Followers 0

Postoji li u Srbiji nešto kao Uber, i šta je CarGo?

4 posts in this topic

Pokušavam da pronađem postoji li u Srbiji nešto kao Uber. U Rusiji postoji Yandex, u Indoneziji Grab, u Kini Didi, ali u Srbiji ne uspevam da pronađem ništa slično. Pronašao sam samo misteriozni servis CarGo, ali sajt im je kao da su sekta, sve nešto uvijeno, indirektno, uopšte ne mogu da otkrijem šta je to.

O Cargo-u

Danas, CarGo je servis koji povezuje više od 850.000 ljudi u okviru Udruženja građana CarGo, volonterski servis za pomoć najugroženijima, centar za podršku mladih talenata, a uskoro i servis za poručivanje namirnica iz marketa i restorana

"Volonterski servis za pomoć najugroženijima" mi ne zvuči kao Uber. 

Osnovano 2019. godine u cilju da poveže sve korisnike aplikacije CarGo i pruži podršku humanitarnim aktivnostima, kulturnim sadržajima, projektima za razvoj pametnog transporta u pametnim gradovima i projektima koji doprinose zaštiti životne sredine.

Pretpostavljam da sa ovim "volonterskim servisom" i "udruženjem građana" pokušavaju da izbegnu plaćanje poreza, ili da izbegnu da ih taksisti prebiju, ali evo ja uopšte ne razumem zašto bih instalirao njihovu aplikaciju ako nigde ne piše čemu služi ta aplikacija, osim da "poveže sve korisnike aplikacije". 

Zna li neko da li je to nešto kao Uber, i ako nije, postoji li nešto što jeste? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, CarGo je nas Uber. Imam aplikaciju vec par godina, vozio sam se njima par puta. Poslednji put pre godinu dana. Nije bilo nikakvih problema. Meni je bilo prakticno, par klikova i imas prevoz od tacke A do B, znas cenu unapred, platis karticom i pritom je povoljnije od taksija. Istina je da je bilo ozbiljnih problema oko legalnosti njihove usluge, taksisti se bunili (kao i manje-vise svuda u svetu protiv Ubera), pa im je na kraju "presudjeno" i zabranjeno da rade, ali oni su ipak nasli neku rupu, preregistrovali se kao neko udruzenje gradjana i ocigledno i dalje postoje. Mislim da zbog svega toga i ne mogu vise normalno da ulazu u marketing i da lice na sektu, kako kazes. Tu su, ima ih, ali ne talasaju, ne mogu vise da se bore da "isteraju" taksiste i sad je kao neko primirje, kohabitacija, do daljnjeg.

Edited by Dragance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0