December 7, 20232 yr 7 hours ago, mp3player said: Kako do jeftinih izleta u Puketu? Vidim da agencija nudi dosta izleta ali po jakim cenama rekao bih. Ista stvar je bila u Egiptu, medjutim tamo je bilo bas dosta opcija da se rezervise preko razlicitih sajtova/instragram profila Jel postoji nesto slicno i ovde i kako do toga doci? Na Tajlandu je uglavnom najbolje prosetati se po dzadi uci u nekoliko agencija, ima ih milion, i videti sta tacno nude....Imaju book-ove gde je sve lepo opisano....cene kod lokalaca su uglavnom jeftinije nego kad se uzima preko agencije iz zemlje porekla....naravno, sad tu zavisi da li obilazite neko mesto gde je prica dosta bitna, zbog razumevanja....ali ako je tura - zabava i razonoda, onda jezik nema nekog uticaja....koliko sam nacuo, Rusi su se u zadnjih godinu dana ubacili i u taj biznis na Puketu, iako je to generalno zabranjeno za strance... ali eto cisto da znas, oni su skuplji svakako, jer su sve cene naduvali, pa i tu za izlete....znaci ako se neki Rus muva po poslovnici, moguce da je prikriveni vlasnik....
Tuesday at 12:28 PM4 days Zbog ponovnog sukoba koji se rasplamsao izmedju Tajlanda i Kambodze, direktor turisticke organizacije JUTA Aleksandar Senicic je savetovao nase drzavljane da budu u pripravnosti i da se jave nasoj ambasadi, a kako bi u slucaju rasplamsavanja konflikta turisti mogli da budu smesteni u prostorije nase ambasade, gde bi im bilo najsigurnije, i odakle bi mogla lakse da se organizuje njihova evakuacija. Takodje je samouvereno rekao da srpskih turista u ovom trenutku na Tajlandu nema mnogo, oko 100-ak...Jedino je zaboravio da savetuje nase turiste kako da stignu do ambasade, posto se prva ambasada u blizini koja pokriva i Tajland, nalazi u Dzakarti u Indoneziji, nekih 3000 km juznije...Naravno, postoji ambasada u Mijanmaru, ali tamo je rat i ne moze da se udje u zemlju, plus ne pokriva Tajland.Nadam se da vecina ljudi zna, ali evo za neke koji ne znaju, Srbija u Bangkoku nema ambasadu, cak ni konzulat.. Poznato je neznanje nasih turistickih poslenika, ali ovoliko neznanje, i jos da se oglasavaju po medijima i dele savete, je stvarno sramotno...Tako da, ljudi putujte u svojoj reziji, pogotovu na turisticke destinacije kao sto je Tajland, i proucite detaljno koja bi bila najbolja escape ruta ako idete u neke zone trenutnih ili zamrznutih sukoba...Na Tajlandu u ovom trenutku svakako ima vise od 100 nasih ljudi koje je izbrojao Senicic, jer sam siguran da je vecina nasih ljudi pametnija od toga da na Tajland ide putem agencijskog aranzmana...Ja ih znam bar 30 koji su trenutno tamo, tako da je broj nasih drzavljana na Tajlandu daleko veci od 100, i nece ici u ambasadu svakako..Najbolje bi bilo da kontaktiraju nase Minisarstvo spoljnih poslova, koje ce im reci gde da se jave..Nadam se da su nasi ljudi koji borave na istoku u pogranicnim podrucijima, ili u Kambodzi, vec na sigurnom i da su otisli daleko od zone sukoba..Sorry za offtopic, ali morao sam da dam ovo pojasnjenje zbog obmanjivanja javnosti, i potencijalnih nasih turista na Tajlandu koji citaju ovaj forum.. Edited Tuesday at 12:49 PM4 days by bam-bam