Followers 0

Tajlandska viza

236 posts in this topic

Danas sam kontaktirao jednu beogradsku agenciju koja ima kombi prevoz sa Budimpestom i Zagrebom i stavri stoje ovako. Potrebna je samo jedna slika, agencija popunjava formular, viza se dobija za dan, dva i kosta 55eur.

Ako treba da se izvadi vise od jedne vize, jeftinije je da sam odes do zagreba, jer kosta 25 evra u konzulatu, i izdaje se za 15 min, tako da mozes odma popodne da budes nazad u beogradu...A formular je samo jedan smesan papir, sa podacima iz pasosa.....

Te agencije bas deru, jer uvek cekaju da se skupi vise pasosa, sigurno nece samo jedan da nose..

Da, znam da je 25eur, ali odlazak do Zg i nazad je 70eur..ako uzmes u obzir da ti je ceo dan u putu, isplati se...

pa da  ne isplati se ako je u pitanju jedan pasos...

ja sam platio kartu vozom do zagreba negde oko 40 evra povratna,otisao nocnim vozom, bio tamo ujutru u 7, ambasada se otvara u 9, i vec predvece bio u bg-u...to je bilo sad krajem decembra, a nisam imao nikakave popuste, euroflex, maloletni, itd..

tako da, za vise pasosa se definitivno isplati..

a i cisto malo skoknes do zagreba,da vidis sta se tamo radi  :tt:

Ja predlazem da ako postoji mogucnost (tj voz u dogledno vreme) odete do Sida putnickim vozom od Beograda,od Sida povratna karta do Zagreba je 2600 a od Beograda do Sida je mislim ok0o 600din a veoma lako se mozete nagoditi sa kondukterom i tamo i nazad da vas izadje oko 400,tako da je cista usteda.

Interesantna vest na koju sam upravo naleteo:

-Turističke vize za odlazak na Tajland od marta do juna besplatne

Nastojeći da ožive tajlandski turizam i turističku industriju, vlasti Tajlanda su odlučile da u periodu od 5. marta do 4. juna ove godine ukinu postojeću taksu koja se naplaćuje za izdavanje turističkih viza. Tajlandske vlasti ulažu najveće napore kako bi turiste vratili u svoju zemlju prepoznatljivu po destinacijama sa odličnim plažama, hranom, spa programima, hotelima, prirodom i atrakcijama koje se mogu upoznati, videti i iskusiti za malo novca. Takođe, od 3. februara je ukinuta tranzitna viza za putnike koji više sati borave na aerodromu Suvarnabhumi čekajući nastavak leta za krajnje odredište. Oni bez vize, sa kartom kao dokazom da su u tranzitu, mogu da napuste aerodrom kako bi otišli u kratak obilazak ili šoping u Bangkoku. Dnevno kroz Suvarnabhumi prođe više hiljada turista koji su u tranzitu, a mnogi borave i do osam sati čekajući svoj let.

Nastojeći da ožive tajlandski turizam i turističku industriju, vlasti Tajlanda su odlučile da u periodu od 5. marta do 4. juna ove godine ukinu postojeću taksu koja se naplaćuje za izdavanje turističkih viza. Tajlandske vlasti ulažu najveće napore kako bi turiste vratili u svoju zemlju prepoznatljivu po destinacijama sa odličnim plažama, hranom, spa programima, hotelima, prirodom i atrakcijama koje se mogu upoznati, videti i iskusiti za malo novca. Takođe, od 3. februara je ukinuta tranzitna viza za putnike koji više sati borave na aerodromu Suvarnabhumi čekajući nastavak leta za krajnje odredište. Oni bez vize, sa kartom kao dokazom da su u tranzitu, mogu da napuste aerodrom kako bi otišli u kratak obilazak ili šoping u Bangkoku. Dnevno kroz Suvarnabhumi prođe više hiljada turista koji su u tranzitu, a mnogi borave i do osam sati čekajući svoj let.

:spot:

Sumnjam da ce ovi iz agencija posle ove vesti da smanje cenu vadjenja vize za 25 eura.

Trekeru, odakle ti ta informacija?

Putujem maju na Tajland, pa bi bilo dobro...

Zanimljivo. :) Moram da se raspitam"zvanicno", da me ne iznenade na aerodromu... :cry22:

A, zasto bi te "iznenadili" na aerodromu? Ti svakako moras da posedujes tu vizu, samo sto je sada privremeno ukinuta taksa za njeno izdavanje, koliko se moze zakljuciti po ovoj vesti.

Nadoknada agencija u Beogradu za dobijanje Tajlandske vize je 30eur. (podsecam, odlukom Tajlandske Vlade vize su besplatne do 4.juna 2009.)

putujem u januaru na thailand znam da mi treba viza normalno :D ali dali neko ima informaciju da se ta viza moze izvaditi u singapuru ili kuala lumpuru posto se vec nalazimu iraqu tako da se nebih vracao za srbiju

hvala

moze svuda, i u kambodzi i laosu, i gde god...ja sam je npr. jednom izvadio u australiji, ortak u maleziji, drugi ortak u kambodzi..

isto kosta, i isto ti od papira ne treba nista, samo slika

bam-bam posto si to to sve vec lepo obiso  :) reci mi i ovo koliko se ceka onda na tu vizu ako je npr. budem vadio u singapuru posto mi je to usput i znas li gde se nalazi thailandska ambasada u singapuru

e da i citao sam da je jako jeftino pa me interesuje koliki budet bi mi trebao za nekih 20 dana otprilike ako znas  :)

bam-bam posto si to to sve vec lepo obiso  :) reci mi i ovo koliko se ceka onda na tu vizu ako je npr. budem vadio u singapuru posto mi je to usput i znas li gde se nalazi thailandska ambasada u singapuru

ne znam, nikad nisam bio u singapuru  :)...

a i svi moji ortaci su vadili u drugim okolnim zemljama, tako da ti ne mogu pomoci...

Treba mi pomoc! Svaka informacija mi znaci!

Naime, planiram da putujem na Tajland, jel mi mozete reci kako da dodjem do vize, a da ne moram da putujem za Zagreb ili Budimpestu?

Da li postoje agencije u Beogradu koje zavrsavaju vize i koje su? Jel mi moze neko dati kontakt?

I da li mora da se ide licno u Zagreb, ili oni salju vize postom? (ukoliko nije preko agencije).

Hvala

:?

Pozovi Gea Tours, ali...

budi malo kreativan/na. Viza za Tajland je besplatna. Ovi iz Gee ce ti uzeti masnu proviziju. Za te pare (ili skoro za te pare), mozes kupiti kartu do Zagreba. Za put tamo ti ne treba viza, usput napravis kratak izlet i potrosis kao da bi dao/la za uslugu agenciji. Zivela putovanja, makar i ona kratka, jednodnevna :-)

izgleda da su to nastavili:

All foreigners who apply for Tourist Visa at the Royal Thai Embassies and the Royal Thai Consulates-General  worldwide, including eligible foreigners who apply for Visa on Arrival at designated checkpoints, will be exempted from Tourist Visa fee from 25 June B.E. 2552 (2009) to 4 March B.E. 2553(2010)

Such arrangement is for Tourist Visa only

Da li je neko skorije vadio tajlandsku vizu? Ja sam prosle godine sa geom dobio na 2 ulaska,a sada mi u gei kazu da se sada dobija samo na jedan ulazak. Da li je neko isao licno u zagreb i trazio vizu na vise ulaza? Kakva su iskustva? Zvacu ja ambasadu u ponedeljak da proverim,ali meni to sto mi sluzbenici ambasade kazu nista ne znaci jer sam vise puta u ambasadi zatekao potpuno drugaciju situaciju.