Followers 0

Šta je pusta Bourbon Street kontra Kalelarge

1 post in this topic

Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2024.
— Tanker „Iž“ bija je moj prvi brod na koji san se ukrca ki asistent stroja (21.387 t nosivosti, u sastavu flote „Jugotanker“ - JTP Zadar od 1960. do 1982. godine). Svaku sekundu provedenu na brodu „Iž“ pamtim. On mi je bija ki član obitelji. Kada je odvezen u rezalište, činilo mi se da mi je niko umra. Je li zato, što mi je to bija prvi brod ili što san na njemu proveja dugo vrimena. Ukrca san se na njega u Francuskoj, u luci Le Havre. Odma po dolasku mora san sa starijim asistentom ući u još vrući resiver; lipile su mi se cipele za pod, a kosa bi mi kvrcnula ako bi dirnija svod; teško se disalo. U tom smo uskom prostoru morali  čučnuti i u takvu položaju obaviti demontažu laminasti ispušni ventila u Fijatovom motoru. Bili su teški oko petnaestak kilograma, izvlačili smo i‘ van i čistili. Bili smo podređeni prvom časniku izvan smine, radija je prije ki profesor na kopnu. Zateka je ženu s nikim studentom, razveja se, ukrca se na...

Pročitajte Šta je pusta Bourbon Street kontra Kalelarge