Followers 0

austrijska viza

50 posts in this topic

Postoji li ovakva praxa jos negde ili to aut sprovodi jedinstvene vizne olaksice?

E, jos ako se iza zice umesto milozvucnog pojanja profesionalne telefonistkinje nalazi neka skarabudza od automatske sekretarice, treba ih tuziti Strazburu, uvesti im sankcije i organizovati proteste dijaspore :hihi:

Pozdrav svima

Posto sam nov na forumu izvinite unapred na pitanjima i pitanjima...

Zena dete koje ima 15 meseci i ja planiramo da idemo u Junu u Austriju.Zena ima sestru koja je Austrijska drzavljana,zaposleni smo oboje,ja imam trgovinsku radnju a zena radi kod mene.tj radimo zajedno!STa mi sve treba da spremim od papira i sta je sa nekim osiguranjem koje se proteze po raznoraznim temama...Hvala i izvinite na pitanjima koja su moda lagana ali za mene je sve ovo novo,i da nisam nikada isao u Austriju niti u Eu!!

Sta reci.... clap.gif' alt=':clap:'>

Skines sa sajta ambasade (link mozes naci na ovom sajtu, ja ne znam kako da ga ovde unesem ali trazis pod odeljak :mah: Vize) spisak dokumenata koji su ti potrebni i samo se drzis tog spiska. Ja sam vizu dobila bez problema, doduse turisticku.

Sto se tice osiguranja, ono treba da pokriva ceo period boravka i placa se u bilo kojoj turistickoj agenciji a i ispred ambasade ima gomila osiguravajucih drustava. Osiguranje treba da glasi na odredjeni iznos (30.000 evra ili tako nesto) i da vazi za sve zemlje EU. Ali to znaju tamo gde budes placao, samo kazes da je osiguranje za sengen. Srecno! :mah:

Posto mi pod "Sengen - cesta pitanja" niko ne odgovara, probacu ovde. Kopiram post:

Imam nedoumicu, molim za pomoc. Imam multi sengen vizu tipa C+D izdatu od strane austrijske ambasade 1. februara '09. Traje 6 meseci, do kraja jula, ali na njoj pise vazenje 90 dana a to se, cini mi se, odnosi na ostale sengen zemlje jer u Austriji mogu da boravim do kraja jula.

Trenutno sam u Austriji i zelela bih da putujm do Italije. Vracala sam se u Srbiju i boravila 3 nedelje. Interesuje me da li i za ovaj tip vize vazi ono brojanje dana od dana ulaska pa, posto nisam sve vreme bila u sengenu, to brojanje se prekida kada izadjem i nastavlja kada ponovo udjem u sengen zonu?  Ili tih 90 dana tece od dana ulaska bez obzira da li sam izlazila iz sengena ili ne?

Uf, valjda cete me skapirati, ovo s vizom je toliko komplikovano, boli me glava... (recimo, do samo pre nekolio nedelja mi je bilo receno da cu morati da se vracam avionom jer necu mocu da prodjem kroz Sloveniju! Sada su problem resili, ali i dalje moram da trazim neki papir od Slovenaca...)

Hvala unapred!

pozdrav,posto skupljam neophodnu papirologiju za vizu interesuje me  da li treba i izvod iz poreske uprave koji sam danas dobio ,(da sam izmirio porez i to) trebe biti preveden na Nemački ili sta vec....

deluje kao da se pripremas za sudjenje u hagu  :LOLLL:

samo nastavi sa skupljanjem, i ne zaboravi  dokaze iz infostana da si sve redovno placao u zadnjih 10 god, to je, ako nisi znao, dokaz da si boravio u srbiji i da si redovno izmirivao svoje obaveze,,,naravno, prevedeno na nemacki..

posto 10.06. imam zakazan termin u Austrijskoj ambasadi.Interesuje me da li vizu trebada uplatim pre podnosenja dokumenata ili posle.Izvinite na pitanju ali prvi put putujem u neku zemlju koja je u sengenu.

posto 10.06. imam zakazan termin u Austrijskoj ambasadi.Interesuje me da li vizu trebada uplatim pre podnosenja dokumenata ili posle.Izvinite na pitanju ali prvi put putujem u neku zemlju koja je u sengenu.

placas prilikom podnosenja zahteva i non-refundable je :)

Posto mi pod "Sengen - cesta pitanja" niko ne odgovara, probacu ovde. Kopiram post:

Imam nedoumicu, molim za pomoc. Imam multi sengen vizu tipa C+D izdatu od strane austrijske ambasade 1. februara '09. Traje 6 meseci, do kraja jula, ali na njoj pise vazenje 90 dana a to se, cini mi se, odnosi na ostale sengen zemlje jer u Austriji mogu da boravim do kraja jula.

Trenutno sam u Austriji i zelela bih da putujm do Italije. Vracala sam se u Srbiju i boravila 3 nedelje. Interesuje me da li i za ovaj tip vize vazi ono brojanje dana od dana ulaska pa, posto nisam sve vreme bila u sengenu, to brojanje se prekida kada izadjem i nastavlja kada ponovo udjem u sengen zonu?  Ili tih 90 dana tece od dana ulaska bez obzira da li sam izlazila iz sengena ili ne?

Uf, valjda cete me skapirati, ovo s vizom je toliko komplikovano, boli me glava... (recimo, do samo pre nekolio nedelja mi je bilo receno da cu morati da se vracam avionom jer necu mocu da prodjem kroz Sloveniju! Sada su problem resili, ali i dalje moram da trazim neki papir od Slovenaca...)

Hvala unapred!

jel tebi bas pise u vizi da je valid za Schengener Staaten ili samo za austriju? regularna viza za schengen - ako imas 6 meseci 90 dana boravka u tih 6 meseci znaci dani se sabiraju....e ako je to nacionalna viza itd onda nemas ogranicenja za boravak ali na njima onda ne pise 90 dana.....

Sestra i ja smo predale za posetilacku vizu na 10 dana. Imali garantno pismo od prijatelja sa extra primanjima,i svu urednu dokumentaciju i traze nam dopunu kao- "garantno pismo od neke druge osobe"

Pojma nemam sta sad oni hoce, da li jos jedno garantno pismo zato sto nas je dve, ili sta....A tesko da mozemo sad da nadjemo jos nekoga... Viza bi trebala da nam tece od13.juna, al kanda nema sanse dotle da nabavimo bilo sta...:(ona je student, a ja u stalnom radnom odnosu..

Eto, ne dobijaju se bas tako lako, il smo nas dve baksuzi:((( :?:cryy:

Sestra i ja smo predale za posetilacku vizu na 10 dana. Imali garantno pismo od prijatelja sa extra primanjima,i svu urednu dokumentaciju i traze nam dopunu kao- "garantno pismo od neke druge osobe"

Pojma nemam sta sad oni hoce, da li jos jedno garantno pismo zato sto nas je dve, ili sta....A tesko da mozemo sad da nadjemo jos nekoga... Viza bi trebala da nam tece od13.juna, al kanda nema sanse dotle da nabavimo bilo sta...:(ona je student, a ja u stalnom radnom odnosu..

Eto, ne dobijaju se bas tako lako, il smo nas dve baksuzi:((( :?:cryy:

desava se....mojim komsijama su italijani trazili papir o prijavi boravka koji se inace dobija tek kad odes tamo ( ?!?!!??! ) tako da se desava.....trebale ste kod madjara ;)

@Torrente

Viza se placa nakon podnosenja dokumenata ali mora istog dana. U ambasadi ti daju papiric s kojim odes u filijalu Rajfajzen banke (adrese ti daju na papiricu, najbliza ti je u Djure Jaksica na pocetku od Toplicing venca). U banci samo kazes sta ti treba i oni ti sve srede za pet minuta. Posle sa tim papiricem podizes dokumenta pa nemoj da ga izgubis.

desava se....mojim komsijama su italijani trazili papir o prijavi boravka koji se inace dobija tek kad odes tamo ( ?!?!!??! ) tako da se desava.....trebale ste kod madjara ;)

Prvi put mi se pruzi prilika da idem negde i lepo sve sakupim casno i posteno, i oni mi traze nesto na sta ne mogu da uticem..

Nisam znala to za Majarsku,sad mi je sve jasno, i izgleda da ovde moze samo na kvarno nesto da se postigne i dobije.. Jupi ::crazy:

Zena cerka i ja smo juce isli da podignemo pasos,nadajuci se da je viza u njemu,ali...

kao nismo konacno odbijeni treba da se zalimo jer bi za vreme boravka opteretili osobu koja nam je bila garant!

Nazovemo rodjaka u Bec on ode u policiju da pita sta treba i to,a neka zena koja tamo radi pone da se smeje.Kaze da ona nema nikakav kontakt sa ambasadom u Srbiji..i kao nije joj jasno sta se to desava i zbog cega...

Ako neko moze da pomogne da li se vredi zaliti ili sta uraditi...

:cry22::happyyy:

Nisam bas sigurna da sam shvatila sta je problem ali ako su u pitanju pare, mozda da uzmete potvrdu iz banke da imate sredstava da se sami izdrzavate.

Sobzirom da ste prilozili gar.pismo koje ne predstavlja dovoljnu garanciju i postoji razlog za pretpostavku da boravak moze dovesti do finansijskog opterecenja nekog oblasnog organa 21stav 5br.3fpg 2005.

evo ovo je obrazlozenje od reci do reci kako je napisano!

Meni zvuci kao nesto sto bi se resilo potvrdom iz banke koja se dobija za par minuta. Imas i zasebnu temu o tome. Ili mozda neko ima neku drugu ideju. Nemoj da gubis nadu  :spot:

ne gubim nadu,imam dve nedelje da se zalim.Oticicu do banke da izvadim tu potvrdu,mogu da im posaljem tu potvrdu faxom ili postom,i cekam odgovor!

Mozda najbolje da prvo proveris u ambasadi i ako je to resenje, odnesi licno. Za to ne moras da zakazujes. Koliko se ja secam, treba doci pre 9 ili od 9, u svakom slucaju pre ostalih i predati na salteru 5 koji je samo za predaju dodatnih dokumenata. Kad sam ja predavala za vizu (u aprilu), puno ljudi je islo u posetu kod nekog.

kao prvo pozdrav za sve ja sam ovde nova i zamolila bih vas da mi malo pojasnite jer sigurno znate bolje od mene ovo hvala unapred.

moj suprug i ja smo zeleli da idemo na rad u Austriju a tamo su i roditelji mog supruga

da bi lakse dobio papire rekli su nam da majka njegova  uzme austrisko drzavljanstvo sto je i ucinila i da mora da ode prvo suprug zaposli se pa tek onda meni radi vizu da napomenem suprug i ja smo vencani neradimo ni ja ni on  i potrebno je bilo elektronsko pismo kad je majka mog supruga otisla da ga trazi jer je trebalo da glasi o spajanju porodice rekli su joj da nemoze jer ima preko 21 godinu ima 25godina da moze samo na turisticku na par dana inace imaju ugovor stana prijavu stana i dovoljnu kvadraturu stana minimalno po osobi je kako su rekli 14kvadrata a oni imaju oko 60 kvadrata sto se novcanih stvari tice suprugova majka ima oko 800 evra ali smo mislili da prilozimo i iz banke potvrdu da imaju gotovinu na racunu pa vas molim ima li neko resenje  ili savet molim vas pomagajte

:cryy:

Osecam se ko poslednje govno!

Lepo trazim vizu od Austrijanaca (imam sve papire full) na 45dana (maximum je 90dana) realno sma planirao da ostanem 20 dana. Oni mi daju na 7dana i to multi. Bolje da su me odbili.

Kad sam trazio da pricam sa konzulom rekli su mi da je na godisnjem, ja otvorm pasos kad ono stvarno, viza nije potpisana, znaci ove nase barabe same izdaju.

Sta reci pukao sam 130EUR ni zasta

:o stvarno mi nije jasno sta ovo vise rade nadam se da cemo od 1.januara  biti na beloj sengen listi krajnje je vreme

Treba da apliciram za Austrijusku D vizu, idem na studentsku razmenu. Zanima me za koliko se zakazuje... Dakle, ako nazovem 1. juna, da li ce mi zakazati za pet dana, deset, mesec? Pitam jer mi nisu stigla dokumenta od austrijskog fakulteta, a moram resiti tu vizu do 1. jula. Hvala unapred! Ovde pitam posto mi je zaista mnogo da dam 15 evra da bih ih to pitala kad necu moci da zakazem jer ne znam kada ce mi stici dokumenta!