verified by VISA trgovaca, prilikom potvrde kupovine, izvršava provera identiteta korisnika.

Postupak kupovine je sledeći:

Odaberite proizvode i usluge koje želite da kupite i pređite na stranicu (link) za plaćanje.

Upišite tražene podatke (uključujući i broj kartice) i, kada kliknete na dugme za potvrdu plaćanja,  Internet prodavnica se automatski povezuje sa Bankom radi provere da li je kartica aktivirana za korišćenje Verified by VISA usluge.

Ukoliko jeste, na Vašem ekranu pojaviće se prozor s osnovnim detaljima o transakciji, Vašim identifikacionim podacima i zahtevom za unos lozinke.

Proverite ispravnost prikazanih podataka (iznos transakcije, poslednje četiri cifre na kartici i lične poruke)

Unesite svoju lozinku i potvrdite unos.

Ukoliko je lozinka ispravna, Banka trgovcu potvrđuje Vašu autentičnost.

Trgovac Banci prosleđuje upit o raspoloživim sredstvima na računu i ispravnosti statusa kartice.

Banka odobrava transakciju.

Kako mogu aktivirati Verified by VISA uslugu?

Aktivacija Verified by VISA usluge izvršava se prilikom prve kupovine kod Internet trgovca koji podržava ovu uslugu.

Postupak aktivacije je sledeći:

Odaberite proizvode i usluge koje želite da kupite i pređite na stranicu (link) za plaćanje.

Unesite tražene podatke (uključujući i broj kartice) i, kada kliknete na dugme za potvrdu plaćanja,  Internet prodavnica se automatski povezuje sa Bankom radi provere da li je kartica aktivirana za korišćenje Verified by VISA usluge.

Ukoliko nije, na Vašem ekranu pojaviće se prozor s ponudom za aktivaciju usluge.

Prihvatite nastavak aktivacije, unesite tražene podatke i lozinku (dva puta, radi provere).

Banka proverava ispravnost unetih podataka i, ukoliko je sve u redu, obaveštava Vas o uspešnoj aktivaciji.

Banka trgovcu potvrđuje Vašu autentičnost.

Trgovac Banci prosleđuje upit o raspoloživim sredstvima na računu i ispravnosti statusa kartice.

Banka odobrava transakciju.

Aktivacija se pri kupovini na sajtovima na kojima stoji logo Verified by Visa može odbiti 3 puta. Ukoliko i 3. poziv da registrujete karticu za korišćenje ove usluge odbijete, plaćanje će biti realizovano, ali kartica će biti blokirana za sigurne Internet kupovine. Ovo neće uticati na korišćenje kartice na običnim POS terminalima u prodavnicama i bankomatima, kao i na sajtovima koji nemaju istaknut logo Verified by Visa. Da biste ponovo mogli da kupujete na sigurnim Internet sajtovima (onim koji imaju istaknut navedeni logo) i da bi Vam ponovo bilo ponuđeno da se registrujete za korišćenje ove usluge pošaljite e-mail na retail.cards@erstebank.rs sledećeg sadržaja:

Zahtevam deblokadu kartice XXXX (ovde uneti 4 poslednje cifre broja kartice – broj od 16 cifara na prednjoj strani kartice), vezane uz partiju 340-XXXXXXXX-XX (ovde uneti broj računa) za sigurna Internet plaćanja. Kartica je blokirana zbog 3 odbijene registracije. Moj JMBG je: XXXXXXXXXXXXX (ovde navesti JMBG). Brojevi telefona na koje me možete pozvati su: (ovde navesti sve brojeve telefona).

Citao sam i ranije za tu vrstu zastite, ali, nikad mi nije trebala dosad. Hvala za ovaj tekst, sve je detaljno objasnjeno. Problem je samo sto nije sve tako crno-belo :) Meni prilikom pokusaja kupovine nikakav prozor sa ponudom da se registrujem za "verified by visa" nije iskocio, samo je pisalo da je transakcija neuspesna. Sad da li prozor nije iskocilo zato sto je blokiran pop-up ili sta, nemam pojma. Ali, svakako, pisalo bi u brauseru da je pop-up blokiran, da ga je bilo.

Kontaktirao sam i sajt cheaptickets.de i rekose mi da vide da su transakcije bile neuspesne i da zbog vise od 3 neuspesna pokusaja, naredna 24h ne mogu da kupujem kod njih. Ako ikada uspem da pazarim tamo, obavesticu javnost  ;D