Posted November 20, 2012 Pozdrav svima! Imam gadan problem i iskreno se nadam da nisam promashio forum. Kupio sam pre par meseci preko ryanair-a karte i platio prepaid mastercard-om koju sam izvadio u uni credit banci. Sve je proshlo bez ikakvih problema. Nema provizije, nema zezancija, sve ok. Imam josh dosta para na toj kartici, medjutim stalno mi izbacuje greshku da je neshto loshe ukucano u informacijama o onome ko poseduje karticu ili samo da transakcija nije uspeshna. Kartica radi, proverio sam na bankomatu. Pokushavam da kontaktiram ryanair putem maila ali je to izgleda nemoguce. Ljudi, pomagajte! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2012 Biće da ti NISI kupio kartu. Da li si proverio stanje na računu? Da li si dobio mail od Ryana da je potvrđena kupovina? Koliko znam ako je kartica Unicreditbank Srbija ne moze se kupiti karta bez provizije. Mislim, pravac banka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2012 Znam da nisam kupio kartu, jer izbacuje greshku. Pitam se zashto kad sam pre par meseci kupio kartu uz pomoc te kartice. I sve je radilo kako treba. Pare su skinute sa kartice, dobio sam confirmation mail itd... Jednom je 1000% sve radilo kako treba. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2012 Cek, cek, hoces da kazes da si tu karticu jednom uspesno koristio, kupio kartu kod Ryanaira bez provizije leteo i sve bilo ok. Sad ponovo pokusavas da kupis neku drugu kartu, ali ne ide? Pisi, brate mili, jasno da te razumemo, a ne da mi treba da desifrujemo sta hoces da pitas Koliko su ljudi pisali ovde po forumu, ta kartica ne prolazi kao mastrercard prepaid na sajtu Ryanaira. E, sad, ako ti kazes da si nekad davno uspeo, hajde da ti verujemo. Da bi uspeo da kupis karte, probaj odaberi drugi tip kartice kao sredstvo placanja u padajucem meniju na stranici Ryanaira gde vrsis placanje. Odaberi opciju, mastercard, ako je ima, npr. Tad ce ti verovatno proci transakcija, ali, naravno, uz proviziju za taj tip kartice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2012 Ne znam za transakicju, ali sto se tice placanja...Ako uzimas kartu za od 1. decembra, nije bitno koju koristis. Moraces da im platis Fee harac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2012 Mastercard prepaid uzeta u uni credit banci. Kupio kartu za 21 septembar, dobio potvrdu, leteo, vratio se, sve ok. Znaci da je kartica jednom proshla bez problema i bez provizija. Sad tu istu karticu hocu opet da iskoristim, nece. P.S. karta jeste za posle 1.12. ali nigde ne pishe da se rachuna admin fee. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Imam problem, a nadam se da je mali odnosno beznacajan Kod one kupovine karte Egyptaira, sve sam normalno uradio medjutim na mailu koji sam dobio stoji da je CREDIT CARD HOLDER moja zena, a njeno ime sam samo uneo u polje za emergency call. Poslao sam odmah i mail, ali odgovora nema i u poslednjem mailu od njih ponovo stoji isto (uz jos mali dodatak ispod - OTHER CONTACT POINT: PLS URGENT CHK CREDIT CARD - SUSPECT FRAUD) Planiram da ih pozovem sutra, ali me zanima sta mislite da treba uraditi? Koliko mislite da je to problem u najavi ili je nesto uobicajeno sto se lako resava? Da li je neko uopste imao slican problem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Imam problem, a nadam se da je mali odnosno beznacajan Kod one kupovine karte Egyptaira, sve sam normalno uradio medjutim na mailu koji sam dobio stoji da je CREDIT CARD HOLDER moja zena, a njeno ime sam samo uneo u polje za emergency call. Poslao sam odmah i mail, ali odgovora nema i u poslednjem mailu od njih ponovo stoji isto (uz jos mali dodatak ispod - OTHER CONTACT POINT: PLS URGENT CHK CREDIT CARD - SUSPECT FRAUD) Planiram da ih pozovem sutra, ali me zanima sta mislite da treba uraditi? Koliko mislite da je to problem u najavi ili je nesto uobicajeno sto se lako resava? Da li je neko uopste imao slican problem? Je li prosla transakcija na kartici? Ako jeste, mislim da to nije problem i da bi jedan telefonski poziv resio sve. Posto ne putujes sutra, nemoj se nervirati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Transakcija jeste prosla, ali mene i ne brine da li je rezervacija potvrdjena nego pravilo Egyptair-a da credit card holder mora biti medju putnicima... Poslao sam malopre mail, na sve mail adrese navedene na njihovom sajtu i sa jednog je stigao odgovor da oni ne mogu da promene "credit card holder" nego da radim refund, pa novu kupovinu Ovo nema sanse da radim, jer me ceka penal za refund i plus je povrat novca tek u roku od 21dan ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Relativno hitno - mala pomoc potrebna. Da li neko ima VISA Electron karticu, kao i PayPal nalog [ili UK bank account ]? Hocu da kupim kartu na Aer Lingus sajtu i to je jedina na kojoj ne naplacuju admin fee. £12 za ostale kartice [cak i VISA Debit] na cenu karte od £57 je 21% - sto je malo mnogo. Prebacujem kintu unapred [ukljucujuci i PayPal/forex fees], a pice placam prilikom susreta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Transakcija jeste prosla, ali mene i ne brine da li je rezervacija potvrdjena nego pravilo Egyptair-a da credit card holder mora biti medju putnicima... Poslao sam malopre mail, na sve mail adrese navedene na njihovom sajtu i sa jednog je stigao odgovor da oni ne mogu da promene "credit card holder" nego da radim refund, pa novu kupovinu Ovo nema sanse da radim, jer me ceka penal za refund i plus je povrat novca tek u roku od 21dan ! A ti njima sad odgovori da si ti pravilno upisao podatke [imas neki screenshot da potkrepis?] i da je na njima da to regulisu - jer su oni pogresili. Ja sam leteo njima jednom samo [jedan shorthaul i jedan longhaul] - ali posto je to bio award booking na [Continental] milje, nisam njima nista direktno placao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Napisao sam vec nesto slicno... Screenshot nemam, ali ne bi mi sistem omogucio da platim da sam uneo samo necije ime (bez prezimena)...plus, naravno sto je kartica na moje ime, pa mi ni tu sistem ne bi dao da "prodjem" sa pogresnim podacima... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Dobih novi mail (makar se komunikacija uspostavila)... Kaze: posaljite nam kopiju pasosa i kartice. Budite uz nas, ne menjajte program, nastavice se... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Dobih novi mail (makar se komunikacija uspostavila)... Kaze: posaljite nam kopiju pasosa i kartice. Pa dobro, videce da si ti - ti; i bice OK Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 ne bih bas slala kopiju kartice....ili bi bar precrtala par zadnjih brojeva..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Samo da ne šalje drugu stranu sa tri cifre... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2012 Mislim da ne treba da panicis, jer greska nije tvoja, ako je i greska uopste. Transakcija nije mogla proci da si ukucao pogresno ime kao card holder, tako da si ti ocigledno sve dobro odradio. Verujem da ne bi trebalo da bude problema. A sto se tice slanja kopije kartice, to bas ne bih preporucio. @jms_uk, imam ja paypal, "brazilski", ali, racunaj da imam taksu od 6% od strane banke za transakciju van zemlje Ako mislis da ti se isplati, javi se na pp. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2012 @jms_uk, imam ja paypal, "brazilski", ali, racunaj da imam taksu od 6% od strane banke za transakciju van zemlje Ako mislis da ti se isplati, javi se na pp. Nasao danas nekog u lokalu i sredio. Hvala jos jednom na ponudi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2012 "Kindly be informed that it is supposed to show (Emergency person name) instead of (Credit Card Holder Contact) and this is an error from our side we promised to correct as soon as possible. Kindly accept our apologize and we are sorry for any inconvenience." Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2012 "...we promised to correct as soon as possible." Tamo negde u četvrtak-petak. Arapskih pet minuta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2013 Sa Banca Intesa internet karticom mogu da se placaju letovi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2013 mogu li tom neteler rajanovom karticom da se kupe i drugima karte ili ima nekih ograničenja? (wizz ka barsi nesto besni ovih dana a istekao mi exkluziv pa bi se prešaltao ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2013 Može, kao i sa svakom drugom karticom kojom se plaća (i) preko neta. Ali je skuplja ta varijanta zbog provizije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites