Followers 0

Viza za UAE i ambasada?

40 posts in this topic

Da li neko zna gde je najbliza ambasada emirata i koliko kosta viza ako se uzima u ambasadi..

Planiram da iz Irana, iz Bandar Lengeha idem trajektom do Dubaia...Potom letim dalje iz Dubaia Emiratima, a znam da oni ne naplacuju vizu za 4 dana ko leti nacionalnom aviokompanijom....da li bi mi to upalilo u ambasadi?

Nema punih godinu dana od kako se naplaćuje 96h viza kojom god se avio kompanijom leti.

hvala, to nisam znao, zadnji put kad sam leteo emiratima pre otprilike 14 meseci, nisu bili naplacivali..

znaci ta opcija otpada  ;)

Nema punih godinu dana od kako se naplaćuje 96h viza kojom god se avio kompanijom leti.

ako se leti emiratima, na dubai int. viza se ne placa do 96h

Хм, онда сам ја погрешила. Зар није престала та бесплатна виза прво на Дубаи инт, па онда на Шаржа аеродрому? Ја се извињавам на дезинформацији, али и ја сам се управљала тиме до сад  :maddd:

Дакле, званично, не плаћа се и даље ако се лети Емиратима и слеће на Дубаи аеродром?

Ako se leti emiratima, ne placa se, ako se leti nekom drugom kompanijom placa se skoro 100e PO DANU (UZAS!!!) - govorim za dubai int.

sa sarjhu znate, 35e i ceka se oko 4 sata..

A kako da se izvadi turistichka viza, a idem u posetu ? Ima neka visitor visa ali koshta 500 dirhma, a ova koshta 100 koliko sam provalio na nekom sajtu.....a da 100 dirhama je oko 23-25 E otprilike..

Neko mi je pricao da mu je kontiki bez problema uradio vizu za Emirate, nije isao sa njihovim turistickim aranzmanom. Znam da su Franciju uradili vizu za Tajland.

Raspitaj se kod njih.

Sada sam zvao kontiki, no medjutim kazhu da samo uz aranzhman hoce uopshte da vade vize....danas cu da odem do njih da pitam lichno....

Neko mi je pricao da mu je kontiki bez problema uradio vizu za Emirate, nije isao sa njihovim turistickim aranzmanom. Znam da su Franciju uradili vizu za Tajland.

Raspitaj se kod njih.

pa za tajland predas samo vizu sa slikom u konzulat u zagrebu ili budimpesti i dobijes za 20 min..

a mozes i sa Gea-om , ali oni naplacuju 60jura za to, viza je 25..

ali nije ni jasno za UAE, ja sam mislio da mi tu vizu do mesec dana dobijamo na aerodromu, samo da kosta, zasto bi onda bilo ko sredjivao ranije, ili preko agencija?

ja sam samo hteo da prodjem jeftinije, posto ulazim kopnom, a znam da im je skupa viza, a ako letis sa emirates, onda ne naplacuju za 96 sati, toliko mi i treba...

Jel moze neko pojasnjenje?

Bio sam pre neki dan u  beogradskom predstavnistvu Emirates-a, viza 96h kosta 70eur. Znaci, provereno. :(

auuu, pa to je uzas....

a jel zna neko koliko kosta kad se vadi u ambasadi? i nevezano za tih 96h, nego normalna viza..

Imam razne informacije... sutra cu ih proveriti pa cu vam javiti, navodno 150eur... nadam se da je manje :(

evo sta kaze airarabia

www.airarabia.com/visa-information1.html

Sto znaci da za UAE tranzit, u trajanju od 96 sati, treba fotokopija pasosa i 2 fotke pasoskog formata.

Da  li je neko od vas belosvetskih putnika nekad uspeo da: pokupi svoj prtljag na Sjarjahu, uzme tu vizu i obidje npr. Dubai... a kasnije zasigurno produzi put krajnje destinacije(naravno Air Arabijom)?

Jako mi je bitna validna informacija jer planiram krajem aprila Katmandu sa stopoverom u Dubaiu. hvala

Evo i zvanicnih cena viza za UAE ako letite Emirates-om...

Viza 96h je 70eur

Viza, turisticka do mesec dana 90eur

Viza, preko mesec dana 150eur

Sve formalnosti vam zavrsava predstavnistvo Emirates-a u Beogradu/

Uh bre bas su skupe.....

mada, to je samo ako letis emiratima, pitanej je koliko je ovako ako ne letis njima..

Ja planiram da udjem u emirate kopnom, a da izadjem za par dana evionom, i to sa Emirates......bas me zanima dali i za taj slucaj mogu da srede ovu vizu od 96h....

Sutra idem da pitam, pa pisem sta sam saznao..

cena vize za UAE - najveca misterija!

Vec satima trazim po netu i nasao sam 20-tak razlicitih "informacija" za isti tip vize. Da li je iko vadio tranzitnu vizu (96h) direktno u ambasadi UAE i da li je uopste moguce je vaditi u ambasadi? Koliko ona kosta? Koliko vidim ona sama bi trebalo da kosta 51-100Dh (11-22e), a sve ostalo su provizije agencija ili avio kompanija preko kojih se vadi. Koja dokumenta su potrebna? Ambasade mi ne odgovaraju na e-mailove... a na sajtu vlade UAE ne pise cena ove vize.

A što bi tranzitnu vadio u ambasadi ako možeš direktno na aerodromu? Ja sam to radio kad sam leteo preko airArabia u agenciji na aerodromu u Šarži (agencija se zove Hala). i koštalo je 200 Dirama

A što bi tranzitnu vadio u ambasadi ako možeš direktno na aerodromu? Ja sam to radio kad sam leteo preko airArabia u agenciji na aerodromu u Šarži (agencija se zove Hala). i koštalo je 200 Dirama

Odlicno. To mi je jako korisna informacija i prilicno je povoljna viza. Ja cu najverovatnije da tranzitiram preko Dubai aerodroma, ne znam da li je ista cena. S druge strane sam mislio da vadim preko ambasade, ukoliko je tacna informacija sa sajta Vlade Emirata da turisticka viza kosta 100+10+max 50dirhama, ne pise nista o tranzitnoj (logicno da je jeftinija).... medjutim...

Zvao sam ambasadu u Rimu i rekli su mi da ambasade ne izdaju vize. Vize iskljucivo izdaju agenciije, hoteli i avio kompanije. Rekli su mi das ne znaju tacnu cenu vize i da je tranzitna oko 70eura, a turisticka 90eura. Zvao sam Emirates avio kompaniju i rekli su mi da je preko njih 70eura tranzitna viza 96h. Video sam na sajtovima drugih avio kompanija se razlikuje, negde je 66dolara, negde 50eura... Tako da sam shvatio da svako naplacuje koliko mu treba.

Zeleo bih da cujem sto vise iskustava oko cene i procedure vadjenja emiratske tranzitne vize za 96h ili mozda turisticke. Hvala u napred!

Pa da. Sigurno je skuplja varijanta preko Emirates-a nego AirArabije, ipak je ovo low cost alternativa za Dubai Aerodrom, pa samim tim i su jeftinije cene. ;)