Posted July 30, 2023 Kada nam je Ljubomir poslao rukopis svog putopisnog romana, uz stidljivo pitanje da li bi Klub putnika bio zainteresovan, odgovorili smo mu ono što odgovaramo svima: izdavaštvo je ozbiljan i skup posao, a naši su kapaciteti praktično nikakvi. Finansije da i ne spominjemo. Za skoro dve decenije izdali smo samo tri knjige, i to u vreme kada je udruženje bilo daleko veće i aktivnije. Nema potrebe ni da čitamo rukopis. Jednostavno nije moguće. Možda je Režija, tajanstvena sila koja u Ljubomirovoj knjizi upravlja ljudskim životima, uredila da baš u to vreme počne pandemija. U nekom trenutku karantinske dokolice, odlučili smo da ipak bacimo pogled. I već posle nekoliko strana postalo nam je jasno da tu priču moramo objaviti. Kako god znamo. Gledali smo kartu kao svetinju po kojoj ćemo hodati. Priča o tri klinca iz Beograda koji, sredinom 1970-ih, pobegnu od kuće i odu da stopiraju po nesvrstanoj Africi, danas zvuči gotovo nestvarno. Svet u kome se ona dešava deluje nam apstraktno, nemoguće. Nije se...Pročitajte Nova knjiga: Pod nebom Afrike! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 8, 2023 Naručio sam knjigu čim ste je objavili jer mi je iskustvo sa izdanjima Kluba putnika takvo da je čitanje pravo uživanje. Čuvao sam je za odlazak na more i pročitao skoro celu još u avionu. Doživljavam je kao neki prequell "Bantustana", naravno Bantustan je dosta ozbiljniji projekat. Ova knjiga javlja se iz očigledno nekog drugog vremena, gde su stvari nekako uvek rešavale, bez mnogo neprijantosti ili je barem takva atmosfera prenesena pogotovo nama rođenim dosta kasnije od radnje knjige. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites