Posted August 14, 2012 La Luz ne moze ali posto je karta za utakmicu 10e neka ti ne bude zao. Generalno, ako ides u Portugal na vise dana posalji sa kopijom svoje press kartice mail u kome ih molis da ti daju ulaznice za znamenitosti i dr... Pa tu napisi da bi obisao i La Luz i J.Alvalade. Ne znam koji ce odgovor biti ali su nama dali Lisboa Card od 3 dana za Dz, mozda ti prodjes jos bolje. Mail na koji smo slali je : info@turismodeportugal.pt Ne ocekujte odgovor odmah....3-4 radna dana je optimalno. Ja sam na isti ovaj mail slala pre nedelju dana. Moj mail su preusmerili ka Turistickoj organizaciji Lisabona, gde su me pitali da prvo navedem sve, ime novina, tiraz, ciljnu grupu...a sve to ne bi bilo tako strasno da nisu trazili ime urednika i kontakt. Tako da...moze da se zaboravi na ovu opciju Ja cu da ih iskuliram sada probacu negde na licu mesta da udjem sa press karticom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2012 Tour Montparnasse u Parizu prolazi, inace je 13 evra ulaz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2012 Ja sam na isti ovaj mail slala pre nedelju dana. Moj mail su preusmerili ka Turistickoj organizaciji Lisabona, gde su me pitali da prvo navedem sve, ime novina, tiraz, ciljnu grupu...a sve to ne bi bilo tako strasno da nisu trazili ime urednika i kontakt. Tako da...moze da se zaboravi na ovu opciju Ja cu da ih iskuliram sada probacu negde na licu mesta da udjem sa press karticom Ako hoces da budes vrhunska u prevari, onda izguraj do kraja Napisi nesto proizvoljno, daj neki kontakt od svog druga, po mogucnosti, novinara(da bude uverljivije ), pa da vidis da li im je sve to samo forme radi, da popune neki protokol ili sta vec. Bas da vidis sta ce se desiti. Tebi licno, verovatno nista, u najgorem slucaju, mogu da te odbiju i to preko mejla. Sumnjam da ce sad za svaki zahtev da sprovedu istragu i ispituju sve Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2012 Za par dana idem u Pariz, pa me zanima da li je neko ima iskustva u tom gradu sa pres karticama? Mrzi me da pretrazujem svih 30 strana threada pa ako bi mogao neko da mi da linkove kako izgledaju press kartice koje mogu da prodju. Hvala mrzi me da ti odgovorim. Hoces da neko otputuje umesto tebe i samo ti preprica sta ima? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2012 Interesuje me Amsterdam... Iscitala sam cijelu temu i nasla da prolazi u Rijks muzeju, a u Van Gogu ne. Imali jos nekih iskustava? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2012 Ranije sam toliko puta iščitao ovu temu, da sad ne mogu. Ali ako se dobro sećam o ovome nije bilo reči:) Dakle, Aušvic i rudnik soli:) Da li je neko probao? Puno mi je para da platim ulaznice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2012 Zar se jos uvek placa ulaznica za Ausvic? 40 zlota bese li? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2012 Za strane studente 58zl valjda, ali to je sa vodičem. Ulazak samo na teritoriju Aušvica se ne plaća. Pa se nešto mislim, mogli bi me ubaciti u neku turu, ili ako imaju audio vodič, ali nisam našao taj podatak na sajtu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2012 Interesuje me Amsterdam... Iscitala sam cijelu temu i nasla da prolazi u Rijks muzeju, a u Van Gogu ne. Imali jos nekih iskustava? Ja sam bila pre osam godina te ne znam koliko su pouzdane moje informacije, ali se secam da smo u sve muzeje u koje smo osli ( a Rijsk je tada bio zatvoreN) mogli da prodjemo sa press karticama, jedino se Van Gogov muzej placa jer je privatan. [a sve to ne bi bilo tako strasno da nisu trazili ime urednika i kontakt. Tako da...moze da se zaboravi na ovu opciju Meni su najcesce u Italiji trazili tako neke sulude podatke kao i tebi, tipa web stranicu radio stanice za koju radim (jer sam imala press karticu novosadskog radija 021), ime urednika, u kom programu radim, kontakt e-mail stanice, urednika, ma svasta vise se ni nesecam i svaki put bih se nesto nalupetala i ulazila bez problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2012 Meni su najcesce u Italiji trazili tako neke sulude podatke kao i tebi, tipa web stranicu radio stanice za koju radim (jer sam imala press karticu novosadskog radija 021), ime urednika, u kom programu radim, kontakt e-mail stanice, urednika, ma svasta vise se ni nesecam i svaki put bih se nesto nalupetala i ulazila bez problema. Takodje. Za Sevilju sam im slao i fiktivna imena urednika i tiraz novina i sve sto su trazili Na kraju sam za potrebe foto reportaze o Sevilji dobio i zvanicnu dozvolu da snimam po centru grada, kao i Sevilla card za prevoz i razne materijale. Sa tim papirom sam usao u Isla Magica zabavni park iako tamo pustaju samo domace press kartice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2012 Interesuje me Amsterdam... Iscitala sam cijelu temu i nasla da prolazi u Rijks muzeju, a u Van Gogu ne. Imali jos nekih iskustava? Ja sam bila pre osam godina te ne znam koliko su pouzdane moje informacije, ali se secam da smo u sve muzeje u koje smo osli ( a Rijsk je tada bio zatvoreN) mogli da prodjemo sa press karticama, jedino se Van Gogov muzej placa jer je privatan. Hvala na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2012 Za Amsterdam:ove godine sam bio,nova informacija je da prolazi u VAN GOGOV muzej,a kad vidite red ispred samo taj red da sacekate treba vam sat vremena,poenta je da se najavite preko mejla i onda ce vas uputiti u posebnu prostoriju gde popunjavate formular,tu mi je malo bilo frka ali bez problema samo formalnost dobili dve press ulaznice za devojku i mene i preskocili red.Isto vazi i za Rijks samo sto nije potrebno najavljivanje samo okacite oko vrata i idete na fast line izbegavate redinu ispred. Dalje muzej torture mi je najveci uspeh jer sam se preko mejla izdogovarao sa covekom da mi je na kraju dao za dz ulaz i jos organizovao turu za "intervju" bas je zanimljiv preporucujem.Hajniken je nesto snizeno ali nisam fan pa nisam ni ulazio jer i tako izlazi mozda 15e,lupam cenu al je preskupo svakako.U muzej tasni (za zensku populaciju) isto preko mejla sam se najavio tacno vreme i dan kada cu doci i sve ok,to su privatni muzeji pa je malo cimanje al opet uspeva.Ja sam se malo osilio pa sam krenuo svima da se najvljujem da sam na kraju naleteo u muzeju dijamanata na povratni mejl na srpskom gde mi covek trazi broj redakcije da se cujemo i dogovorimo oko moje posete,e to mi je malo bilo previse a iskreno me nije ni zanimao taj muzej pa sam preskocio,u Briselu svi muzeji muzike i cokolade odlicno. Van gogh je stvarno odlican i ne sme se propustiti ja bih platio ulaz ali taj red je deprimirajuci tako da probajte ovo,meni je super lako proslo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2012 Interesuje me Amsterdam... Iscitala sam cijelu temu i nasla da prolazi u Rijks muzeju, a u Van Gogu ne. Imali jos nekih iskustava? Ja sam bila pre osam godina te ne znam koliko su pouzdane moje informacije, ali se secam da smo u sve muzeje u koje smo osli ( a Rijsk je tada bio zatvoreN) mogli da prodjemo sa press karticama, jedino se Van Gogov muzej placa jer je privatan. Hvala na odgovoru. Hteo sam da odgovorim na tvoj post al sam ga otkucao ispod pa pogledaj i slobodno pitaj sta te zanima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2012 Zahvaljujem i goranu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2012 Sjajno Gorane, hvala na svezim informacijama, nadam se da cu nesto od toga i sama iskoristiti u skorijoj buducnosti:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2012 Da li bi mozda neko mogao da mi napravi neku profi karticu, uz naknadu, naravno? Ako neko radi to ili zna nekoga ko to radi, neka mi se javi na PM. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2012 Amsterdam: - Rajks muzej (karta inace kosta 14e) - Kraljevska palata (karta kosta 7.5 eura) Ostalo nisam stigla da provjerim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2012 Pozdrav svima! Kada koristite Press kartice, idete direktno na ulaz i pokazujete propusnicu ili prvo na blagajnu? Hvala, htela bih da je iskoristim a nemam iskustva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2012 Prvo na blagajnu. I ako je za dz uglavnom dobijes neku kartu za ulaz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2012 Negde se moraš najaviti mailom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2012 Negde se moraš najaviti mailom. Znam, znam, citala sam o tome, pisala ali nema odgovora....nazalost. Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2012 Da li neko možda zna gde prolaze press kartice u Belgiji? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2012 U brizu Belfry toranj, Choco-Story / muzej cokolade, Beguine's House, Pikasovu izlozbu, Church of Our Lady / sve free uz press kartice. Pesacka tura koju je organizivao hostel je odlicna i ne moras biti gost hostela da bi isao, jer te niko nece proveravati, pogledaj na sajtu hostela koji sam ti preporucila. Naravno, obavezna voznja brodicem i meni je zao sto nisam stigla u muzej piva, a i nisu davali popust uz press karicu. Sto se tice brisela, grand place je wow, stvarno fenomenalan, atomijum za postovanje s obzirom na godinu izgradnje, mini park evropa je isto super, u njima uz press kard ne placas ulaz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2012 Drustvo, ima li novih info vezano za Istanbul i ulaske uz Press card, gde prolazi a gde ne? Putujem uskoro pa bi mi znacilo. Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2012 Последња иформација... Били у Истанбулу од 6. до 13. октобра, пролази свуда... скоро Аја Софија, Топкапи, Долмабахче, Музеј савремене уметности... Џ Цистерна базилика -50% Галата торањ, нема попуста. У Плаву, Нову, као и у све џамије је бесплатан улаз. Уживај! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites