Posted September 25, 2013 Molim vas, da li neko moze da mi pojasni kako stoje stvari u vezi sa vodičima ukoliko uđemo sa press-karticom? Da li u tom slučaju dobijamo vodiča ili se snalazimo sami? Mi 10. oktobra putujemo za Istanbul. Konkretno me interesuju palate Topkapi i Dolmabahče. Dosta smo se već informisali. Za ostalo možemo i sami, ali ovo mi izgleda zahtevnije, pa bi nam prijalo da idemo sa vodičem. Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2013 Kako prolaze press kartice u stokholmu, baltickim zemljama Estojnija. litvanija. letonija) i st peterburgu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2013 Besplatan ulaz u kraljevsku palatu u Palermu sa press karticom. U katakombama ne prolazi, ali ulaz je samo 3 eura. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2013 Mi smo bili u Istanbulu ovog vikenda i usli smo svuda sa press karticama gde smo hteli: Topkapi, Dolmabahce, Aja Sofija, pa cak i Muzej u Hori koji je najskuplji 85 TL. Ustedeli smo 150 evra za nas dvoje. Srecan put i lep provod svima koji idu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2013 Zar za Horu ulaz nije 15TL? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2013 Jeste, 15 lira je. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2013 molim korisnike ICOM kartice da mi posalju sliku prednje i zadnje strane, da vidim kako to izgleda Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 23, 2013 Jel neko koristio kartice u Aziji? Iz naseg iskustva, za Tajland, Kambodzu, Vijetnam, to nije imalo prodju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2013 San Marino. Ne prolaze Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2013 Za par dana idem do Budimpeste sluzbeno, ali bih koristio i svoju "press karticu", pa ako moze neki update gde prolazi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 Nov sam al evo mog doprinosa niko nije stavio ovaj sajt za press pass,ne znam dali je neko radio preko njega,mozda je malo glupo sto je bas sajt za to pa su izvalili? http://bighugelabs.com/badge.php Jel radio neko press card preko ovog sajta ili recimo ovu IFJ http://uns.org.rs/sr/usluge-za-clanove/ifj-card.html Treba mi za Istanbul? Ili je najbolje odraditi u sopstvenoj režiji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 Da bi dobio tu karticu treba da budeš član UNS-a i da si, naravno, novinar. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2013 Može i tako, a može i u kopirnici Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2014 Ево мојих искустава из Немачке: Берлин: museum island сви јако љубазно дају џ карту, једино ме је бакута што цепа карте сумњиво погледала, ал то је што изгледам ко малолетница Келн: музеј чоколаде улаз џ, добих и чоколаду музеј спорта улаз џ музеј археологије улаз џ Манхајн: Kunsthalle улаз џ Шпер: Sea life (акваријум) уместо 25 евра улаз џ мој закључак: ради свуда у Немачкој е да, зато по маркетима нису хтели да ми продају алкохол док не покажем документа Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2014 е да, зато по маркетима нису хтели да ми продају алкохол док не покажем документа Eee baš su rigorozni za drinkić Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2014 Imam press kartice jedne lokalne televizije i marketing agencije i mogu vam reći da sam svuda po Srbiji uspeo da prolazim bez problema. Na neke veće koncerte i sportska dešavanja je ipak potrebno da se najavite bar par dana unapred. Van zemlje sam pokušao samo u "Aqvalendu" (nisam 100% siguran za tačan naziv) u tržnom centru "Campona" u Budimpešti, na žalost bezuspešno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2014 Dragi svi, interesuje me Firenca i ulazak u Uffici galeriju. Da li je izvodljivo sa press karticom, neka posebna najava ili ne? Pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2014 Daju neki popust koliko se secam , takodje i u Galeria della academia. Mozda ako se najavis mailom udjes za DZ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 6, 2014 Ok, hvala, pokusacu da se najavim mail-om. Pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2014 Ja sam svoju uspešno koristio u Istanbulu, Аја i Topkapi free , Cisterna 50%. U Topkapiju sam na blagajni lako dobio kartu, ali nije napisla pres, pa me je ovaj na ulazu pitao odakle mi karta , jer je tog dana bilo i dosta dece i svi su imali te propusnice. U Aji npr press karticu sam koristio i kao id dokument za iznajmljivanje audio vodiča, jer sam pasoš čuvao u sefu, bačeno 15 lira btw. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2014 Pozdrav svim iskusnim putnicima, Treba mi savet za 2014. god: da li je bitno da li su kartice plastificirane ili plastične, kao kreditne? Spremamo se na put u Rim, pa bismo da ustedimo, ako je moguće. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2014 Prolaze i plastificirane ,samo da te hoće ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2014 meni su prolazile i neplastificirane i to baš u Iatliji, videh tek sada da je neko pitao za galeriju Uffiji, mi smo zšli i imali popust 50% najčešće traže da u nekakvu njihovu knjigu zapišeš ime medija za koji radiš, telefon, e mail adresu i slično. i smo svaki put nešto lupetali, jer nismo imali pojma o pravim podacima, i uvek je prolazilo. Radio stanica čije smo press kartice imali postoji u Novom Sadu, ali mi nismo tamo radili, ljudi su nam izašli u susret i odradili nam kartice 'nako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2014 Ja sam je koristio u Londonu, dzaba ulazak u Kew Garden, i ako su neki delovi zatvoreni, imaju obicaj da te puste. U london Zoo nisam stigao da idem, ali kapiram da bi dali makar 50% off, ako ne i complimentary pass. Баш планирам да (први пут) искористим ''пресс'' картицу у Лондону, конкретно за ту ботаничку башту и Лондон Тауер. Кад сам чуо за цене, одустао сам одмах, али ми је ова тема улила наду! Јел боље за Енглеску да се најавим раније или директно на улазу? Још се само двоумим око изгледа, имена фирме и (не)пластификације, па крећем у акцију Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2014 Vidim da u Amsterdamu prolazi na par mesta Da li je potrebno najavljivati se mejlom, zna li neko? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites