Posted April 25, 2019 On 4/19/2019 at 11:44 PM, Aki said: @samsung, bilo bi fer da odgovorim u sl da nekome zatreba info: dokumenta koja sam prilozila u Konzulatu u Dzakarti su bila sledeca: slika za pasos pasos popunjen formular izvod iz banke sa min 700 dolara/evra na racunu, i sto skoriji datum izvoda - znaci taj mesec kada predajete za vizu u zavisnosti od duzine trajanja koju naznacite u formularu, odstampan booking hostela ili adresa osobe kod koje odsedate kopija karte kojom.planirate da udjete u zemlju kopija izlazne karte (bus, voz, avion, dzet pek :v ) i da, zamalo da mi ne prihvate zahtev bez kopije izvoda racuna za prethodni mesec ali je drug, Indonezanin uskocio i objasnio da mi viza treba hitno a da ce mi trebati vremena dok izvucem izvod za prethodni mesec povrh svega! plus 560 000 indonezanskih rupija za cenu vize - oko 40 USD. Pet-sest dana im je trebalo. ... produzenje za dodatni mesec je dodatnih 40 dolara. ne razumem, kakvo produzenje? viza se produzava na tajlandu, ne moze u ambasadi prilikom aplikacije....ona vazi 2 meseca, i to je to....produzava se u imigracionim odeljenjima na tajlandu, za jos mesec dana... btw, moram ti priznati da si ti jedina osoba, odkad postoji ovaj sajt, tj. koliko ga ja pratim, da je imala toliko problema sa vadjenjem tajske vize bilo gde na svetu, i da je nekome trazeno toliko papira... a vadilo je bogami, vizu za tajland tajland stotine ljudi sa ovog sajta...u kini mora da se podnese dokaz o smestaju, i to ne za sve vreme trajanja, dovoljno je i jedan dan, to je tacno....i nigde vise....eto, mozda su to uveli i u dzakarti od skora, ne znam, , mada je i tamo dosta ljudi vadilo, da ja znam, ukljucujuci i sebe, i nikome nije trebalo nista sem izlazne karte i slike, popunjenog formulara, standarno kao i bilo gde drugo po svetu... stvarno nisi imala srece...ili si sama to predavala bez da su ti trazili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2019 Da i meni je cudno. Plus su te odbili za malezansku vizu. Opste je poznato da Malezija ne mirise srpski pasos, ali da su nekoga bas odbili za vizu to prvi put cujem od kako je Srbija skinuta sa liste zabrane ulaska u Maleziju. Jesi li mozda imala nekih problema ranije, produzeni boravak nakon sto je viza istekla ili deportacija iz neke zemlje? To bi objasnilo takav tretman. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2019 Pozdrav svima, trebala bi mi pomoc ili savet oko vize.. Naime, imao sam isplaniran put za Koreju 15 Avgusta gde sam kupio kartu BG-SEOUL-SHANGHAI-BG i iskrslo mi je nesto da idem do Thailanda 13 pa cu promeniti let do Bangkoka. Da li mogu da dobijem vizu pre tog datuma jer sam procitao da se ceka i po 2 nedelje? Frilenser sam i imam part time posao pa se nadam da mi nece traziti dodatnu dokumentaciju.. Isto tako ne znam da li traze potvrdu o novcanim sredstvima jer ocekujem platu 10og. Koliko su striktni u konzulatu i da li da ocekujem poteskoce? Obisao sam 32 zemlje od kojih su vecina bez viza, pa kad dodjem u situaciju da vadim vizu uvek se zabrinem. Hvala unapred i jos jedan pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2019 Nije problem, pogotovo što sada nije sezona za Tajland, a čak i u sezoni ako je hitno izlaze u susret, danas dokumenta sutra ujutro viza. Novac nije bitan osim kod vize sa multi ulascima gde treba 10.000 eur na računu. Srećan put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2019 19 minutes ago, samsung said: Nije problem, pogotovo što sada nije sezona za Tajland, a čak i u sezoni ako je hitno izlaze u susret, danas dokumenta sutra ujutro viza. Novac nije bitan osim kod vize sa multi ulascima gde treba 10.000 eur na računu. Srećan put E super, hvala na brzom odgovoru! Imam jos jedno pitanje, zena mi je tunizanka i ima boravisnu dozvolu i planirali smo da idemo zajedno. Da li ce njoj mozda praviti problem i traziti neka dodatna dokumenta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2019 To več ne znam, nemam ženu tunižanku Nisam čuo da je neko odbijen za vizu, jedini uslov je karta kojom se izlazi sa Tajlanda na uvid. I u teoriji pri ulasku mogu da traže 20.000 baht što je oko 600 dolara kao dokaz da imate sredstva za boravak, ali to je jako retko da se nekome desi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2019 Haha super. Nista onda, sutra zovem da pitam i zakazem termin, nadamo se najboljem. Hvala ti puno za brze odgovore Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2020 Glupi grip i planetarno loženje na to 🤨 Imam thai vizu na 2 meseca uradio produženje za još mesec, imao re entry pertimt, od tih 90 dana oko 2 meseca sam bio van Tajlanda, Filipini, Indonezija, Singapur, nebitno je to. Sada sam u Bangkoku, povratni let je 24 marta air france bkk - paris - beograd, a viza mi ističe 26 marta Air France mi najavljuje da verovatno ništa od tog leta, biće otkazan i odložen. I problem je overstay koji ću napraviti, hajde što se plaća 500 baht po danu, nego ne bih da narušim svoj status kod dobijanja sledecih viza itd. Da li je neko u sličnoj situaciji , da li će možda Tajland tolerisati overstay u ovim okolnostima? Da nema tog problema ovo su super okolnosti za mene, uspevam da ostanem duže od maksimalnih 90 dana 😊 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2020 (edited) 10 hours ago, samsung said: Glupi grip i planetarno loženje na to 🤨 Imam thai vizu na 2 meseca uradio produženje za još mesec, imao re entry pertimt, od tih 90 dana oko 2 meseca sam bio van Tajlanda, Filipini, Indonezija, Singapur, nebitno je to. Sada sam u Bangkoku, povratni let je 24 marta air france bkk - paris - beograd, a viza mi ističe 26 marta Air France mi najavljuje da verovatno ništa od tog leta, biće otkazan i odložen. I problem je overstay koji ću napraviti, hajde što se plaća 500 baht po danu, nego ne bih da narušim svoj status kod dobijanja sledecih viza itd. Da li je neko u sličnoj situaciji , da li će možda Tajland tolerisati overstay u ovim okolnostima? Da nema tog problema ovo su super okolnosti za mene, uspevam da ostanem duže od maksimalnih 90 dana 😊 da, tolerisu overstay u ovoj situaciji... https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1844814/no-overstay-fine-for-tourists-caught-up-in-virus-outbreak btw, zbog ljudi koji su umrli od tog "glupog gripa" nije fer da tako pricas.... Edited March 17, 2020 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2020 Hvala, ovo je skoro dva meseca stara vest a uspeo sam da je ne nađem. Neko je pisao nedavno da je forum zamro zbog obilja informacija na sve strane, a pretraživao sam i onaj veliki thaivisa forum gde gomila ima isti problem kao j i niko ne zna oko overstay šta se dešava. A neki moj view je da je priča overhajpovana iz pre svega ekonomskih razloga, bavim se berzama pa valjda sve iz tog ugla novca posmatram, ali to je pre svega grip, umiru oni koji umiru i od svakog sezonskog gripa kojih je svake godine hiljade itd. Ali nije ovaj forum za te teme, hvala na info Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2020 апдеіт: Na pomenutom thaivisa forumu moderator reče That article is from January and I have not heard of any fines actually being waived. Tako da izgeda ništa od toga, što svakako nema smisla nikako da naplaćuju kazne ali videću.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2020 (edited) 1 hour ago, samsung said: апдеіт: Na pomenutom thaivisa forumu moderator reče That article is from January and I have not heard of any fines actually being waived. Tako da izgeda ništa od toga, što svakako nema smisla nikako da naplaćuju kazne ali videću.. pa ja sam to skinuo sa furuma bangkok expats na facu....oni svi to pisu..... postoji i opcija napises pismo ambasadi srbije ( najblizoj, verovatno je to dzakarta), da ti samo izdaju uverenje da je u tvojoj zemlji uvedeno vanredno stanje zbog korona virusa, i sa tim papirom produzavas vizu na 30 dana u bilo kom immigration odeljenju u bankoku ili drugde...s tim sto i ti moras da napises izjavu da, zbog vanrednog stanja uzrokovanog pandemojom, ne zelis da se vratis u svoju zemlju, niti da putujes...pise i da onda to tajci podvode pod neki medical issue, tako nesto, i da niko nije odbijen....jedino sto drzavljani odredjenih zemalja sa black liste, tipa italija, spanija, francuska, nemacka itd. moraju da pokazu i medicinski sertifikat da su zdravi a sto se tice tvog komentara, ne kazem da nisi u pravu, ali komentar glupi grip i lozenje nije bas ok, slozices se..ako ljudi od toga umiru, svakako nije glupo....ni jedan grip nije glup, to je rizicna bolest za veliki deo populacije Edited March 17, 2020 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2020 On 3/17/2020 at 2:38 PM, samsung said: апдеіт: Na pomenutom thaivisa forumu moderator reče That article is from January and I have not heard of any fines actually being waived. Tako da izgeda ništa od toga, što svakako nema smisla nikako da naplaćuju kazne ali videću.. ako ides na phangan, izgooglaj gde je KPT school, tamo rade izdavanje ovih novih produzenja vize...kosta 3500 bahta, i dobijes jos mesec dana, ukoliko si pre toga vec jednom produzio vizu za jos mesec dana...potreban ti je taj papir iz ambasade koji kaze da je ti je sigurnije da sad ne putujes u svoju zemlju....sto nece biti problem dobiti, jer nasi se ubise pricajuci na tv-u da nam niko od nasih drzavljana koji su trenutno u inostranstvu, ne dolazi nazad ...trebaju ti i 3 slike pasoskog formata, i ugovor o smestaju na ostrvu...to dobijes kad iznajmis bungalov Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2020 (edited) Sto sve totreba kada nije moguce otici u nasu zemlju sa tajlanda, zapravo nije moguce otici prakticno ni u jednu drugu zemlju. Edited March 19, 2020 by Zoki28 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2020 Zato što ovde još ništa zvanično nisu rešili oko toga i jedino sada rade je to kako čitam, produženje vize iz zdravstvenih razloga, u okviru postojećih pravila. Ministar turizma je predložio da se zatečenim turistima ne naplaćuje overstay kazna ali to je i dalje samo njegova izrečena misao a u praksi i dalje naplaćuju kaznu za svaki dan preko isteka vize što je zaista mnogo besmisleno u ovoj situaciji. I sada za tih dodatnih 30 dana uz to pismo iz ambasade (koje čekam i za sada ništa..), naplaćuju 1900 bht ( oko 60€), što opet nema smisla.. Ona gore škola jezika to isto radi nosi na Samui u imigraciono i dodaje još svojih 50€ Verovatno će morati rešiti to nekom uredbom zakonom ili šta već ali za sada je ovako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2020 2 hours ago, samsung said: Zato što ovde još ništa zvanično nisu rešili oko toga i jedino sada rade je to kako čitam, produženje vize iz zdravstvenih razloga, u okviru postojećih pravila. Ministar turizma je predložio da se zatečenim turistima ne naplaćuje overstay kazna ali to je i dalje samo njegova izrečena misao a u praksi i dalje naplaćuju kaznu za svaki dan preko isteka vize što je zaista mnogo besmisleno u ovoj situaciji. I sada za tih dodatnih 30 dana uz to pismo iz ambasade (koje čekam i za sada ništa..), naplaćuju 1900 bht ( oko 60€), što opet nema smisla.. Ona gore škola jezika to isto radi nosi na Samui u imigraciono i dodaje još svojih 50€ Verovatno će morati rešiti to nekom uredbom zakonom ili šta već ali za sada je ovako da, skola naplacuje svoje, jer salje papire na samui u imigraciono, a ovako bi verovatno morao sam da se cimas do samuija, pa bi ispalo malo jeftinije, al. jbg. agencija radi svoj poso zovi telefonom ambasadu u dzakarti, oni su mnogo fini, sigurno ce ti pomoci....meni su nekoliko puta pomagali, a jednom toliko da ne bih ni u snovima ocekivao da jedna drzavna sluzba moze toliko da ti izadje u susret. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2020 On 3/20/2020 at 9:06 AM, samsung said: Zato što ovde još ništa zvanično nisu rešili oko toga i jedino sada rade je to kako čitam, produženje vize iz zdravstvenih razloga, u okviru postojećih pravila. Ministar turizma je predložio da se zatečenim turistima ne naplaćuje overstay kazna ali to je i dalje samo njegova izrečena misao a u praksi i dalje naplaćuju kaznu za svaki dan preko isteka vize što je zaista mnogo besmisleno u ovoj situaciji. I sada za tih dodatnih 30 dana uz to pismo iz ambasade (koje čekam i za sada ništa..), naplaćuju 1900 bht ( oko 60€), što opet nema smisla.. Ona gore škola jezika to isto radi nosi na Samui u imigraciono i dodaje još svojih 50€ Verovatno će morati rešiti to nekom uredbom zakonom ili šta već ali za sada je ovako https://www.thaiexaminer.com/thai-news-foreigners/2020/03/20/immigration-bureau-foreigners-visa-coronavirus-tourism/?fbclid=IwAR0onlpo0eFYHUcG3s9RiseshKDWb4LKOHOpa1efRTAXr-zZK2L_kbBhnRc Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2020 Da, hvala, to sada kao funkcioniše, mada nisam video nikoga ko je to uradio. I kao što si rekao, komunikacija sa ambasadom u Džakarti je efikasna, poslali su mi lepo sastavljen zahtev za to što mi treba pa znaću uskoro da li će da uspe kada odem u imigraciono Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2020 Koji je kontakt? Ambasade u Dzakarti? Mozda I ja produzim .. Pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2022 Ćao ljudi, kakva je sada situacija sa dobijanjem viza? Imam svakako par konkretnih pitanja. Da li za dobijanje vize treba da se šalje izvod Konzulatu iz banke za prethodna 3 meseca pre leta? I da li su tražili nekome dokaz o izvoru novca i/ili zaposlenju? Ovo pitam obzirom da meni keš leže na ruke i nemam dokaz o prilivu i zaposlenju, a svakako bih stavio novac na račun zbog izvoda. I ne znam jel su striktni da devizni izvod mora ili je dovoljan sa tekućeg računa? Planiram uskoro da kupim kartu i provedem max nedelju dana na Tajlandu u junu kada (nadam se) skinu ove mere, pa bi mi ove info značile. Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2022 2 hours ago, Avax88 said: Ćao ljudi, kakva je sada situacija sa dobijanjem viza? Imam svakako par konkretnih pitanja. Da li za dobijanje vize treba da se šalje izvod Konzulatu iz banke za prethodna 3 meseca pre leta? I da li su tražili nekome dokaz o izvoru novca i/ili zaposlenju? Ovo pitam obzirom da meni keš leže na ruke i nemam dokaz o prilivu i zaposlenju, a svakako bih stavio novac na račun zbog izvoda. I ne znam jel su striktni da devizni izvod mora ili je dovoljan sa tekućeg računa? Planiram uskoro da kupim kartu i provedem max nedelju dana na Tajlandu u junu kada (nadam se) skinu ove mere, pa bi mi ove info značile. Hvala unapred. ne treba nista...gde si uopste to procitao? nikad nije trebao nikakav izvod iz banke.... u ovom trenutku treba samo rezervacija avio karte, popunjen formular i pare za vizu.....ranije je trebala kupljena povratna avio karta, popunjen formular i pare za vizu...to je to.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2022 (edited) 16 hours ago, Avax88 said: Ćao ljudi, kakva je sada situacija sa dobijanjem viza? Imam svakako par konkretnih pitanja. Da li za dobijanje vize treba da se šalje izvod Konzulatu iz banke za prethodna 3 meseca pre leta? I da li su tražili nekome dokaz o izvoru novca i/ili zaposlenju? Ovo pitam obzirom da meni keš leže na ruke i nemam dokaz o prilivu i zaposlenju, a svakako bih stavio novac na račun zbog izvoda. I ne znam jel su striktni da devizni izvod mora ili je dovoljan sa tekućeg računa? Planiram uskoro da kupim kartu i provedem max nedelju dana na Tajlandu u junu kada (nadam se) skinu ove mere, pa bi mi ove info značile. Hvala unapred. Mislim da je samo nedelju dana na Tajlandu previse kratko. Kad dodjes, dok se malo oporavis od leta i smestis ode pola dana ili vise. Isto i kada se budes vracao. Racunaj da ako budes bio u Bangkoku da ce ti dosta vremena otici na prevoz koji ume da bude dosta spor. Po meni je neisplativo tamo ici bez makar dve nedelje minimum, osim ako si vec bio mnogo puta i ides da zavrsis neku konkretnu stvar, ne turisticki. Ako ides prvi put na samo nedelju dana neces moci mnogo da vidis, samo Bangkok i mozda jedno do dva ostrva na primer, cak i za dva bi bilo stani pani. Preporucijem ti da sacekas kad budes imao makar dve nedelje vremena jer te put nece kostati znacajno vise, a mnogo ces vise uspeti da vidis plus ce ti odmor biti opusteniji, a ne da samo juris sto pre od jedne lokacije na drugu. Takodje racunaj da je jun vec pocetak kisne sezone. Sto ne mora nuzno da bude lose, manje ima turista i cene su jeftinije, ali budi spreman na provale oblaka koje traju po nekoliko sati ili sitnu kishu koja rominja skoro pa ceo dan. Ako ne volis kisu, onda sacekaj kraj godine za ovaj put. Edited March 23, 2022 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2022 Hvala puno oboma na odgovorima, refreshovali smo malo temu. Idem iskreno da upoznam jednu devojku, jer u junu bih imao prazan hod. Radim u međuvremenu, a sezonski posao imam tokom leta i ne čeka mi se drugi deo godine, jer ko zna šta može političarima da padne na pamet sa ovim zabranama. A da, pitao sam za ove silne podatke, jer je ta cura trebalo da preda dosta dokumenata kako bi dobila vizu za Švajcarsku (trebalo je do Švice sa prijateljima da dođe, ali se nešto izjalovilo). Stalno menjaju te stvari i sve imam trip da ne zeznem nešto, ali očigledno je kod njih drugačije sa tim apliciranjima i čudima. I svakako ako nabacim još malo kinte, otputovao bih makar 10 dana do 2ned, no za sada 7 dana je optimalno... imao bih dobrog vodiča tamo, a i smeštaj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2022 (edited) Kojim letovima do Tajlanda,koja je sada u 2022-oj situacija,koliko znam u pitanju su dva leta BG-Abu Dabi,povratna karta i let Abu Dabi-Bankok ili Puket takođe povratna. I kolika je cena karata u spostvenoj režiji,jeste da sam upravo gledao na jednom sajtu ali za dvoje po njima sa dva presedanja BG-Atina,Atina-Singapur,Singapur_Bankok je nešto preko 3000€. Samozaposlen sam mada imam firmu koja je kod apr-a u zamrznutom statusu.Koja potvrda o zaposlenju je konkretno potrebna? Edited June 16, 2022 by usb Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2022 16 hours ago, usb said: Kojim letovima do Tajlanda,koja je sada u 2022-oj situacija,koliko znam u pitanju su dva leta BG-Abu Dabi,povratna karta i let Abu Dabi-Bankok ili Puket takođe povratna. I kolika je cena karata u spostvenoj režiji,jeste da sam upravo gledao na jednom sajtu ali za dvoje po njima sa dva presedanja BG-Atina,Atina-Singapur,Singapur_Bankok je nešto preko 3000€. Samozaposlen sam mada imam firmu koja je kod apr-a u zamrznutom statusu.Koja potvrda o zaposlenju je konkretno potrebna? ne treba nikakva potvrda o zaposlenju, samo pare, slika, i kupljena avio karta....karte su oko 550-600 evra trenutno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites